::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

AH BU GİDİŞLER OLMASA

05 Nisan 2019 Cuma 12:04

Bir insanın dünyaya bir  gelişi var..

Bir gün gelince gidişi de var..

Kimi aniden gidiyor, kimisi  zamanla bazı badireleri atlatarak gidiyor.

Sonuçta gelmek kadar gitmek de var. Bu tabiatın değişmeyen kuralı.

Tek değişiklik ise yaşanılan yıllarda..

Kimisi doğar doğmaz gidiyor. Kimisi 3-5 yıl yaşayıp gidiyor. Kimisi 15-20 gibi gençlik çağlarında gidiyor. Kimisi 50,60, 70 yaşını buluyor. 100’ler kulübüne girenlerin sayısı  bir elin parmakları kadar bile yok.

Sonuçta kimisi erken, kimisi geç gidiyor. Ama mutlaka gidiyor. Bu gidişlerin zamanını, tarihini iyi ki kimse önceden bilemiyor. Allahtan başka.

Bakıyorum nisan aylarında aramızdan gidenler çok.

Mesela 3 Nisan 2017 tarihinde ünlü işadamı Zühtü Günaştı Hakkın rahmetine kavuşmuş. 4 Nisan 1997’de  MHP’nin merhum lideri Alparslan Türkeş vefat etmiş. 5 Nisan 2018 tarihinde Tarsus idmanyurdunun efsane ismi Sayman Mutlu, 6 Nisan 2011 tarihinde Gazeteci büyüğümüz Erol Tokatlı yaşama gözlerini yummuş.

Bugün Takvimler 5 Nisan 2019’u gösteriyor.

Geride kalan bir yıl önce bugün Sayman Hocamızı kaybetmenin acısını yaşamıştık. Bir dönem Tarsus idmanyurdu Teknik Direktörlük görevi yapan, Sayman Mutlu  elbette unutulacak isim değil.

Tarsus idmanyurdu kulübünde hem  formasını giyen, hem de  futbolculuk kariyerinin ardından çok sevdiği Tarsus idmanyurdu'nda Teknik direktörlük yapan Sayman Mutlu,  vefatından önce birkaç  aydır hasta idi. Tarsus’tan kalkıp Mersin’e yerleşmiş, tedavi gördüğü Mersin’de amansız hastalığa yenik düşerek hakkın rahmetine kavuşmuştu.

Sayman Mutlu'nun yaşamını yitirmesi Tarsus'ta  olduğu kadar Mersin, Adana 'da üzüntü ile karşılanmıştı. Sayman Mutlu Hocamızın cenazesi 6 Nisan Cuma günü, uzun yıllar top oynadığı ve  teknik direktör olarak yeşil çimlerini tepelediği Tarsus Şehir Stadı'na getirilmiş,burada  kısa bir tören yapılıp, dua edildikten sonra Mutlu'nun cenazesi   Tarsus Şehir mezarlığına  götürülerek toprağa verilmişti.

Bu değerli spor adamını tüm Tarsus, Mersin ve Adana spor Camiası Tarsus şehir stadından son yolculuğuna uğurlamak için bir arada olmuştu..

Tarsus İdmanyurdu eski futbolcularından ve eski teknik direktörlerinden Sayman Mutlu  ile yolda karşılaştığımızda  görüşürdük. Çünkü ben Tarsus Şehir stadında 1977-1980 yıllarında top topladığım zamanlarda kendisini tanımıştım. Sonraki yıllarda Tarsus idmanyurdunda hocalık yaptığı yıllarda, başka kentlerin takımlarını çalıştırdığı dönemlerde de gazetelere haberlerini yapmıştım.

Ayrıca sosyal medya hesabından paylaşımlarını takip ederdim. Yıllarca sarı lacivertli camiaya emek veren ve ter döken Sayman Mutlu,  geçen yıl rahatsızlanınca Mersin’deki çocuklarının yanına yerleşmişti. Tedavisini de Mersin’de sürdüren Sayman Mutlu’nun eski sağlığı yerinde değildi. Bu nedenle sık sık durumunu soruyor, bilgi alıyorduk.  5 Nisan 2018 sabahı  Sayman Mutlu hayata gözlerini yummuştu..  Hani dün gibi bugün gibi derler ya? İşte bugün  Sayman Hoca gideli tam bir yıl dolmuş..

İnşallah bugün TİY yöneticileri ve spor camiasının tanınmış isimleri  Mutlu için bir anma proğramı düzenlerler.

Kendisine, Allah rahmet eylesin mekanın cennet olsun diyoruz.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI