::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vali Su, BOBİ-FRS Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı'na Katıldı

Vali Ali İhsan Su, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından düzenlenen Büyük ve Orta Boy İşletmeler İçin Finansal Raporlama Standardı (BOBİ-FRS) Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı'na katıldı.
Vali Su, BOBİ-FRS Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı'na Katıldı
Haber Giriş:
05 Ekim 2017 Perşembe 17:49

Vali Ali İhsan Su, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından düzenlenen Büyük ve Orta Boy İşletmeler İçin Finansal Raporlama Standardı (BOBİ-FRS) Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı.

 

Vali Su, Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmasına, bu toplantının 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren bağımsız denetime tabi olup Türkiye Finansal Raporlama Standartlarını (TFRS) kullanmayan işletmelerimizin uygulayacağı standartların tanıtımı amacıyla düzenlendiğini belirterek başladı.

 

Vali Su; “ En Kötü Karar Dahi Kararsızlıktan İyidir ”

 

Konuşmasının devamında, işletmelerde karar alma sürecinin en önemli konulardan biri olduğuna işaret eden Vali Su, ‘ En kötü karar dahi kararsızlıktan iyidir ’ sözünü anımsatarak, “ Bir işletme ile ilgili en doğru karar, o işletme ile ilgili sahip olunan finansal bilgiler ışığında verilebilir. Bu anlamda finansal raporlamalar son derece önemlidir.” ifadelerini kullandı.

 

Sözlerini, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren uluslararası standartlara uygun bir şekilde uygulamaya girecek olan finansal raporlamaların getireceği standartlar ile büyük ve orta boy işletmeler tarafından doğru ve güvenilir finansal tablolarının hazırlanmasında ciddi kolaylıklar getireceğinin altını çizerek sürdüren Vali Ali İhsan Su, bu sayede işletmelerin mali ve idari yönden daha şeffaf bir şekilde izlenilmesinin de sağlanacağını kaydederek konuşmasını, toplantının ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olması temennisiyle noktaladı.

 

Protokol konuşmalarının ardından program, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu yetkilileri tarafından yapılan sunum ile devam etti.(kaynak:Mersin Valiliği)

Paylaş:  Facebook Twitter Google