::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

ACUN ILICALI BİLE SÖZ VERMİŞ AMA

07 Ağustos 2019 Çarşamba 11:49

Birkaç gündür Tarsuslu  görme engelli  iki kız kardeşin dramını yazıyoruz...

İkizlerden birinin adı Mihriban.. diğerinin adı Berivan..

İkisi de  okullarında  süper. Geçen yıl Adana Oğuz Kaan Köksal ilk ve ortaokulunu başarıyla tamamlayan bu iki kızımız, geride kalan eğitim ve öğretim döneminde Tarsus  Mustafa Kemal Anadolu Lisesinde  eğitim ve öğretim hayatlarına devam etmişler. Diğer gören öğrenciler gibi.. Onların iki gözü görmese de gönül gözleri açık. İşte bu onların iki gözü gibi beyinlerine gönderilen sinyallerle derslerini bir dinlemede öğrenmekteler.  Eğitim dönemi sonunda lise de de takdirnamelerini aldılar.

Şu an 16 yaşında olan Mihriban ve Berivan Boyacı adlı ikiz iki kız kardeşin  yeni bir umutları var..  Hatay’ın Defne ilçesinde  bulunan özel bir hastanede yapılan kontrol ve muayenelerinde görebilmeleri için umut ışığı doğduğunu birkaç gündür tüm basın yazıyor. Hatay’da  Doç. Dr.  Cengaver  Tamer tarafından yapılan muayene ve tetkiklerden sonra yaşama daha umutla bakar oldular.  İki güzel kızımızın  görebilmesi için önemli bir ameliyat olması gerekiyor.

Yine görme özürlü olan anneleri Raziye Boyacı da umutlandı. “Yeter ki kızlarımın görebilmesi için gerekli para bulunsun. Onlar görsün, ben görmeyi düşünmem bile” diyor. bir annenin yapacağı en büyük fedakarlığı yapıyor.

Raziye hanım, kızları  Mihriban ve Berivan ile bir yakını  geçen yıl  İstanbul’a giderek  Dünya Göz Hastanesinde yeni bir muayeneden geçirilmişti.  Ancak maddi imkansızlıktan tedavileri yarım kalmıştı. Hatta Acun Ilıcalı  bile söz vermesine rağmen kendisine ulaşamadıkları için yardım bulamamışlar, alamamışlar.

Dün Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan, köşesinde Acun Ilıcalı ile bir tatil anısını yazarken aklıma geldi. Tarsus’tan   Boyacı ailesinin bir yakını buradan 4-5 yıl evvel Acun Ilıcalı’ya menejeri vasıtasıyla ulaşmış. O da yardım sözü vermiş. Ama bir daha ulaşamamışlar. Yani Acul Ilıcalı gibi bir zengin genç işadamımız, bu iki kızımıza 70-80 bin lirayı bulan maddi desteği verebilir. Buradan tüm zenginlerimize ve Acun Ilıcalı ile Ahmet hakan’a sesleniyorum.

Mihriban ve Berivan Boyacı adlı bu gencecik kızlarımızın aydınlığa kavuşması için  destek verelim.

Halen Tarsus ta yaşayan doğuştan yüzde 90 görme engelli ikiz kız kardeşler 16 yaşındaki Mihriban ve Berivan Boyacı,   geçtiğimiz aylarda  bu kez Hatay’ın Defne ilçesinde özel bir hastanede  yapılan muayenede yeniden görme fırsatı çıktı. İkizlere takılacak yapay mercek ile yeniden görebileceklerini öğrenmek onları o kadar heyecanlandırdı ve umutlandırdı ki..Mihriban ve Berivan kardeşlerin ameliyatının 2-3 ay içinde yapılması gerekiyor..

Anne Raziye Boyacı   ile her konuşmamızda desteğimizi isterken , bugün izinden dönecek olan Tarsus Kaymakamımızın da ilgisini ve desteğini bekliyoruz.

Kendisi de görme özürlü olan Raziye Boyacı, Devlet ve üniversite hastanelerinin yanısıra , özel bir hastanenin ise kendilerine yüksek miktarda ameliyat parası çıkardığını bu parayı da verecek güçlerinin olmadığını söylerken  bu aileye destek olalım diyorum.

2-3 gün önce de yazdığım gibi.. İkiz kızların ameliyatı için 10 bin TL lazım. Ayrıca yapay mercekler içinde 10 bin Euro olmak üzere toplam da  Türk parası olarak 70 bin TL paraya ihtiyaç duyulmakta.  Halen kirada oturan ve babalarının bir emekli maaşı dışında gelirleri bulunmayan Boyacı ailesi, hayırseverlerin desteğini bekliyor.

70 bin TL’yi paylaşarak bulabilirsek bu ikiz kızımız dünyayı yeniden görebilecek.

Konuya duyarlı olacak hayırseverlerimiz ve yukarıda adlarını saydığım kişilerden arayacak olursa, bana 0533,324 8800 nolu telefondan veya ikiz kızlarımızın anneleri Raziye Boyacı’ya 0534.682 8224 nolu hattan ulaşabilirler.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI