::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yardım Gemisi, Mersin Limanı'ndan Bu Kez Gazze İçin Demir Aldı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın önderliğinde, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) organize edilen 10.000 tonluk insani yardım malzemesini Gazze'ye götürecek olan şefkat gemisi, Başbakan Yardımcısı Sayın Veysi Kaynak'ın teşrifleriyle gerçekleştirilen törenle Mersin Limanı'ndan uğurlandı.
Yardım Gemisi, Mersin Limanı'ndan Bu Kez Gazze İçin Demir Aldı
Haber Giriş:
19 Haziran 2017 Pazartesi 17:58

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın önderliğinde, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) organize edilen 10.000 tonluk insani yardım malzemesini Gazze’ye götürecek olan şefkat gemisi, Başbakan Yardımcısı Sayın Veysi Kaynak’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen törenle Mersin Limanı’ndan uğurlandı.

Şefkat gemisi Acqua Stella’nın yolcu edildiği törene Vali Özdemir Çakacak’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toprak Mahsulleri Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkan Yardımcısı Fatih Özer, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkan Yardımcısı Birol Çetin, Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Rıfat Türker, il protokolü ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Geçtiğimiz hafta yine Mersin’den Somali’ye uğurlanan yardım gemisinin Mogadişu Limanına ulaştığının da bilgisini veren Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Somali’deki yardıma muhtaç yaklaşık 3 Milyon insanın, gönderilen yardım malzemeleri ile çok daha iyi bir bayram geçirme fırsatı bulacağını ifade etti.

Vali Özdemir Çakacak ise Yüce Milletimizin zor durumda bulunan, yardıma muhtaç, insanlara; dinine, diline, ırkına, rengine bakmaksızın tarihimizin, kültürümüzün ve inancımızın bir gereği olarak daima yardım elini uzattığını ifade ederek başladığı konuşmasında, Devletimiz ve Hükümetimizin bu doğrultuda, Filistin’de yaşanan karışıklıklar nedeniyle en temel insani ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak durumda olan Gazzeli kardeşlerimize her türlü desteği sağladığını belirtti.

Konuşmaların ardından yardım gemisi, her zaman olduğu gibi zorda kalanlara şefkat elini uzatan Türk Milleti’nin yardımlarını, bu sefer de Gazze halkına ulaştırmak üzere Mersin Limanı’ndan uğurlandı. (kaynak:Mersin Valiliği)

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google