::
16 Nisan 2024 Salı

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

YENİ ESNAF KEFALET KREDİ KEFALET KOOPERATİFİ OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

YENİ ESNAF KEFALET KREDİ KEFALET KOOPERATİFİ OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
Haber Giriş:
02 Temmuz 2021 Cuma 09:52

Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kredi Kefalet Kooperatifinin olağan genel kurul toplantısı dün yapıldı.

Aşiyan Düğün Salonunda yapılan kongrede divan başkanlığını Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Muhammet Yalçın yaptı. Yardımcılıklarını ise Tarsus Esnaf Kefalet Kooperatifi başkanı Mahmut Şahin  yaptı.

Kongreye CHP Tarsus ilçe başkanı av.Ozan Varal, TESK A.Ş. Genel müdürü Mehmet Özel, halk bankası yeşilyol şube müdiresi Özlem Küçük, Tarsus’taki 18 Odanın başkan ve yöneticileri, Emekliler derneği yöneticileri, bazı sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, Muhtarlar, Belediye Meclis üyeleri ve kooperatif üyeleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından istiklal marşı okundu,saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra kongrenin açış konuşmasını Başkan Bektaş Aslan yaptı.

Geride kalan 3 yıllık çalışma döneminde başta pandemi olmak üzere, ekonomik olarak da ülkenin zor günler geçirdiğine dikkati çeken Başkan Bektaş Aslan, “Elbette zor günlerden geçiyoruz. Fakat göreve geldiğimiz günden bu yana sürekli olarak yukarı doğru tırmanan bir grafikle Kooperatifimizi, değerli üyelerimizin destekleriyle büyüttük.Bugüne kadar yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Zor günler geçirdik. Anadolu’da bir söz vardır ‘Zor günleri aşmak, yiğit kârıdır’ diye… Bizde ona inandık; yılmadık, çalıştık. Kooperatifimizi, üyelerimizin destekleriyle birinci sınıf kooperatif düzeyine çıkarttık; gururluyuz” diye konuştu.

Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, yükselen iş hacmiyle her geçen dönem basamak atladıklarına vurgu yaparak, “Şu an Bölge genelinde faaliyet gösteren 53 kooperatif içerisinde 5. sıraya yükseldik. Türkiye genelinde ki 960 kooperatif içerisinde ise 54. sıraya geldik. Bu, emekle ortaya çıkmıştır. Bu emeğin asıl sahibi değerli esnaf ve sanatkar ortaklarımızdır” şeklinde konuştu.

“Yakalanan başarının tesadüf olmadığını, geldiğimiz nokta net bir şekilde göstermektedir” ifadesini kullanan Başkan Bektaş Aslan, “Esnaf kültüründen gelen bizler, her zaman üyelerimizin iyi veya kötü günlerinde yanlarında olduk. Sevinçlerini paylaştık, kederlerine ortak olduk. Görev süremiz boyunca Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi’ni her dönem büyüyen bir kurum haline getirdik. Söz verdik ve tuttuk. Kooperatifimiz için ikinci bir çalışma ofisi kazandırdık, değerli üyelerimizin hizmetine sunduk” dedi.

Göreve geldiklerinde 8 milyon olan plasman tutarının şu an 140 milyon TL’ye yükseldiğini vurgulayan Başkan Bektaş Aslan, “Plasman tutarımızı, esnaf ve sanatkarlarımıza yasal şartlara uyarak dağıttık. Bizler ekonomiye destek olan kurumlarız. Verilen kredileri toplayıp, daha fazla esnafın faydalanabilmesi adına çaba sarf ediyoruz. Verilen göreve layık olmaya gayret gösteriyoruz. Çok şükür ki alnımız açık bir şekilde genel kurula gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılandırma konusuna da değinen Başkan Bektaş Aslan, “Kredi kullanıp da ödeme sıkıntısı yaşayan üyelerimize yapılandırma fırsatı doğdu. Yaptığımız çalışmada 2 milyon 100 bin TL alacağın temerrüt faizi yapılandırılacak. Bu kapsamda 646 bin 610 TL’lik miktar, yapılandırma kapsamında esnaf ve sanatkarlarımıza kooperatif tarafından hibe edilmiş olacak. Bu fırsattan yararlanmak isteyen takip borçlu ortaklarımız 31 Temmuz 2021 tarihine kadar başvurabilirler” dedi.

Başkan Aslan, 2021 yılında içinde bulunduğumuz döneme kadar 331 adet kredi kullandırdıklarını, 2020 yılında ise 1205 adet kredi kullandırarak ekonomi dişlisinin dönmesi için fayda sağladıklarını kaydederek, “Bu başarıda emeği geçen Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerimize, personelimize, Banka Müdiremiz sayın Özlem Küçük ve personeline, hukuk danışmanımıza, muhasebemize, diğer esnaf kuruluşlarımıza, medyaya ve tabi ki esnaf ve sanatkarlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ehlibeyt yoldaşları olsun” dedi.

Bektaş Aslan başkanlığındaki yönetim şu isimlerden oluştu:’’ Birol Akşanlı, Oktay Yılmaz, Asaf Akçiçek ve Oğuz Özkan’’

Denetim kuruluna ise Mehmet Yılmaz ile Levent Levent seçildiler.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google