::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erhan YILDIRIM Erhan YILDIRIM

2015 YILI KUTLU OLSUN

06 Ocak 2015 Salı 08:56

Zaman su gibi akıp gidiyor. Gelecekte gibi gördüğümüz 2015 yılı da bir gün tarih sayfalarında yerini alacak.

Geçirdiğimiz iki büyük seçim yılın en çok akılda kalan olayları. Birincisi yerel seçim ikincisi de Cumhurbaşkanlığı seçimi. Tarsus için en önemli olaylar ise yerel seçimlerde 5. Kez MHP’nin kazanması  ve Sayın Şevket CAN’ın Tarsus Belediye Başkanı olması . Bununla birlikte  Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı hemşehrimiz ve  4 dönem Tarsus’umuzun Belediye Başkanlığı’nı başarıyla tamamlamış Sayın Burhanettin KOCAMAZ’ın kazanmasıydı. Seçim öncesi hangi parti olursa olsun iki belediyeyi de aynı partinin kazanması Tarsus için hayırlı olacaktır düşüncesi ağır basmıştı. Nitekim arzu edilen durum gerçekleşti. Henüz 9 ay gibi  kısa bir zaman geçti. Fakat her şeyin önümüzdeki yıllarda Tarsus içinde Mersin içinde daha hayırlı olacağına inanıyoruz.

Yıllar önce il olmak bir tarafa Akdeniz Belediyesi’ne bağlanan toprakları, kapanan fabrikaları, gelmeyen devlet yatırımlarının mağduru olmuş Tarsus’un Büyükşehir yasasıyla tamamen Mersin’e bağlanması ilk dönemlerde çok tepki çekse de  en azından kendi başkanını  Büyükşehir’e yollaması Tarsus’un sahipsiz kalmayacağına kanaat getirdi. Bu başarı Tarsusluları sevindirdi ve gururlandırdı.

Seçimlerin yatırımlar ve yatırımcılar üzerinde de etkisi görüldü. Herkes kendini seçimlere göre programladı. Yatırımcılar yeni yatırımlara yönelmek yerine parasal varlığını elinde tutmak istedi. Birbirine zincirle bağlı olan piyasalar bu düşüncelerle ister istemez olumsuz etkilendi. 

Böyle olmasına rağmen gayrimenkul piyasasında özellikle arsa fiyatlarında büyük artışlar görüldü. Müteahhitlerin arsa sahiplerine verdiği kat karşılığı oranları arttı.  Artan girdi maliyetlerine rağmen özellikle lüks konut satışlarında da artışlar görüldü.  Aslında şu an genel olarak pahalı bulunan arsa fiyatları önümüzdeki yılda yine artacak. Çünkü arsa üretimi (arsa arzı) talebe göre düşük kalıyor. İmara açılacak yeni yerler olmazsa kısacası arsa üretilmezse şu anki  fiyatlar tekrar yükselişe geçecek. O yüzden  yatırımcılara tavsiyem bugün değerinde olan bir yer emin olun ki bir yıl sonra çok uygun fiyata gelmiş olacak. Çünkü gayrimenkul sürekli prim yapıyor özellikle arsa. Kıymetsizmiş gibi görünen, kıyıda köşede kalmış, unutulan yerlerin fiyatları  bile giderek artıyor. Mahalle ayrımı gözetmeksizin her bölgede yeni inşatlar yapılıyor.

Yeni yılda umarım 2014 yılında yaşanan olumsuzluklar yaşanmaz. Herkes için  daha hayırlı , sevgi dolu, kavgasız ve olaysız bir yıl olur. Çalışanın, üretenin ve emek harcayan herkesin bol kazanç elde ettiği  ve bunu ağız tadıyla yediği bir yıl olur.

Bu vesileyle tüm Tarsus Ekspres okuyucularının, tüm Tarsusluların  ve gazetemizin  vücuda gelmesinde emeği olan  kurucumuzdan muhabirine tüm büyüklerimin, dostlarımın yeni yılını muhabbetle kutluyorum..Ailesiyle ve sevdikleriyle birlikte nice mutlu ve huzurlu yıllar geçirmesini diliyorum.

Yeni yılda Allah herkesin işini gücünü rast getirsin. Hayırlara vesile olsun.

Saygılarımla,

Erhan YILDIRIM

erhan@emlak33.com

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI