::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vali Su, Evde Öğrenim Gören İlknur Çimen'i Ziyaret Ederek Karnesini Verdi

Vali Ali İhsan Su, Milli Eğitim Bakanlığımızın ‘Evde ve Hastanede Eğitim Hizmetleri' yönergesi kapsamında, ilimizde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yürütülen program ile eğitimini evinde sürdüren bedensel engelli öğrenci İlknur Çimen'i ziyaret ederek, karnesini ve karne hediyesini verdi.
Vali Su, Evde Öğrenim Gören İlknur Çimen'i Ziyaret Ederek Karnesini Verdi
Haber Giriş:
22 Ocak 2018 Pazartesi 10:17

Vali Ali İhsan Su, Milli Eğitim Bakanlığımızın ‘Evde ve Hastanede Eğitim Hizmetleri’ yönergesi kapsamında, ilimizde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yürütülen program ile eğitimini evinde sürdüren bedensel engelli öğrenci İlknur Çimen’i ziyaret ederek, karnesini ve karne hediyesini verdi.

 

Cumhuriyet İlköğretim Okulu 2. Sınıf öğrencisi olan İlknur Çimen’in, Yenişehir ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evinde gerçekleşen ziyarette Vali Su’ya, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’nın yanı sıra ilçe ve şube müdürleri de eşlik etti.

 

Ziyaret sırasında, engelli öğrenci ve ailesiyle bir süre sohbet eden Vali Ali İhsan Su, İlknur’un annesi Songül ve babası Mustafa Çimen’den, bedensel engelli olan İlknur’un sağlık durumu ve tedavisi hakkında bilgi aldıktan sonra, evde eğitim programının öğrencimize ne derece fayda sağladığını sordu. Anne Songül Çimen’in, evde eğitime başlanmasıyla birlikte İlknur’un, kısa bir süre içerisinde okumayı çözdüğünü belirtmesi üzerine, engelli öğrencimize sağladığı faydadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Haftada 15 saat İlknur’un evine gelerek eğitimini sürdürmesini sağlayan öğretmeni Sultan Çağlar’dan da öğrencinin eğitim durumu hakkında bilgi alan Vali Su, öğrencimize gösterdiği ilgi ve fedakarlıktan dolayı öğretmen Çağlar’ı ‘Başarı Belgesi’ ile ödüllendirdi.

 

Ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının 1. Döneminin ilimizde problemsiz bir şekilde geçirildiğini kaydeden Vali Su, 15 günlük tatil süresince Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’ın da açıkladığı gibi, öğrencilere ödev verilmeyeceğini belirtti. Bu uygulamayla öğrencilerin tatil süresi boyunca dinlenerek, ikinci döneme hazır bir şekilde gelmelerinin sağlanmasının hedeflendiğini kaydeden Vali Su, öğrencilerin bu süreyi iyi bir şekilde değerlendirmeleri yönünde tavsiyede bulundu.

 

Vali Su’nun, tüm öğrencilere ve eğitim camiasına, bundan sonraki dönemlerin de başarılı geçmesi temennisinde bulunması sonrasında ziyaret, bir süre yapılan sohbetle sona erdi.(kaynak:Mersin Valiliği)

Paylaş:  Facebook Twitter Google