::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vali Su, Tarsus'ta Çeşitli Temaslarda Bulundu

Fevzi Çakmak Mahallesi'nde yapımı devam eden 600 Yataklı Tarsus Devlet Hastanesi Hizmet Binası inşaatında inceleme yapıldı
Vali Su, Tarsus'ta Çeşitli Temaslarda Bulundu
Haber Giriş:
08 Haziran 2020 Pazartesi 12:38

Vali Ali İhsan Su, Tarsus’ta çeşitli incelemelerde bulundu.

Mersin Valiliği’nden yapılan açıklamada Programlarına ilk olarak Tarsus Kaymakamlığını ziyaret ederek başlayan Vali Su, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’dan ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

İlçe temasları kapsamında Vali Ali İhsan Su’nun ikinci durağı ise Sağlık Bakanlığı tarafından 2017 yılı Aralık ayında ihalesi yapılan ve Tarsus İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yapımı devam eden 600 Yataklı Tarsus Devlet Hastanesi Hizmet Binası inşaatı oldu. İncelemelerdeTarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı ve yüklenici firma yetkilileri de hazır bulundu.

 

2018 yılı Haziran ayında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan ve 2020 yılı sonuna kadar tamamlanıp hizmete açılması planlanan hastane inşaatında incelemelerde bulunan Vali Su, burada hastanenin geldiği son aşama ile ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.

 

İncelemelerinin ardından Vali Ali İhsan Su’nun Tarsus ilçe temasları kapsamındaki son durağı uzun yıllar Tarsus Adliyesi olarak kullanılan ve müzeye dönüştürülmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edilen tarihi bina oldu.

 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru’nun da eşlik ettiği incelemelerinde Vali Su, 2017 yılında restorasyon çalışmaları başlatılan bina ile ilgili olarak Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper’den restorasyon çalışmalarında gelinen son nokta hakkında bilgi aldı.

 

Teşhir-tanzim çalışmaları devam etmekte olan müze ile ilgili incelemelerinin ardından Vali Ali İhsan Su, OSB toplantılarına katılmak üzere ilçe temaslarını sonlandırdı.

Paylaş:  Facebook Twitter Google