::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

ADANA'DAN NOTLAR

05 Aralık 2018 Çarşamba 09:07

Dün bir vesile Adana'da idim.

Biraz tanıdıkları dolaştım.

Sonra yolum Adana'nın en lüks ve en kaliteli ürünleri olan pastaneye düştü.. Baraj semtinde bulunan bu Pasta Pastanesine uğradım.

Pasta Pastanesinde büyük  bir hareketlilik gördüm.

Orayı bilenler bilir.

Burası 3 katlı ve geniş bir alana sahip. Muazzam bir dizayn yapılmış. Tam kulis yapılacak yer.

Şöyle bir etrafıma bakınca oradaki kalabalık nazarı dikkatimi çekti. Mesleğimiz gereği birazda kulak kabarttım.

Adana'nın CHP'li eski milletvekilleri, partiye emeği geçmiş kişiler, eski il başkanları hep oradaydı. Bu kadar insan gelip giderken büyük bir kalabalık oluşmuş.

Bende Pastanede bir köşeye oturdum. Kulis yapanlara şöyle bir baktım.

AYTAÇ DURAK

Aralarında Adana eski belediye başkanı AYTAÇ DURAK da var. Aytaç Durak'a ısrarla “İllaki CHP'den Adana Belediye Başkan adayı ol” diyorlar.

Durak, ne cevap veriyor bilmiyorum.

Ama ben hararetli konuşmalara kulak kabartınca o kalabalık kişilerin Aytaç Durak üzerinde ısrarla durduklarına şahit oldum.

AYTAÇ DURAK, Adana'da adeta siyasi bir efsane olmuş.

Herkes etrafında. Adana'da sanki CHP'yi toparlayacak kimse yokmuş gibi gördüm..

O nedenle AYTAÇ DURAK'a ilgi çoktu sanırım.Pastanede kulis yapan grup 3 saatten fazla oturdu.

Beraber konuştular. Gidenler gelenler oldu. Aytaç Durak'ı Anavatan Partisi döneminden beri tanırım. Daha sonra Ak Partiye geçişi, ardından MHP'li oluşu.. Her dönemde kendisi belediye başkanı seçilmiş. Bu nedenle olsa gerek şimdi de CHP'liler Aytaç Durak'a ısrarla bir şeyler anlatıyor ve sanırım belediye başkan adayı olmasını istiyorlar.Siyaset böyle bir şey demek ki.Durak, teklifleri kabul eder mi, etmez mi bilinmez. Yarın belli olur.

PASTA HASTANESİ

Adana'da Pasta Pastanesinin sahibi olan değerli dostum eski arkadaşım, birazdan oraya geldi. Kendisi aşağıdaki salonda durur ama dün, bu kulis yapılan yere de geldi. Bizde kendisi ile selamlaşıp koyu bir sohbete başladık. Altan Ulvi Zeyneloğlu değerli bir insan.

Altan bey,  sosyal demokrat kökenli bir aileye sahip. Kendisi uzun yıllar Tarsus'ta siyasi görevlerde bulundu, ilçe başkanlığı yaptı. Belediye başkan aday adayı oldu. 1989 'da adaylığı kılpayı kaçırdı.

Orada hep Tarsus'u ve Tarsus'un siyasi konumunu konuştuk.

“Tarsus'ta siyasi durum nasıl?” diye sordu.

“Sana daha çok bilgi geliyordur” diye cevap verdim. CHP'nin adayının kim olacağı konusu sanırım Altan'a daha çok geliyordur.Sonra CHP Mersin adayını sordu.

Bende “Mersin'de büyükşehir için 10 tane aday adayı var. Zaten CHP'nin durumunu biliyorsun” dedim.

Zaten MHP'nin adayı HAMİT TUNA, Tarsus'ta ise ŞEVKET CAN olarak açıklandı dedim.

Altan bey,  ayrıca İyi Partiyi sordu.

“BURHANETTİN KOCAMAZ'ın İyi partiye geçişinden sonra Tarsus ve Mersin'de büyük bir hareketlilik başlayacaktır” dedim.“Sana katılıyorum, doğru düşünüyorsun Mustafa'cığım” dedi.

ALTAN ULVİ  ZEYNELOĞLU her ne kadar işine odaklanmışsa da serde siyasetçi yönü var.

Kendisi Merhum HÜSNÜ ERDEM hem Amcası, hem de kayınbabası. Yıllardır Tarsus'ta esnaflık yaptı. Sonra Adana'ya çok büyük bir Pasta Pastanesi açtı. Orada tüm Çukurova halkına hizmet ediyor.

Ne kadar güzel..Altan bey dolu dolu bir insan.

Yanına gidip gelen eksik olmaz. Adana'da iş çevresinde ve politikada iyi bir isim yapmış.Kendisi mütevazi kişiliği ile tanınır, ama arayanı soranı çoktur. Tatlı dili, güler yüzü ile insanlara sıcak bir yaklaşımda bulunur. Gelenlerle iyi ve sıcak sohbetler yapar.Benim 3 saatten fazla sürem orada geçti. 2 saatini CHP'lileri dinleyerek geçirdim. Bir saati de  saygı duyduğum sevgili ve değerli abim Altan Ulvi Zeyneloğlu beyle sohbet ettim.Bu dostluk öyle yakın bir zamanla değil, 1980'li yıllardan gelen bir dostluk. Allah'ım dostların yokluğunu vermesin. Allah'ım bütün dostlarımıza sağlık ve sıhhat versin.ALTAN ULVİ ZEYNELOĞLU abimize de sağlıklı ve uzun ömürler, hayırlı işler diliyorum.

Allah'ım her zaman işini gücünü rast getirsin diyorum.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI