::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ZİRAAT ODASI BAŞKANI AVCI'DAN İNCİR FESTİVALİNE BÜYÜK DESTEK

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, hafta sonu Göçük Köyünde gerçekleştirilen Geleneksel 4.İncir Festivalinde yarışmada dereceye girerek en iyi incir yetiştiren üreticileri altınla ödüllendirdi
ZİRAAT ODASI BAŞKANI AVCI'DAN İNCİR FESTİVALİNE BÜYÜK DESTEK
Haber Giriş:
07 Ağustos 2019 Çarşamba 09:37

Tarsus Ziraat Odası Başkanı  Veyis Avcı, hafta sonu Göçük Köyünde gerçekleştirilen Geleneksel 4.İncir Festivalinde yarışmada dereceye girerek en iyi incir yetiştiren  üreticileri altınla ödüllendirdi

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı  Göçük köyünde 4. İncir festivalinde bir de  konuşma yaparak  “Geçen yıl Akdeniz meyve sineği meyvelerimize büyük zarar verdi. Bu yıl yapılan  çalışmalarla zarar en aza indirildi” dedi.

Avcı şunları söyledi:“Meyvesi, çok eski tarihlerden günümüze dayanan incir geçmişte olduğu gibi günümüzde vazgeçilmez meyvelerinden olmaktadır. Ve birçok uygarlık inancına göre de kutsal meyve olarak kabul edilir.

Peygamber efendimiz (s.a.v.) de bir sözünde eğer seçme şansım olsaydı, cennete yanımda incir ağacını götürmek isterdim dediği belirtilir ve cennet meyvesi olarak da bilinir.

Geçen yıl kötü bir sezon geçirdik. Akdeniz meyve sineği bütün meyve  çeşitlerimize büyük zararlar verdi. Bu yıl  Ziraat Odamız ve İlçe Tarım Müdürlüğümüz ve değerli çiftçilerimizle birlikte iyi koordine olarak Akdeniz meyve sineğinin meyvelerimize zarar vermesini en aza indirdik. Tarsus ilçe Tarım Müdürümüze, personeline ve siz duyarlı çiftçilerimize ayrıca teşekkür ederim.

Bu tür şenliklerle Tarsus’umuzun 1001 çeşit ürünlerini herkese tanıtmak , çiftçilerimizin yanında olmak bizim görevimizdir. Bölgemizde yetiştirilen incirin ve diğer incir ürünlerinin çiftçilerimize bolluk ve bereket getirmesini temenni eder, bu şenliği düzenleyen Göçük halkına ve katkıda bulunan bütün kurumlara teşekkür eder saygılar sunarım.”

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google