::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ZÜBEYDE HANIM BÜSTÜNE SALDIRIYA STK'LARDAN KINAMA

Tarsus'ta bulunan bazı sivil toplum kuruluşları, Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın büstüne yapılan çirkin saldırıyı kınadı
ZÜBEYDE HANIM BÜSTÜNE SALDIRIYA STK'LARDAN KINAMA
Haber Giriş:
21 Haziran 2019 Cuma 11:43

Tarsus’ta bulunan bazı  sivil toplum kuruluşları, Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın büstüne yapılan çirkin saldırıyı kınadı

Atatürkçü Düşünce Derneği Tarsus Şubesi, Eğitim İş Sendikası Tarsus Şubesi, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Tarsus Şubesi, Tarsus Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği ve Tarsus Kent Kültür Sanat Tanıtma Derneği tarafından ortak gerçekleştirilen açıklama şöyle:

“Atatürk Caddesi Şar İşhanı önünde bulunan Ata’mızın validesi Zübeyde Hanım'ın büstündeki gözlük kimliği meçhul kişi ya da kişilerce çalınırken, büste de zarar verildiği görüldü.

Zübeyde Hanım'ın gözlüğünün çalınması ise Tarsus'ta üzüntüyle karşılandı ve bu saygısızlığı yapanların bulunarak cezalandırılması istiypruz. Polis, üzerinde "Zübeyde Hanım", "Cennet anaların ayağı altındadır. Hz. Muhammed (SA)" yazısı bulunan heykelde, Zübeyde Hanım büstünde gözlüğün kim ya da kimler tarafından çalındığını tespit etmek için çalışmalar başlattı. Zübeyde Hanım büstüne hain yobazların yapmış olduğu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz.”

Paylaş:  Facebook Twitter Google