::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yeşil Mahalle'de 18 Uygulaması

Tarsus Belediyesi tarafından Yeşil Mahalle'de yapılan 18 uygulamasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Yeşil Mahalle'de 18 Uygulaması
Haber Giriş:
21 Temmuz 2016 Perşembe 09:04

Tarsus Belediyesi tarafından Yeşil Mahalle’de yapılan 18 uygulamasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Tarsus Belediyesi basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre Yeşil Mahalle Taziye Evi’nde yapılan toplantıda, Belediye Başkanı Şevket Can, amaçlarının Yeşil Mahalle’yi güzelleştirmek ve geliştirmek olduğunu söyledi.

Vatandaşların sorularını tek tek cevaplayan Başkan Can, bugün burada sorunların çözümü için olduklarını, kimin aklında ne sorunu varsa söylemesini istedi.

15 Temmuz darbe girişimi kınayan Başkan Can, “Öncelikle ülkemizde bir darbe girişimi, kalkışması oldu. Yaşanan olaylarda şehitlerimiz ve yaralılarımız oldu. Yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlere rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bizler demokrasiye inanan insanlarız umarız ülkemizde bir daha böyle bir durum yaşanmaz” dedi.

Başkan Can, “Bizler mahallerimize hizmet götürürken, o mahallenin muhtarıyla ve mahalle sakinlerimizle görüşmeden hareket etmiyoruz. Öncelikle o mahallenin ihtiyaçları ve taleplerine göre hizmetlerimize öncelik veriyoruz. Bu mahallemizin birinci eksikliği bilindiği mevcut D-400. 2014 yılından öncede üst geçit projesi çizdirdik ama Karayolları Bölge Müdürlüğü onaylamadı. Yaparsanız yapın yapmazsanız biz yapalım dedik ama başarılı olamadık. Diğer bir konu pazaryeri sorunu. Girne Mahallemizdeki Girne Parkının olduğu yere Pazar Yeri yaparak en azından Yeşil Mahalle sakinlerimizi bu D-400 yolundan karşıdan karşıya geçme derdinden kurtaracağız. Ayrıca Muhtarlık binasının olduğu yere yaşam boyu spor merkezi yapacağız” şeklinde konuştu.

18 uygulaması hakkında bilgi veren Başkan Can, “Toplantımızın gündem maddesine gelecek olursak, Yeşil Mahallede 35 hektarlık  bir alanı kapsamaktadır. Uygulama ilk olarak 2001 yılında yapılmış olup açılan davalar sonucunda mahkeme kararı ile iptal edilmiştir. Belediyemizce 18 Mayıs 2016 tarihinde Encümen Kararı ile yeniden uygulama yapılmış olup, 11 Temmuz 2016 tarihinde askıya çıkmış olup askı süreci devam etmektedir.  Yani  bir aylık bir askı süreci vardır ve şu anda bu süreçteyiz. Uygulama sahası içerisinde kalan parseller, 2-4-8 katlı konut alanlarına, 4 katlı ticaret alanlarına, ibadet alanlarına, yeşil alanlara isabet etmektedir.  İmar uygulaması yapılmadan önce tarla bazında olan ve üzerine hiçbir şekilde yapı izni verilmeyen taşınmazlar, plandaki durumuna göre değer kazanacak ve ruhsatlı bir şekilde üzerine yapı yapılabilir bir hale gelecektir. İmar kanunu, gerek mahkeme kararlarının yerine getirilebilmesi, gerekse belediyemizin bu mahalleye hizmet getirebilmesi açısından zorunludur. Zira kesinleşen imar planında yer alan yolların açılması, yeşil alanların düzenlenmesi ve sosyal donatıların yapılabilmesi için İmar uygulamalarının yapılması gerekmektedir. Keşke plan dahilinde tüm mahallelerimize imar uygulama planı yapma imkanımız olsa. Mahalle halkımız evlerinin tamamen yıkılacağı gibi yersiz bir endişe taşımaktadırlar. Uygulamadan sonra yolların açılabilmesi, yeşil alanların düzenlenmesi ve sosyal donatıların yapılabilmesi için taşınmaz üzerindeki bitki örtüsü, taşınmaz üzerindeki yapı bedellerinin parsel sahiplerine ödenmesi, ayrıca DOP dışında kalan ve mülkiyeti vatandaşlara ait olan kısımların kamulaştırılmasının yapılması gerekmektedir. Bunlarda yapılmadan imar uygulamasının hayata geçirilmesi hukuken mümkün değildir.  Bizler burada imar uygulaması yapıyoruz kimin için, sizler için. İmar uygulaması yapılmadan evlerinizde inşaata başlayamazsınız. İmar uygulaması yapılırken DOP oranı %40’tı, bu mahallede %34’tü, 6 puan biz sizden almamız gerekirken bizim sizden bir talebimiz olmuyor.

Biz sizler için varız. Bizim belediyecilik anlayışımız dini, dili, ırkı, memleketi, partisi ne olursa olsun, biz Allah rızası için çalışıyoruz. Biz göreve geldiğimizden bu yana siyasi gömleğimizi çıkardık. Laflara dedikodulara meydan vermeyin. Bizler ne yaparsak yapalım vatandaşımızın çıkarı için yaparız. Tüm ekibimiz burada, sorularınız varsa, aklınıza ne takılıyorsa arkadaşlarımız teknik heyetimiz mutlaka cevaplayacaktır” ifadesini kullandı.

Başkan Can’ın konuşmasının ardından, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden görevliler, vatandaşların sorunları ile ilgili harita üzerinde göstererek bilgi verdiler.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29