::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TÜRK HALK MÜZİĞİ DERNEĞİ KONSERİ COŞKULU GEÇTİ

Tarsus Türk Halk Müziği Derneğinin geleneksel olarak her yıl düzenlediği yeni yılın ilk konseri coşkulu geçti.
TÜRK HALK MÜZİĞİ DERNEĞİ KONSERİ COŞKULU GEÇTİ
Haber Giriş:
22 Ocak 2019 Salı 08:55

Tarsus Türk Halk Müziği Derneğinin geleneksel olarak her yıl düzenlediği  yeni yılın ilk konseri coşkulu geçti.

Tarsus Amerikan Koleji Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konsere birçok davetli katılırken türkülerle coştular. Dernek başkanlığını M. Gazi Beydemir’in yaptığı Tarsus Türk Halk Müziği Derneğinin yılın ilk konserinde koroyu   Şef Hasan Basri Üstün yönetti.

Başkan Gazi Beydemir   “Özümüz sözümüz Türkülerimiz adını taşıyan konserimizi yöneten Koro  Şefimiz Hasan Basri Üstün’e ve koro elemanlarımıza çok teşekkür ediyorum.  Türkülerimiz konserinde tüm halkımızı ve türkü dostlarını yanımızda görmek bizleri mutlu etmiştir.. Bu konser için bize salon tahsis eden  Tarsus Amerikan Koleji yetkililerine ve SEV Vakfına teşekkür ediyorum” dedi.

Koro birinci bölüme “Ötme Bülbül ötme” türküsüyle başlarken bu bölümde14 parça seslendirdi. İkinci bölüm de de  14 türkü olmak üzere toplam 28 türkü seslendirildi.

 Koroda yer alan İsa ve Ferah Ömür adlı karı koca sanatçılar ise ikinci bölümde Kerkük yöresine ait “Hacı Faracın gızısan” adlı hareketli bir türküyü seslendirdi.

Ebru Çulha’nın sunduğu gecede  THM Dernek Başkanı Gazi Beydemir , koroyu yöneten ve güzel bir türkü gecesi  geçmesini sağlayan şef Hasan Basri Üstün’e emek ve desteklerinden dolayı çiçek vererek kutladı.

 

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google