::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyan “Akıllı Bileklik Projesi” Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'ın öncülüğünde, GSM Operatörü Türkcell Danışmanlığında hayata geçirildi
TÜRKİYE'DE BİR İLK
Haber Giriş:
04 Mayıs 2020 Pazartesi 10:39

Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan “Akıllı Bileklik Projesi” Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın öncülüğünde, GSM Operatörü Türkcell Danışmanlığında hayata geçirildi.

Özellikle yalnız şekilde yaşam süren 65 yaş üstü, bakıma muhtaç, Alzheimer ve Demans hastalarına dağıtımına başlanılan akıllı bilekler, acil durumlar esnasında hayat kurtarıcı rol oynayacak.

Bu uygulaması sayesinde, yalnız yaşayan 65 yaş üstü bakıma muhtaç, Alzheimer ve Demans hastalarına takılacak olan bileklikler, kullanıcıların herhangi bir sağlık problemi yaşaması durumunda acil panik butonu sayesinde yardım istemelerine imkân sağlayacak.

Turkcell GSM Operatörünün danışmanlığını yürüteceği proje ile akıllı bilekliklere yüklenen sistem sayesinde kullanıcılar, sağlık problemi yaşamaları ve acil durumlarda rehbere kayıtlı iki yakını ile anında irtibat kurabilecek, gerektiğinde sesli görüşme sağlayabilecek.  Akıllı bilekler ergonomik yapısıyla vücuda uyumlu bir şekilde vatandaşlar tarafından kolaylıkla kullanılabilecek.

İhtiyaç sahibi vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla Akıllı Bileklik hizmetini hayata geçirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Türkiye’de bir ilk olan bu uygulamanın gerektiğinde hayat kurtaracağını belirtti.

Bozdoğan, ‘’Şehrimizde bulunan evde tek yaşayan 65 yaş üstü, bakıma muhtaç, Alzheimer ve Demans hastası olan ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın sorunlarına derman olabilmek için, söz verdiğimiz gibi, ''Yeni Nesil Belediyecilik' anlayışı ile bu zorlu süreçte yaşlılarımızın anlık takibini sağlayacak ve üzerinde "panik butonu" bulunan akıllı bilekliklerimizin dağıtımını yapmaya başladık. Yaşlı ve hasta vatandaşlarımıza aileleri kadar yakınlarında olduğumuzu hissettirmeye devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Akıllı bileklik uygulamasının ihtiyaç halinde kapsamını genişletebileceklerini bildiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; her zaman ve her koşulda vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttıracak projelere imkânlarımız doğrultusunda destek vereceğiz, dedi.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google