::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

ABDULRAUF ULUSOY'UN HAKKI

01 Ekim 2021 Cuma 09:34

Aslen Tarsuslu olup bugüne kadar birçok ilçede kaymakamlık yapıp halkın gönlüne giren  Tarsuslu hemşehrimiz  Abdulrauf görevini layıkıyla yapan bir bürokrat.. bir hemşehrimiz bir kardeşimiz..

Benimde Tarsus Cengiz Topel Lisesinde öğrenim gördüğümüz 1980’li yıllardan beri tanıdığım  A. Rauf Ulusoy, o zamanda çalışkan bir öğrenciydi, üniversiteyi bitirip Kaymakam olarak başladığı günde.

Hele Osmaniye’nin Kadirli ilçesinin kaymakamlığını yaptığı yıllarda bölgesine ve  Kadirli’ye o kadar önemli ve güzel hizmetler getirdi ki.. Onu köylüsü de, kentlisi de, muhtarı da, Sivil Toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri de çok sevmişti.

Çünkü o halktan biriydi ve devlet ile millet arasında çok güzel köprü vazifesi görüyordu.

Kadirli’den Trabzon’un Akçaabat ilçesine tayini çıktığında arkasından birçok seveni gözyaşı bile döktü. Çünkü Kadirli’de il özel idare ile yaptığı çalışmalar köylerde bile devletin ne güzel hizmetler yaptığına açık bir kanıttı. Köylüler yıllardır görmediği hizmetleri Ulusoy döneminde gördüler.

Sonra çalıştığı Sakarya’da  Vali yardımcısı olarak hizmetlere Vali ile birlikte imza attı. Oradan Kocaeli vali yardımcısı olan Abdulrauf Ulusoy yine  o bölgenin insanının kabinde kısa sürede taht kurdu. Devlet hizmetindeki başarıları, insanlara devlet adına, insan oldukları için ayrımsız hizmet etmesi onu birçok yerde takdir edilen kişiler listesine ekledi.

Hizmete doymayan bir yapısı olan Abdulrauf Ulusoy’un, halkın teşvikleri ve talepleri üzerine bir iki kez Milletvekili aday adayı olduğuna da tanık olduk.

Memleketi olan Mersin ve Tarsus’tan önseçimlerde aldığı oylarla başarısını kanıtlayan Abdulrauf Ulusoy, ne yazık ki,  o dönemler listelerine adını yazdırdığı siyasi partinin genel merkezi tarafından  seçilecek yere konulmadı. Kendisine ilk üç sırada yer verilmesi gereken bir isimdi. Hatta 4. veya 5. sırada bile olsa milletvekili seçilecek oyu alacağına herkes inanıyordu.

Kader, kısmet diyerek o yine Kaymakamlık ve sonrasında Vali yardımcılığı görevlerine döndü. Vatana, millete, devlete hizmet etmeye devam etti ve  hala devam ediyor.

ZAMANI GELMEDİ Mİ?

Bugün 57 yaşında bir devlet millet aşığı olan Abdulrauf Ulusoy’un artık mesleğinde ve görevlerindeki başarıları nedeniyle Valilik hakkının verilmesi  zamanı gelmiştir diyoruz.

Bunu sadece biz değil, onu Türkiye’nin dört bir yanında bilen, tanıyan, seven- sevmeyen herkes açık yüreklilikle dile getirmektedir.

Bizde halktan gördüğü ilgi ve teveccüh ile hemşehrimiz Abdulrauf Ulusoy’un  gerçekten hakkı olan Valilik görevinin  yapılacak ilk Valiler atamasında yerine getirileceğine inanıyoruz.

Bugüne kadar devlete ve millete verdiği hizmetler için Vali yardımcısı sayın A. Rauf Ulusoy’a teşekkür ederiz.

Keşke herkes A. Rauf Ulusoy gibi memleket sevdalısı ve görev aşığı olsa..

Allah kendisinden ve devletimizden razı olsun.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI