::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

YOL YAPIM, BAKIM VE ONARIM İŞLERİNDEKİ TEHLİKE VE RİSKLER ANLATILDI

Eğitimde, yol yapım, bakım ve onarım işlerindeki tehlike ve riskler anlatıldı
YOL YAPIM, BAKIM VE ONARIM İŞLERİNDEKİ TEHLİKE VE RİSKLER ANLATILDI
Haber Giriş:
15 Şubat 2020 Cumartesi 11:59

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı personellerine, iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim verildi. Eğitimde, yol yapım, bakım ve onarım işlerindeki tehlike ve riskler anlatıldı.

İş güvenliği uzmanları Kemal Şahin, Yasemin Şahin, Sercan Aslan ve işyeri hekimi İsmail İncir tarafından Kongre ve Sergi Sarayı’nda verilen eğitimde, çalışma mevzuatı, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar anlatıldı. Personele, risk etmenlerinden, iş ekipmanlarının güvenli kullanımına kadar pek çok alanda bilgi verildi.

Uzmanlar, eğitimde özellikle yol yapım, bakım, onarım işlerindeki tehlike ve riskler, özel risk taşıyan ekipman ile çalışma konuları üzerinde durdu.

İş sağlığı ve güvenliği anlatıldı

Eğitimde, sağlık konularında işyeri temizliği ve düzeni dahil olmak üzere, meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri, ilk yardım ile tütün ürünlerinin zararları, pasif etkilenim ve hijyen konuları paylaşıldı.

Ayrıca, teknik konular kapsamında kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, parlama, patlama, yangın ve yangından korunma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, ekranlı araçlarla çalışma, elektrik tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri ile tekniklerinin uygulanması, kişisel koruyucu donanım kullanımı, güvenlik ve sağlık işaretleri, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü, tahliye ve kurtarma hakkında bilgi verildi.şanan kazalardan video ve örneklere de yer verilen eğitimde, katılımcılara daha etkili bir anlatım sağlandı. İş güvenliği uzmanları ve iş yeri hekimi tarafından verilen eğitimin sonunda, verimliliği ölçmek ve değerlendirmek amacıyla sınav yapıldı.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google