::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Wulff'a Almanya'da Hemşerisi Olduğu Tarsus Sürprizi

Almanya'nın önceki Cumhurbaşkanı Christian Wulff, 3 yıldır Fahri Hemşerisi olduğu Tarsus'un Hessen eyaletindeki Kardeş Kenti Langen'i ziyaret etti.
Wulff'a Almanya'da Hemşerisi Olduğu Tarsus Sürprizi
Haber Giriş:
18 Mayıs 2017 Perşembe 09:44

Almanya’nın önceki Cumhurbaşkanı ve Tarsus’un fahri hemşerisi Christian Wulff, Kardeş Şehir Langen’de 4 yıl önce ortak bir kültür projesi olarak inşa edilen Tarsus Parkı ve Kleopatra Dostluk Kapısı’na hayran kaldı.

 

 

Belediye Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre Türkiye Almanya arasındaki kardeş şehirler bağlamında en yoğun ve en üretken proje olarak tanımlanan Tarsus Langen dostluğu hakkında çok şey duyduğunu belirten Wulff, Tarsus Parkı ve Kleopatra Dostluk Kapısı’nı görünce, iki kentin dostluk bağının ne denli bir kök saldığını gözleyebildiğini söyledi.

Tarsus Langen dostluğunun fikir babası ve çeyrek asırdır proje yönlendiricisi olan Gazeteci Mehmet Canbolat’ın özel daveti üzerine Langen’deki Tarsus Parkı ve Kleopatra Dostluk Kapısı’nın tarihçesi üzerine bilgiler alan önceki Cumhurbaşkanı Christian Wulff, bu parkta farklı kültürden farklı kuşakları buluşturmasını bizzat görünce, projenin önemli bir işleve ev sahipliğini yaptığını vurguladı.

Üç yıl önce Tarsus’a konuk olan Wulff, böylesi tarihi bir kentin fahri hemşerisi olmaktan duyduğu mutluluğunu da dile getirdi. Tarsus’ta gördüğü tarihi Kleopatra Kapısı ile bu parka böylesi bir taş kapı planının güzel bir fikir olduğunun altını çizdi.

Wulff, bu örnek altyapıyı tanımaktan mutlu olduğunu ifade ederken, ziyarette hazır bulunan Langen Türk Alman Dostluk Derneği yöneticileri ile tanıştı ve iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için bu tür yerel çalışmaların önemine değinirken, çabalara omuz veren Türk ve Alman üyelere teşekkür etti.

Mehmet Canbolat, bu ziyarette Christian Wulff’u önümüzdeki yıl yeniden Tarsus ve Mersin’e davet etti.

Canbolat, ziyaret bağlamında Wulff’a, küçük çocuğuna iletmek üzere, Tarsus hatırası olarak cezerye ikram etti.

Christian Wulff, Langen Belediyesi’nin şahsına düzenlediği bir kabul törenine katıldı ve ardından Dreieich Lisesi’nin bu sene 20.si yapılan Politik Sohbet toplantısına katıldı ve konuşmasında özellikle, çok kültürlü olmanın Almanya’nın lehine bir imkan olduğunun altını çizdi.

Tarsus ile Langen Nisan 1991 yılından bu yana Kardeşlik ilişkisini sürdürüyor. Christian Wulff Cumhurbaşkanı iken ilk resmi Türkiye gezisinde Tarsus'u özel olarak ziyaret etmişti. Bu gezide Gazeteci Mehmet Canbolat da kendisine refakat etmişti.

Tarsus'u ilk ziyaret eden yabancı devlet adamı olarak anılan Wulff, gerek bu özelliğinden, gerek görev döneminde "Müslümanlar, Almanya'nın ayrılmaz parçasıdır" sözü ekseninde dinler arasındaki dostluğa sunduğu katkılardan ötürü, Canbolat'un önerisi, Tarsus Belediye meclisi'nin oybirliği ile "Tarsus'un Fahri Hemşerisi" ünvanına layık görülmüştü.

Wulff bu ünvan için, Tarsus'ta düzenlenen bir resmi törene katılmış ve Tarsus'un tarihi turistik mekanlarını gezmişti.

Wulff bu ziyartte Mersin Üniversitesi öğrencilerine de bir konferans vermişti.

Wulff, ziyaretin ardından Tarsus'un Avrupa fahri temsilcisi de olan Gazeteci Mehmet Canbolat ile bir süre sohbet etti ve en yakın zamanda yeniden Tarsus'u gelmeyi arzu ettiğini dile getirirken, Gazeteci Canbolat aracılığıyla Tarsus halkına en içten selam ve sevgilerini iletti.

Öte yandan Alman 2. Televizyonu ZDU, Christian Wulff'un Kardeş Şehir Langen kent merkezinde 3 yıl önce yapılan Tarsus Parkı ve Kleopatra Dostluk Kapısı'nı ziyaretini içeren bir haber için çekim yaptı. Bu görüntülü haber, ülkenin en büyük ikinci kanalı olan ZDF'te 26 Mayıs Cuma akşamı Almanya saatiyle saat 18'00'de, bu kanaldaki "Mona Lisa" adlı magazin programda yayınlanacak. (kaynak:Tarsus Belediyesi)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google