::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mehmet YAŞOT Mehmet YAŞOT

23 MİLYON ARAÇ YOLLARDA YENİ YOLLAR AÇILMIYOR!

10 Aralık 2018 Pazartesi 10:41

2018 yılında ilk 11 ayda satılan araç sayısı belli olmuş. Ben geçen gün satılan otomobilleri araştırırken Hürriyet gazetesinde 5 Aralık tarihinde Ekonomi sayfasında hangi firmanın ne kadar araç sattığının haberini okudum.

Oysa araç sayısı artarken yeni yolların açılmaması sıkıntı yaratıyor. Bu Türkiye genelinde de .öyle, Tarsus’ta da böyle.

Yaşlılar ve hamile kadınlar için  zor bir durum.

11 ayda satılan araçların sayısı ve firmaları şöyle:

Renault- 66307 adet, VW 43 004 adet,

Fiat 33319 adet, Hondai 30046 adet, Toyota 27671 adet, Honda 25240 adet, Dacia 23 220 adet, Ford 21739  adet, Peugeut 21434 adet, Nissan 21038 adet.

Bu rakamlara tır,mobilet,kamyon otobüs gibi araçlar hariç.

Bu kadar araç satılıyor da memleketimde  yeni yollar açılmıyor. Ülke genelinde de bu sıkıntılar devam ederken yaşadığımız şehrin kalbinde seyrüsefer yapan halkımız ve sürücülerde bu konularla boğuşuyor.

Şimdiyle kadar otopark sorunu çözülememiş. Şehrin kalbindeki caddeler sokaklar sağlı sollu araçların işgalinde.

Çok katlı otopark yapılması şart. Bu eden düşünülmüyor?

Gündeme bu konular nedense hiç gelmiyor Şimdiye kadar Adana, Mersin caddelerinde yapılan işhanlarının otopark şartı da es geçilmiş.

Yalnız Vakıflara ait Abacı işhanı yapılırken buranın altına güzel ve büyük bir otopark yapılmış. Demirkapıdan Kleopatra kapısına kadar olan alanda diğer tüm apartman ve işyerlerinin altına bir otopark yapılması düşünülmemiş Sanırım siyasetçilerin hesabına gelmemiş.

Ben Tarsus’ta yayın yapan 50 cıvarındaki gazeteyi çıkaran gazeteci arkadaşlara bu konuları sık sık yazın diyorum. 81 yaşına giren benim çok önem verdiğim bir konudur bu otopark konusu. Üstelik yüzde48 engelliyim Ve yaşlıyım.. Halk otobüsüne binerken sıkıntı çekiyorum. Otobüsün basamakları çok yüksek. Yaşlılar engeliler nasıl binsin? Bu araçlara engelli ve bastonla yürüyebilen insanların rahat çıkabilmesi için ilk basamak seviyesi düşürülmeli.

Birde hava muhalefetinde yağmurlu havalarda mecburen taksiye biniyoruz. Taksimetre açan yok.bir kaç kez şahit oldum. Osmaniye ilinde taksiciler taksimetre açıyor.kısa mesafelerde bakıyorum 12 TL veya 14-15 TL yazıyor. Tarsus’ta aynı mesafeyi en düşük 20 TL’ye gidebiliyorsunuz.

Tarsus Belediye Başkanımız sayın şevket Can, taksici esnafına güzel yazıhaneler verdi. O yazıhanelere buzdolabı, masa,.sandalye klima koydurdu.

Bu hizmet taksicileri memnun etti.

Yalnız Tarsus’taki taksicilerin belediye başkanı Şevket Can’a iletmek istedikleri bir konu var.

“Sayın başkan, yukarıda saydığım Taksici esnafı, sizin yazıhane vermenizden içini tefriş etmenizden memnun. Ancak buralara elektrik verilmiyor. Esnaflar elektrik verilmesi için belediyeden yardım ve destek istiyor”

Bunu da buradan iletmiş olalım.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI