::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

15 TEMMUZ

16 Temmuz 2021 Cuma 10:35

Dün 15 Temmuz’du. Hain darbe girişiminin 5. yıldönümünde tüm Türkiye'de olduğu gibi Tarsus’ta da "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününde bayraklarla  süslenen meydanlarda hain darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizi

rahmetle, dualarla andık.

Vatan için canlarını feda edenler unutulmadı, unutulmayacak.

xx

TARSUS PLAJI

Daha önce çok kez yazdık.

Yine yazmaya devam ediyoruz.

Ama sanırım birilerinin kulağı  duymuyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı VAHAP SEÇER’in  kurmayları sanırım bu konuyu VAHAP BEYE  iletmiyorlar.

Oysa  Tarsus’ta da Mersin’de de kurmay  çok.

xx

Biliyorsunuz…

Tarsus Beyaz Kum Plajı Tarsus’a 15.km. uzaklıkta. Buraya insanların giderek tatil yapması denize girebilmesi için bir şeyler yapın diyoruz.

Buraya yapılacak portatif tesislere insanlar gider.  Denize girer.

Bilhassa hafta sonları otobüs seferleri koyun. Buraya geçici olarak tuvaletler konulmuş.

Tarsus Beyaz Kum Plajına insanları taşıyarak yılların özlemine son verilsin..

xx

VAHAP BEY, SEN TARSUSLUSUN.

Tarsus’un konumunu, ekonomik yapısını bizden iyi bilen birisin.

Bize plaj konusunda çok sayıda telefon ve  e -mail geliyor.

“Mustafa bey, belediye Tarsus Beyaz Kum Plajını ne olur açsın.” diyor.
Bu isteği yerine getirmek zor değil. Bilhassa cumartesi ve Pazar günleri çok daha çok rağbet olur. Biz elçiyiz, halkın sesini size duyuruyoruz. Zaten sizde bunu biliyorsunuz. Buraya yıllardır bir çivi çakılmadı, olanlarda kaldırıldı. O zamanlar Tarsus Beyaz Kum Plajına rağbet çoktu, gelen giden çoktu.

XX

SONRA UZUN YILLAR BURASI ATIL KALDI.

Bunu bana çok kişiler söyledi. Bilhassa Cumhuriyet Halk Partisinde uzun yıllar (Belediyeler CHP’de değilken, bu kadar imkan yokken)  ilçe başkanlığı yapan ALİ İLK  bile bunun özlemini çekiyor. ALİ İLK bunu bana geçenlerde hatırlattı ve “Mustafa bey, bu Tarsus Beyaz Kum Plajı konusunun üzerinde durun. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Tarsus Beyaz Kum Plajını halka açsın ve vatandaşın deniz hasreti bitsin” dedi.

Bugünlerde binlerce insan Tarsus Beyaz Kum Plajına gitmek istiyor. Buraya eskilerdeki gibi nostaljik görüntüler oluşturan haymalar  (GÖLGELİK) yaparsanız insanlar geçmişi de yad etmiş olur. Bunlar unutulmaz sayın başkan!

Bunu da buradan hatırlatmış olalım.

xx

UZUN LAFIN KISASI..

Ekonomik durumu iyi olmayan  vatandaşlar, başka  Mersin’ ve ötesine  denize gidemiyor. O nedenle bu insanlar Tarsus Beyaz Kum Plajına gitmek istiyor.

Sizde belediye olarak buraya  bir el atın.. Öncelikle acele  ve hızlı olması bakımından  buraya eski haymalardan gölgelikler yapın.  Portatif Cafeler, soyunma kabinleri, tuvaletler  duşlar yaptırın. Birde hafta sonları Belediye otobüsleri ile halkı  ücretsiz taşıyın.. Bölgemiz sıcak bölge. Yapılacak bu hizmetlerle size çok dua eden olur…

Bu konuya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak  VAHAP SEÇER beyin bir an evvel kulak vermesini istiyoruz.

Halktan gelen bu sesi başkan duymalı.

Yapar yada yapmaz, kendisi bilir.

Ama bu işler yapılmayacak zor işler değil..

xx

YUSUF NEVRUZ’A TEŞEKKÜR

Bugün mübarek gün. Salı günü Bayramın birinci günü.

Bugünlerde  Sabah namazından evvel bütün camilerimiz temizletiliyor.  Mersin Büyükşehir Belediyesi Camilerimizi bayramdan önce ilk defa  Gül suyu ile yıkayacak. Mersin Büyükşehir Belediye si Tarsus Mezarlıklar sorumlusu genç ve çalışkan Müdür YUSUF NEVRUZ, başkan VAHAP SEÇER’den aldığı talimatla büyük camilerden  başlayarak , sırayla ulaşabildikleri kadar tüm camilerimizi Gül suyu ile temizleyip yıkatıyor.. Zaten tüm camilerin temizliğini  Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri yapıyor. Bu ekibin başı da Yusuf  NEVRUZ..

Ben Yusuf NEVRUZ  kardeşimi ve ekibini kutluyorum. Gecesini gündüzüne katan Yusuf Nevruz’a ve ekibine Allah güç kuvvet versin.

 

Xx

HERKESİN  MÜBAREK CUMASI KUTLU OLSUN.

ÖNÜMÜZ BAYRAM… 9 GÜN TATİL GELİYOR DENDİ. BUGÜN  TAM VE PAZARTESİ ÖĞLEYE KADAR MESAİ VAR. BEN ŞİMDİDEN HERKESİN YAKLAŞAN KURBAN BAYRAMLARINI KUTLUYOR SAĞLIKLI GÜNLER DİLİYORUM..

MUTLU VE SAĞLIKLA KALIN.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI