::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

12 EYLÜL

14 Eylül 2020 Pazartesi 09:19

Geçen Cumartesi günü 12 Eylül  tarihine denk geldi.

Bu kara günü hiç hatırlamak istemiyorum. Çünkü bundan 40 yıl evvel yayın hayatına başlayan  gazetemizin  12 Eylül 1980 tarihinde  açılışı yapılacaktı. Sabah ihtilal olduğunu öğrenince açılışımız iptal edilmişti. O nedenle o kara günü unutamıyorum. Bu hususta Çarşamba günü geniş bir yazım olacak

 

ÇAMLIYAYLA’DAN

Cuma günü Çamlıyayla'da Ak Partinin ilçe kongresi vardı.

Saat 14.30'de   başlayan ve geniş bir alanda yapılan kongreye iktidar partisinin Mersin milletvekillerinden ALİ CUMHUR TAŞKIN ve HACI ÖZKAN ile  iktidar partisinin  Bursa milletvekili, Mersin Bölge koordinatörü  İSMAİL AYDIN da katıldılar. Ayrıca Akdeniz belediye başkanı Mustafa Muhammed Gültak, Çamlıyayla belediye başkanı İsmail Tepebağlı, bazı ilçelerin Ak Parti ilçe başkanları, Cumhur ittifakının ortaklarından partililer, Meclis üyeleri vardı.

Kongrenin başlangıcında  dünya lideri  Cumhurbaşkanı ve Ak parti genel başkanı RECEP TAYYİP ERDOĞAN'ın mesajlarını dinledik, izledik.

Konuşmalarında özetle ne diyor dünya lideri ERDOĞAN “Herkese gönül kapınızı açacaksınız” diyor.

Ama geçen cuma günü yapılan  Ak Parti Çamlıyayla ilçe kongresinde bazı seçilmişlerde bunu görmedim

 

Güleryüz ve hoşgörü yoktu. Herkese hoş geldiniz demek yoktu.

Eskiden kongrelerde basının değeri vardı. Kişiye saygı vardı. Kişilerde basında birbirine sayılıydı. Güzellikler karşılıklı idi.

Geçen Cuma gördüğüm kadarıyla hoşgörü yoktu.

Oysa kimse kimseden bir şey istemiyor.

Kongre açık havada yapıldı. Kongreye bazı milletvekilleri de gelmişti. HACI ÖZKAN , ALİ CUMHUR TAŞKIN, Bursa milletvekili İSMAİL AYDIN oradaydı. Ayrıca Akdeniz belediye başkanı  Mustafa Muhammet Gültak,  Çamlıyayla belediye başkanı  İsmail TEPEBAĞLI kongredeydi.

Cumhur ittifakının temsilcileri Toroslar, Tarsus gibi ilçe başkanları oradaydı. Partili ilçe başkanlarından çoğu orada idi. Kongreye katıldılar.

Dünya  lideri  Cumhurbaşkanı ve Ak parti genel başkanı RECEP TAYYİP ERDOĞAN'ın konuşmasını  dinledik. Ve kongre başladı. Sonra milletvekilleri konuştu. Ardından seçime girildi.  Durmuş Karataş yeniden Çamlıyayla Ak Parti ilçe başkanı seçildi. Hayırlı uğurlu olsun.

Yine dün de Çamlıyayla ve Tarsus'ta MHP ilçe kongreleri yapıldı. Bu kongrelerinde hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Çamlıyayla'daki seçim sonrası bazıları birbirinin koluna girip Çamlıyayla belediye binasına  çıktılar. Kongre öncesi de Ak Parti ilçe binasına çıkmışlardı.

İşte, Çamlıyayla'da geçen Cuma günü böyle geçti.

Ancak,herkes şunu iyi bilsin ki, koltuklar hiç kimseye baki değil.

Baki kalan bu kubbede hoş bir sedadır

 

KOLTUK GİDİNCE

Bizim arastanın (Kızılmurat mahallesinin)  gözde kuaförlerinden berber Tarık bey (Tarık Süzer) “Mustafa bey sen bilirsin. Bak sana bir şey anlatacağım” dedi,.

Bende “Anlat” dedim.

Başladı anlatmaya..

“Eskilerden o dönem milletvekili olan SAFFET BENLİ, benim dükkana tıraş olmaya gelirdi. En az yanında 15-20 kişi olurdu. Dükkana o kadar insan sığmazdı, çoğu dışarıda beklerdi. Bu yanındakiler milletvekilini hiç  yalnız bırakmazdı. Aradan zaman geçti. Saffet Beyin milletvekilliği bitti. Yine kendisi benim  dükkana tıraşa gelirdi. bu kez baktım bir başına yani tek geldi. Yanında kimse yoktu.  Milletvekilliği bitmişti. ben kendisine sordum. “Saffet bey milletvekili iken 15-20 kişiyle gelirdiniz. Vekillik bitti, şimdi tek geldiniz” dedim.

“Doğru söylüyorsun, milletvekilliği veya makam gidince insanlar çekilir” dedi.

Gerçekten de öyle.

Bunları ben sık sık yazıyorum.

İnsanları kırmayalım. İnsanlara saygı sevgi ile yaklaşalım. Şu üç günlük dünya kimseye baki değil.

Bir kişinin makamı koltuğu gidince iş biter.

Bu herkes için geçerli Makam sahipleri koltuktan düşünce kıymeti kalmaz, iş biter.

Bunun gibi anılar daha çok var. Not defterim dolu.

Ama ne yazarsan yaz, kimin umurunda.

Gazetecinin kıymeti eskiden daha iyi bilinirdi, anlaşılırdı.

Gazetecinin yazısı, kalemi, şahsiyeti önemliydi. Ama delikli demir çıktı mertlik bozuldu misali, bu internet ve cep telefonları çıktı her şey bozuldu.

Ne diyelim. Yapacak bir şey yok.

Yeter ki can sağlığı olsun.

 

GEÇEN CUMA’DAN

Geçen Cuma günü yazdığım köşe yazımı okuyan esnaflardan çoğu aradı.

“Mustafa bey güzel bir konuya parmak basmışsınız. Oda seçimleri elbette önemli.. Ama önce bir burada kendi seçimimizi bir yapalım. Odaların durumu ne olacak. Onu bir görelim, sonra birlik seçimini düşünürüz. Şimdiden bir hareket yapmaya gerek yok” dediler.

Bu 3-4 sağduyulu oda başkanına teşekkür ediyorum.

Gerçekten de daha seçimlere çok var. Hele bir oda  seçimleri yapılsın, MESOB birlik seçimini sonra düşünürüz. Bu oda başkanlarının dediklerini sizinle paylaşıyorum..

 

MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU

Korona virüs salgını insanlarda huzur sağlık bırakmadı.Devlet her yerde maske takma zorunluluğu getirdi. Ama insanların  çoğu takmıyor.

Kalabalık ortamlarda bulunmayın deniliyor. Ama insanlar yine kalabalık içinde.

İllaki bu hastalığa yakalanmak mı lazım? Bizler tedbirimizi alalım.

Gidin bir hastanelerin ortamına bakın. Allah kimseyi hasta etmesin ve hastanelere düşürmesin. Ben hastane baştabibi başta olmak üzere doktor, hemşire ve tüm sağlık çalışanlarına kolaylıklar diliyorum. Allah doktorundan güvenlikçisine, temizlikçisine kadar  hepsine güç kuvvet versin.

Bu Covid 19 olayı mühim. Hepimiz bu merete karşı tedbirli olalım. Sayın Cumhurbaşkanımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN'ın dediği gibi sosyal mesafeye uyalım, maske ve hijyen konusuna dikkat edelim.

Tarsus'ta da bankaların önünde kuyruklar (sıralar)  uzun.  Bankalar içerideki memur sayısını artırmalı. İnsanlar  banka dışında kuyrukta (sırada) beklerken  sıcakta terliyor, birbirine çok yaklaşıyor. Oysa içeride memur sayısı artırılırsa insanlar fazla yığılmaz.  Bunu da buradan hatırlatalım

HAFIZA ALLAH RAHMET EYLESİN

Cumartesi günü köşemi yazarken acı bir haberle sarsıldım. Değerli arkadaşım Hafız TURAN ERYAĞINÇ'ın vefat haberi geldi.Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yapmış, bilgi ve birikimi çok  olan değerli arkadaşım TURAN ERYAĞINÇ (HAFIZ) hakkın rahmetine kavuşmuş. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.Kendisi ile ilgili bir ay kadar evvel köşe yazısı yazmıştım. Birde Mersin Yenişehir'de kaldığı mekana gidip gördüm. İyi ki kendisini son kez görmüşüm.Hepimizin gideceği yer orası.  Tekrar tekrar Allah rahmet eylesin.

xx

TEMENNİ...Yeni hafta herkese sağlık, huzur ve başarı getirsi

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI