::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yeni İcra Dairesi Modeli Tarsus'ta Hizmete Girdi

Adalet Bakanlığı bünyesinde vatandaşlara daha hızlı ve etkili hizmet sunabilmek amacıyla ''İcra Dairelerinin Etkinliğini Arttırılması Projesi'' kapsamında Tarsus'ta Mevcut dairelerinin birleştirilmesiyle oluşturulan ‘'Yeni İcra Dairesi modeli' hizmete açılarak faaliyete girdi
Yeni İcra Dairesi Modeli Tarsus'ta Hizmete Girdi
Haber Giriş:
15 Mayıs 2018 Salı 11:40

Adalet Bakanlığı bünyesinde vatandaşlara daha hızlı ve etkili hizmet sunabilmek amacıyla "İcra Dairelerinin Etkinliğini Arttırılması Projesi" kapsamında Tarsus’ta Mevcut dairelerinin  birleştirilmesiyle oluşturulan ‘’Yeni İcra Dairesi modeli’ hizmete açılarak faaliyete girdi

Türkiye'de 37 bölgede bulunan Pilot İcra Dairesi ‘nin 38’incisiTarsus Adliye Sarayında faaliyete başladı.Yeni  İcra Dairesi Modelinin  açılışını Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Arı, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ,Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimi Mustafa Selman Çelik, Tarsus Emniyet müdürü Halis Ünal,Jandarma komutanı Binbaşı Mahmut Erin, hakim ve savcılar  gerçekleştirdi.

Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Vatandaşlarımıza daha hızlı ve etkili hizmet sunabilmek amacıyla ‘’İcra Dairelerinin Etkinliğinin Arttırılması Projesi’’kapsamında amaçlarının halka daha kaliteli hizmet sunmak olduğunu ifade etti.

Başsavcı Kılıç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

‘’Yeni icra modeli kapsamında bugün İnşallah Tarsus İcra dairesinin faaliyet geçireceğiz.Bu yeni bir icra dairesin açılışı olmayıp,mevcut icra dairelerin kapatılarak tek çatı altında toplanması ve uzmanlık alanlarına ayrılarak,faaliyet gösterdiği idari bir yapılanmadır. İcra daireleri devletimizin cebr-i icra organı olup, bu organın etkinliği ve verimliliğinin artırılması için bu pilot uygulanmaktadır.

Pilot icra daireleri uygulaması ile tüm icra dairelerinin tek çatı altında toplanarak haciz,satış ve diğer tüm icra işlemlerinin zaman ve maliyet avantajları ile kalite standartlarına uygun hizmet verilmesi hedeflenmektedir.

Tarsus İcra dairesinde halen 1 müdür,6 müdür yardımcısı ve 8 adet icra katibi kadrosu bulunmaktadır. Fakat halihazırda 1 icra müdürü,4 icra müdür yardımcısı  ve 8 icra katibi fiilen görev yapmaktadır. İcra müdür yardımcılarından 1 tanesi Aralık ayından itibaren rahatsızlığı nedeniyle raporlu olup,1 tanesi de açıkta bulunmaktadır.

Tarsus İcra Dairesinde bugün itibariyle 22 bin 200 esas dosya,9045 talimat dosyası ve 14 adet iflas dosyası olmak üzere toplamda 31 bin 259 derdest dosya bulunmaktadır. Tarsus ilçemiz 54 ilden büyük olup,iflas dosya sayısına bakıldığında de dosyaların nitelikli ve işelm gören dosyalar olduğu anlaşılmaktadır. Mevcut iş durumu değerlendirildiğinde fiilen görev yapması gerekn icra müdür yardımcısının sayısı en az 6,icra katip sayısının ise en az 13 olması gerekmektedir. Yani özetle 2 icra müdür yardımcısı ve 5 adet icra katibi takviyesinin yapılması gerektiğini düşünmekteyiz.

 

Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal da

‘’Açılışta  sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Adalet hizmetleri ve bu hizmetlerin sunumunda da fiziki mekanlar büyük önem taşıyor. Fiziki mekanların iyi bir noktada olması ve vatandaşa sunulan hizmetin bu ortamlarda gerçekleştirilmesi hizmet kalitesini ve hızını artırıyor. Yeni bir hizmet anlayışı ile yola çıkıldı ve bu model Tarsus’ta da uygulanmaya başlanacak. Tek bir İcra Dairesiyle ve daha hızlı bir şekilde bu çalışmaların yürütülebileceği bir ortam hazırlandı. Kentimize yakışan bir ortam oldu.’’dedi.

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Arı, açılışta yaptığı konuşmada, Tarsus’ta  yeni icra modelinin faaliyete geçirilmesine özel bir önem atfettiklerini belirtti.

Yeni icra modelinde öncelikle fiziki imkanların yerinde olması gerektiğini söyleyen Arı, şu değerlendirmede bulundu:

" Amacımız icranın etkinliğinin ve verimliliğinin artırılmasıdır. Yeni modelin en önemli özelliği de farklı uygulamaları ortadan kaldırıp tek tip uygulamayı getirmektir. Böylelikle uzmanlaşmış icra personelinin gelişmesini sağlamış oluruz."

İcra dairelerindeki iş ve işlemleri daha kaliteli, sistematik sunabilmek ve hizmet kalitesini artırmak için yeni icra dairesini faaliyete geçirdiklerini aktaran Arı,vatandaşların   işini kolaylaştıracak şekilde işlemleri yürüteceklerini kaydetti.

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde hayata geçirilen uygulama ile mevcut bulunan icra dosyaları sisteme entegre edilerek daha hızlı, güvenli ve şeffaf hizmet sunulması amaçlanıyor.

Pilot İcra Daireleri uygulaması ile tüm icra dairelerinin tek çatı altında toplanarak haciz, satış ve diğer tüm icra işlemlerinin zaman ve maliyet avantajları ile kalite standartlarına uygun hizmet verilmesi hedefleniyor.

 


 

Paylaş:  Facebook Twitter Google