::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yarım Asırlık Çile Sona Erecek

Anamur Belediyesi, Anamur ve Gazipaşa' nın birleşim noktasında bulunan yarım asırlık köprü çilesine son veriyor.
Yarım Asırlık Çile Sona Erecek
Haber Giriş:
14 Temmuz 2018 Cumartesi 09:47

Geçmişinde bir çok felakete sebep olan tamamen 4 tahta parçasının birleştirilmesi ile bir araya gelen tahta köprü tarih oluyor. Köprü için bir süre önce çalışmalar başlatan Anamur Belediyesi temel atma törenini gerçekleştirdi.

 Güngören Köyü inşaat alanında gerçekleşen törene Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin yanı sıra İYİ Parti Anamur İlçe Teşkilat Başkanı Erdal Bulut, Güngören Köy Muhtarı İbrahim Demir, çevre köylerin muhtarları ve birçok davetli katıldı.

   İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile başlayan tören Güngören Köy Muhtarı İbrahim Demir’ in konuşması ile başladı. Demir Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’ ye özel teşekkür ederken “ Sayın Başkanın size ilçe merkezindeki hizmetlerini anlatacak değiliz onlar malumunuz ortada. Ben köyüm adına Belediye Başkanımıza teşekkür etmek ve köyümüze yaptığı hizmetlere değinmek istiyorum. Belediye Başkanımız başta  imam evinde olmak üzere, camimizde, okulumuzda, mezarlık düzenlemesinde bir çok hizmeti var. Harbalı köprüsü ise köyümüzde hizmetin en üst noktaya taşındığı andır. Bu köprü sadece bizim köyümüze değil, bu bölgedeki köylerin tamamı olmak üzere Gazipaşa’ nın da bir  çok köyüne hizmet edecektir. Biz biliyoruz ki Sayın Belediye Başkanımız kıt imkanlarla en güzel hizmetleri yapmaya çalışıyor. Burada herkesin önünde sayın Başkana teşekkürlerimizi sunuyorum. “ dedi.

Muhtar  İbrahim Demir’ den sonra Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe Konuşma yaptı. Bizim Belediyecilik anlayışımızda hizmette sınır yoktur diyen  Türe  “Kıt imkanlarla hizmetin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Biliyoruz ki köylerimizin çok hizmete ihtiyacı var. Özellikle 2014 Büyükşehir yasasından sonra sorumluluk alanımız iki katına çıktı.  Sorumlu olduğumuz vatandaş sayısı 35 Bin nüfus 65 Bine çıktı ve bunun yansıra gelirlerimizde yüzde altmış azaldı. Bütün bunların yanında Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’ın hakkını yememeliyiz. Kocamaz Başkanımızın ilçemize çok güzel yatırımları olmuştur. İnşallah Köyümüzde  köprü  yapımının  yanı sıra, cami etrafındaki parke  döşeme çalışmasını yakın zamanda yapacağız.

“ Bir Tarihi Yok Etmeyeceğiz”

Bu tarihi köprümüz  Kızılaliler, Emirşah, Güleç başta olmak üzere hayvancılıkla geçimini sağlayan yaklaşık 10 ayrı köyümüzün aslında fiziki olarak bir ihtiyacını gördüğü kesin. Vatandaşlarımız yaylalara çıkarken hep bu köprüyü kullanıyorlar. Bu köprü gecikmiş bir projedir, biz istiyoruz ki; bu köprüden artık çocuklarımız düşmesin, kazalar olmasın, Harbalı Köprüsü acılara sebep olmasın.

Bütün bu çalışmaların yansıra yeni köprümüz hizmete girdiği zaman eski köprümüzü kaldırmayacağız. Bir tarihin yok olmasına gönlümüz el vermiyor, tarihi köprümüz  nostalji olarak kalacak, geçmek isteyenler aracını durdursun üstünden yaya olarak geçsinler, o duyguları yaşasınlar istiyoruz. “ dedi.

Türe “ Şehidimizin Adını Vereceğiz.”

Konuşmasına devam eden Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe “ Burada herkesin huzurunda bir konuyu da açıklamak istiyorum. Eğer şehidimizin ailesi kabul  ederlerse  köprüye köyümüzdeki şehidimiz Yüksel Alçı ismini vermek istiyoruz.” Dedi.

Konuşmaların yapılmasının ardından dua eşliğinde Harbalı Köprüsünün temel atma töreni gerçekleşti. Tören yemek ikramı ile son buldu.(kaynak:Anamur Belediyesi)

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google