::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ZİRAAT ODASI BAŞKANI AVCI, DERTLİ Mİ DERTLİ

Tarsus Ziraat Odası başkanı Veyis Avcı, Tarsus'taki bir sulama birliğinin sulanmayan buğdaydan su parası aldığı yönünde yoğun şikayet aldıklarını belirterek,''Çiftçi ve üreticimizin yanındayız. Her kademede girişimlerimiz yapıyoruz.' dedi
ZİRAAT ODASI BAŞKANI AVCI, DERTLİ Mİ DERTLİ
Haber Giriş:
02 Ağustos 2019 Cuma 11:37

Tarsus Ziraat Odası başkanı  Veyis Avcı, Tarsus’taki bir sulama birliğinin sulanmayan buğdaydan su parası aldığı yönünde yoğun şikayet aldıklarını belirterek,’’Çiftçi ve üreticimizin yanındayız. Her kademede girişimlerimiz yapıyoruz.’dedi.

Başkan Avcı, yaptığı açıklamada Tarsus’ta bulunan sahil Sulama Birliğinin 2 bölgeye ayrıldığını  sol sahil sulama birliği olarak adlandırılan sahil sulama birliği’nin maalesef sulanmamış buğdaydan su parası tahsili yaptıklarını belirterek,’’Olmayandan desteklemesinden kesiyorlar iddiası var. Ödenmezse  icra yoluyla tahsil edildiği söyleniyor. Bizim anlamadığımız diğer sulama birliklerinde böyle bir uygulama yok. Çiftçiden fazla sulama ücreti tahsil ediliyor. Sulama birliklerin ayrı ayrı mevzuataı var da biz mi bilmiyoruz.?Bütün siyasi ve idari otorite nezdinde gerekli girişimlerimiz yaptık.Sonuç alıncaya kadar da  devam edeceğiz’’

Öte yandan  Sahil Sulama Birliği yetkilisi  ise alınan paranın  verilen altyapı hizmetlerinden dolayı alındığını kaydetti.

Yetkili’’Sulama parası almıyoruz. Tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilmesi amacıyla yapılan yaptığımız alt yapı çalışmalarına istinaden alıyoruz. Biz bunları yapmazsak, çiftçi iyi  ekim yapamaz. Yani çiftçimizi ekim yapabilmesi için çalışıyoruz.Alınan bedel budur.’’dedi.

Paylaş:  Facebook Twitter Google