::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mehmet YAŞOT Mehmet YAŞOT

1923 Plakalı araç geçti

06 Aralık 2019 Cuma 08:34

Geçen gün Yeşil mahalleden arkadaşım berber Mehmet aradı:“Yaşot baba, az önce 1923 plakalı bir araç kalabalık bir grupla karakolumuza  geldi. Haberin olsun” dedi.

Her gün bastonuma dayanarak geldiğim Yeşil mahallenin girişindeki Taksi durağında bulunanlarla sohbet ederken bana yeni kaymakamı sormuşlardı.Bende adının Kadir Sertel Otcu olduğunu ve İzmir Torbalı kaymakamlığından kentimize geldiğini anlatmıştım. 1923 plakalı siyah bir otomobile bindiğini de belirtmiştim. 1923 ibaresi çok anlamlı. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş yılıdır 1923. O plakada kaymakam gibi bir devlet adamının aracına yakışır doğrusu.

 Cumhuriyet sevdalısı kaymakamımızın Karakola ziyaretini duyunca heyecanlandım. Genellikle   devlet adamları karakolları pek ziyaret etmez diye bilirdim. Demek ki yanılmışım. Eskiden ülkemizde karakol denilince “Karakolda ayna var” türküsü akla gelirdi. Şimdi karakolların adı “Polis Merkezi” olmuş, teknoloji ve güzellik gelmiş.Artık Polis merkezlerinde bir suç olunca teknolojiden yararlanılıyor ve teknolojik verilerle  sonuca ulaşılıyor. Artık sanık veya şüpheliye  en ufak bir dokunma yok. Karakol polisliğinin yerini Teknolojik polislik aldı.Bir olay olduğunda zanlı veya suçlu olduğu sanılan kişi gözaltına alınırken bile önce hastaneye götürülüp sağlık raporu alınıyor İmzadan sonra  ifadesi alındıktan sonra yine tekrar doktora götürülüp muayene ettiriliyor.

Yani bir darp izi veya dayak gibi  bir olay olmuş mu olmamış mı bu doktor raporu ile tesbit ediliyor.Bizim mahallenin berberi Berber Mehmet beni arayıp “Mahallemize 1923 plakalı araç geldi” deyince çıkıp geldim.

Mahallemizdeki Şehit Polis Lütfi Can Polis merkezinin kuruluşunda da katkılarım olmuştur. Teknolojik Polislik artık  ekibinde işlerini kolaylaştırdı.

Karakola yani Polis Merkezine gelince Emniyet müdürümüz ile karşılaştım önce, selamlaştık. Ardından Kaymakam beyi denetim yaparken gördüm, Kadir Sertel Otcu ile de selamlaştık. birbirimize hal hatır sorduk.Sonra kaymakam Otcu, Bahçe mahallesinde yaşlı bir amcamızı ziyaret ettiğini söyledi. Bahçe mahallesindeki 104 yaşındaki şahıs karşısında devletin temsilcisini görünce çok mutlu olmuş. Bu arada kaymakam beyle görüşürken aklıma bu Polis merkezinin tapusunun olmadığı geldi.Bu mahalledeki Polis merkezi ve okulun yeri başkasının üzerindeki binalar devletin, yani tapu yok.Burası ve çevresindeki sağlık ocağının yeri, parkın, yaşam merkezinin yeri şahıs malı.  Buralarda Rasim Dokur ailesinin, Kamilpaşaların ve Ramazanoğulları'nın varislerinin hakkı var. 60 yılı aşkın süredir bu tapu sorunu çözümlenememiş.Tarsus'un bu en eski mahallesi yeni imar çıkmasını bekliyor.

Bunları kaymakam ve Emniyet müdürümüzle görüştük, anlattık. Onlarında Polis merkezindeki denetimleri iyi geçti. Zaten bu mahallenin haklıda Lütfi Can Polis Merkezinin çalışmasından ve polis memurlarından memnun. Onlar mahallede cenaze ve düğün olduğu zaman mutlaka halkın içine girip bu törenlere katılırlar.Yani bizim mahalle halkı  Polislerden memnun. Polislerde mahalle halkından memnundur inşallah.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI