::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TÜED Genel mali sekreteri ve Tarsus şube başkanı Ömer Kurnaz

TÜED Genel mali sekreteri ve Tarsus şube başkanı Ömer Kurnaz, emeklilerin katkı paylarından muaf tutulması gerektiğini bildirdi
TÜED Genel mali sekreteri ve Tarsus şube başkanı Ömer Kurnaz
Haber Giriş:
10 Nisan 2020 Cuma 03:16

TÜED Genel mali sekreteri ve Tarsus şube başkanı Ömer Kurnaz, emeklilerin katkı paylarından muaf tutulması gerektiğini bildirdi.

Başkan Kurnaz,yaptığı açıklmada,’’

Emekliler için sağlık hizmeti, en temel ihtiyaçtır. Yaşlılık dönemlerinde sağlık ihtiyacı artmaktadır. Emeklilerimiz için en temel sorun ise çeşitli adlar altında katkı paylarının alınması ve aylıklarından kesilmesi olmuştur. Türkiye Emekliler Derneği; emeklilerimizden hiç bir ad altında katkı payları alınmadan sağlık hizmetinin verilmesini, bir kamu hizmeti olarak görmektedir. Çalıştıkları yıllarda yüzde 12 gibi yüksek bir oran üzerinden sağlık primleri ödemiş olan emekliler, hastaneye gittiklerinde aylıklarından yapılan kesintilere itiraz etmektedirler.

Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ile emeklilerden de bir takım katkı paylarının alınması, özellikle de özel sağlık kuruluşlarından sağlık hizmetinin paralı bir sisteme dönüşmesi, emeklileri zorda bırakmıştır. Muayene, tahlil, tetkik, film ve ameliyat gibi hizmetlerden alınan ilave ücretler, emeklilerimizin ödeme gücünü aşmaktadır. Yüzde 200’e varan ve bazı özel sağlık kuruluşlarında bu oranın bile aşıldığı ilave ücret alınmasına, yoğun bir eleştiri yapılmakta ve özel sağlık kuruluşları ticari bir işletme gibi çalışmaktadır.

Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen fiyat tarifelerinin güncellenmemesi, özel hastanelerin yürütümünde ekonomik zorlukların yaşanmasına neden olmuş ve finansman açığının ek ödemeler adı altında cepten karşılanması, sosyal devlet anlayışına aykırı bir uygulamaya dönüşmüştür.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google