::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

YEREL BASINIMIZA ''BASİT'' İFADESİ KULLANILMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Tarsus Belediyesi, basına ve kamuoyuna bir açıklama yaparak, Belediye Başkanı Dr.Haluk Bozdoğan'ın ''Zübeyde Hanım Bütünleşik Gündüz Yaşam Evi''tesislerinin açılış konuşmasında kullandığı bir ifadenin, yerel basında ''farklı'' yorumlandığı belirtilerek,'' Yerel Basınımıza ‘'basit'' ifadesi kullanılması söz konusu değildir.''denildi
YEREL BASINIMIZA ''BASİT'' İFADESİ KULLANILMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR
Haber Giriş:
18 Temmuz 2019 Perşembe 19:31

Tarsus Belediyesi, basına ve kamuoyuna bir açıklama yaparak, Belediye  Başkanı Dr.Haluk Bozdoğan’ın ’Zübeyde Hanım Bütünleşik Gündüz Yaşam Evi’’ tesislerinin açılış konuşmasında kullandığı bir ifadenin, yerel basında  ‘’farklı’’ yorumlandığı belirtilerek,’’ Yerel Basınımıza ‘’basit’’ ifadesi kullanılması söz konusu değildir.’’denildi

Tarsus Belediyesi’nden yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi:

‘’16 Temmuz 2019 Salı günü açılışını yaptığımız ve güzide ülkemizde ‘’ilk olma’’ özelliği taşırken, Tarsuslu hemşehrilerimizin tercihleriyle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’in Kıymetli Validesi Zübeyde Hanım’ın ismi verilen ‘’ZÜBEYDE HANIM BÜTÜNLEŞİK GÜNDÜZ YAŞAM EVİ’’ tesislerimizin açılış konuşmasında kullandığı bir ifade, yerel basınımızda ‘’farklı’’ yorumlanarak Tarsus Kamuoyuna servis edilmiştir.

Söylemlerin, konuşmaların, beyanatların farklı yorumlanmaya açık, farklı bakış açılarıyla değerlendirilmeye müsait olması gerçeğinin saklı olduğu ve Yeni Nesil Belediyecilik anlayışımız gereği tüm ‘’bakış açılarına’’ saygı duyduğumuz için, Tarsus Belediye Başkanı Sayın Dr. Haluk Bozdoğan’ın tesis açılışındaki konuşma metninden, tartışmaya konu cümleyi olduğu gibi yayınlıyoruz:

‘’BASİT BİR, YEREL BASINLA BİLE OLAN MASRAFLARI; 18 AYDA 2 MİLYON LİRADAN, 3 AYDA 60 BİN LİRAYA İNDİREN BİR BELEDİYE…’’

Yukarıda, Sayın Başkan’ın konuşmasından alıntıladığımız cümle, Tarsus Yerel Basını’nın işlevselliği, niteliği, mesleki güvenilirliği ve siyası yapısıyla değil, ‘’RUTİN,’’ ‘’BELEDİYE-YEREL BASIN İLİŞKİSİNDEKİ EKONOMİK ÖLÇÜTLER,’’ ‘’YEREL BASIN ORGANLARINA 18 AYDA ÖDENEN OLAĞANÜSTÜ RAKAMLARIN ETKİSİNİ İFADE ETMEK’’ amaçlı kullanılmış ve özetle şöyle ifade edilmek istenmiştir: ‘’Yıllardır alışılagelmiş, olağan, rutin, basit, yalın bir belediye-yerel basın ilişkisinde ödenen rakamlar olağanüstüdür. Belediyemiz, aylık bazda basın yayın organlarına 20 Bin Türk Lirası öderken, bir önceki dönem aylık bazda basın organlarına ödenen rakam 111 Bin Lira’yı aşmaktadır. Bu ödemeler toplamı 18 ayda 2 Milyon Lira’yı aşmıştır.’’

Sayın Başkanımızın ‘’basit’’ söylemine eleştiri getirilmesi, konunun açıklık kazanması adına bu açıklamayı yapmamızı zorunlu kılmıştır. Yerel Basınımıza ‘’basit’’ ifadesi kullanılması söz konusu değildir. Yerel Basınımızla olan rutin ilişkilerimiz ise sıradışı ya da olağanüstü boyutlarda olamayacağı için, tıpkı belediyemizin temel ihtiyaçları sözkonusu olduğunda ‘’basit bir kırtasiye,’’ ‘’basit bir çimento,’’ ‘’basit bir mazot,’’ söylemlerinde de görüleceği üzere, ‘’normalleştirme adına’’ ‘’basit’’ kelimesi tercih edilmiştir.

Ancak, değerli yerel basınımızın, Sayın Başkanımızın bu söylemini manşetlere taşıması, bir kelimesinin seçilip ayıklanması; yerel basına 18 ayda ödenen 2 Milyon Türk Lirası’nı açıklayamamaktadır. Bizler, Tarsus sevdalıları olarak değerli basınımızın Başkanımızın da ifade ettiği üzere 18 ayda 2 Milyon Türk Lira faturayı konu edinmesini, bu müsrifliğin ve savurganlığın kapılarını aralamalarını, kamuoyunun aydınlanması adına bu harcamaların peşine düşüp iz sürmelerini temenni ederdik.

Öyle ki, konunun temelinde anlatılan, Tarsuslu hemşehrilerimizin parasını, hakkını korumaktır. Tarsuslular’ın  parasının sokağa atılamayacağı, bunun hesabı sorulacağı ve bu minvalde ‘’tasarrufa yönelik’’ büyük adımlar atıldığı yönündedir. Halkımızın haklarının Tarsus Belediyesi tarafından nasıl korunduğunun ekonomik tablosudur.Hal böyleyken, yerel basınımızdaki ‘’bazı’’ manşetlerin bu yönde  de atılabileceği ve hemşehrilerimizin  daha doğru bilgilendirileceği açıktır.Ortaya çıkan ve alenen bilinmesini istediğimiz bu mali tabloyu, halkın bilgilenmesini sağlamak adına değerlendirmek yerine manipülatif ve spekülasyona açık hale getirme gayesi anlaşılır değildir.

Halkın merak ettiği, düşen uçaktan kurtulan yolcu sayısıdır; pilotun hangi dilde konuştuğu değil. Bizler, Tarsus Belediyesi olarak, uçak enkazından yaralı kurtarmaya, yara sarmaya; bu enkaz içerisinden halkımıza sevinçli haberi verme gayesiyle çalışmaktayız. Duyarlı basın mensuplarımızın, halkımızın bilgilenmesi adına, doğru habercilik ve halkı aydınlatma adına kentimizi ve insanlarımızı direkt ilgilendiren bu tip bir konuda sorumlu olması, en büyük temennimizdir.

Farklı düşüncelere, fikir ve eleştirilere duyduğumuz saygıyı yineliyor, istemeden de olsa incittiğimiz basın yayın kuruluşlarımızın affına sığınıyor, ‘’basitçe;’’ Tarsus halkının hakkını, en net ve en güçlü haliyle savunacağımızı bir kez daha Tarsus kamuoyuna bildiriyoruz.''
.''

 

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google