::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Toroslar'ın Soğucak Yaylasında Muhteşem Konser ve Güreş Etkinliği

Toroslar Belediyesi, gelenekselleştirdiği Yayla Şenlikleri kapsamında Soğucak Mahallesi'nde düzenlediği konserler ve karakucak güreşleri ile muhteşem bir organizasyona daha imzasını attı.
Toroslar'ın Soğucak Yaylasında Muhteşem Konser ve Güreş Etkinliği
Haber Giriş:
28 Ağustos 2018 Salı 09:18

Toroslar Belediyesi, gelenekselleştirdiği Yayla Şenlikleri kapsamında Soğucak Mahallesi’nde düzenlediği konserler ve karakucak güreşleri ile muhteşem bir organizasyona daha imzasını attı.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ncı yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Yeniköy Mahallesi’nin ardından Soğucak Mahallesi’ndeki güreş alanında devam eden etkinliklerde sahne alan sanatçılar Burhan Ateş ve Mehtap Gökkaya; sahne performanslarıyla Toroslar halkına unutulmaz bir gece yaşattı.

 

Toroslar Belediye Başkanı Hami Tuna’nın ev sahipliği yaptığı konser etkinliğine binlerce kişi katılırken, halayların çekildiği şenlikte Başkan Tuna, sanatçı Burhan Ateş’in söylediği ela gözlüm şarkısına eşlik ederek geceye renk kattı.

Toroslar Belediyesi’nce Türkiye’de  ilk kez minikler ve yıldızlar kategorilerinde düzenlenen 5’inci Geleneksel Karakucak Güreşleri de izleyenler tarafından tam not aldı.

 

 Soğucak Mahallesi Güreş Alanında gerçekleştirilen güreşlere; Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 200 sporcu katılırken, Mersinliler gün boyu ata sporumuz güreşi geleceğin ustalarından izleme fırsatı buldu.

 

          Miniklerde 25 ile 65 kilogram, yıldızlarda ise 35 ile 85+ kilogram arası düzenlenenen güreş organizasyonunda; er meydanına çıkan yiğitler kıyasıya bir mücadele sergiledi.

 

 

Başpehlivanın 85-100 kilogramda Kutluhan Avşar’ın olduğu müsabakaların sonunda dereceye girenlere Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve protokol üyeleri tarafından madalya ve para ödülü verildi. Türkiye Güreş Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Metin Ercan da spora ve sporcuya sunduğu desteklerinden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya federasyon adına teşekkür ederek, bir plaket takdim etti.(kaynak:Toroslar Belediyesi)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29