::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

12.5 MİLYON VE BİN LİRA

02 Temmuz 2019 Salı 08:48

Sürekli değişen hayat şartları ve sürekli değişikliğe uğrayan emekli maaş tesbit sistemi..

Ve şu anda sayıları 12.5 milyonu bulan bir kesim.. En asgari maaş bağlanma rakamı bin lira..

81 milyon nüfusa sahip Türkiye’de bugünkü emekli rakamı 12.5 milyon kişiye dayanmış.

bu kadar kesime devletin verdiği maaş bir yana,  devletin sigortalı kesimden elde ettiği gelir diğer yana konulduğunda  maalesef gelecek hiç de iyi görünmüyor.

1965’lerde kurulan Sigorta sistemi, onlarca yıl devlete ödünç para verirken, bugün emekliye devlet ödeyecek para bulurken kılı kırk yarıyor.

Ve günümüz Türkiye’sinde yeni emekli olan birine en alt kademeden maaş bağlanırken verilen  birim miktar bin lira. Oysa ülkemizde şu anda asgari ücret 2 bin küsür lira. yeni Emetli olana ise yarısı verilebiliyor. Geçen ay emekli olan bir arkadaşım bile yüksek miktarda prim yatırdığı halde 1450 TL ile ilk maaşını aldığı için teselli buluyor. Çünkü  taban bin lira olunca, insanlar bırakın 2000 TL cıvarındaki asgari ücreti 1450 TL’ye bile “çok şükür” diyebiliyor.

Biliyorsunuz 30 Haziran tarihi Emekliler günü. Bunun belirlenme yönü  Atatürk’e kadar dayanıyor. 30 Haziran 1927 Atatürk’ün Emekli olduğu tarihi Emekliler Günü Ve Haftası olarak kutlanmakta.

TÜED Tarsus şube başkanı ve Ankara TÜED Genel merkez mali sekreteri Ömer Kurnaz da, Emekliler gününü kutladı.

Kurnaz “30 Haziran “Emekliler Günü ve Emekliler Haftası” kutlu olsun” derken Türkiye Emekliler Derneği Tarsus şubesi olarak Emekliler günü nedeniyle yönetim kurulu üyeleri Tarsus Cumhuriyet alanına giderek burada Atatürk anıtına çelenk koyarak Emekliler gününü kutladı. Başkan Kurnaz  Ankara’daki kutlamalara katılıp Anıtkabir’e Atatürk’ün huzuruna çıktığı için Tarsus’ta değildi.

Ankara’da olduğu için Tarsus’taki törene katılamayan TÜED Tarsus şube başkanı Ömer Kurnaz bir mesaj yayınlayarak “bütün üyelerimizin emekliler günü kutlarım” dedi.

Bizde  “30 Haziran “Emekliler Günü ve Emekliler Haftası” kutlu olsun” diyerek emeklilerin

yaşam şartlarının iyileştirilmesini bir kez daha temenni edelim.

Birde Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emekli oluşunun 92. Yıldönümünde rahmetle, sevgi, saygı ve minnetle anıyor, tüm emeklilerimize kalan ömürlerinde sağlıklı ve mutlu yarınlar diliyorum.

xx

TÜM EMEKLİLER TARSUS ŞUBESİNDEN KUTLAMA

Yine Tarsus’ta  faaliyet gösteren ir başka emekli sivil toplum kuruluşumuz da Tüm Emekliler Tarsus Şubesi.. Tüm Emek-Der Tarsus Şubesi  Yönetim Kurulu Adına Şube başkanı M. Bülent Gözener de  ‘30 Haziran 1927 Atatürk’ün Emekli  olduğu tarihi Emekliler Günü  ve Haftası olarak kutlamaktayız ‘ derken Atatürk anıtına çelenk koydular. Atanın huzuruna çıktılar.

Gözener, emekliler günü nedeniyle  yaptığı açıklamada “Atatürk emeklilerimize önem veren bir liderdi. Atatürk  “bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Mazide muktedirken bütün kuvveti ile çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur.”  demektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle yaşamını yitirmiş olan emeklilerimize Allah’tan rahmet diler, yaşayan başta üyelerimiz olmak üzere tüm emeklilerin emekliler günü ve haftasını sevgi, saygı ve hürmetle kutlarım. Aynı zamanda emekliyiz fakat hayattan değil yaşamaya devam et diyoruz.” diyerek emeklilerin gününü kutladı.

Bu arada  30 Haziran Pazar günü  akşamı  Cetvel Köprü başında Emekliler Lokalinde Pastalı, Meşrubatlı, Canlı Müzik Eşliğinde Emekliler Günü etkinliği yapıldı.

Emekliler ile senede birgün değil, her zaman ilgilenip, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve Avrupadaki kadar olmasa bile, şimdikinin iki katı daha iyi bir maaş almalarının sağlanması dileiyle ben de Emeklilerin gününü kutluyorum.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI