::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

ALİ GAFFAR OKKAN, SABRİ KÜN VE UĞUR MUMCU'YU ANARKEN

24 Ocak 2020 Cuma 10:13

Bugün 24 Ocak.2020.

Her 24 Ocak öncesi ve 24 Ocaklarda içimiz cız ediyor.

Çünkü 24 Ocaklarda kaybettiğimiz değerlerimizin sızısı içimizde. Elbette onları  unutmuyoruz.

Gazeteci yazar Uğur Mumcu ve  Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile  aynı  hain saldırıda hayatını kaybeden Tarsuslu polis memuru Sabri Kün’ü rahmetle anıyoruz.

Korkusuz ve onurlu kalemi ile Türkiye’nin tam bağımsız, demokratik ve özgür bir ülke olması için mücadele eden Uğur Mumcu’nun hunharca katledilmesi unutulmaz ve kabul edilemez bir insanlık ayıbıdır. Bu değerli gazeteci yazar abimizi kaybedeli 27 yıl oldu. Yazdığı yazılar ve kitapları ile Türk halkına önemli bir ışık sağlayan Mumcu’nun katillerinin hala yakalanmamış olması üzüntümüzü artırıyor.

Özgürlükten, demokrasiden bir milim bile şaşmayan, tüm baskılara rağmen yazılarına devam eden Mumcu’nun söylediklerinin ne kadar önemli olduğu her geçen gün biraz daha anlaşılıyor. Tam da bugünün Türkiye’sini anlatan Mumcu’nun şu sözlerine hak vermemek  mümkün mü?

“Ben Atatürkçüyüm.Ben Cumhuriyetçiyim. Ben Laikim.Ben antiemperyalistim.

Ben tam bağımsız Türkiye’den yanayım. Ben insan hakları savunucusuyum.

Ben, yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım.

Öyleyse vurun, parçalayın, her parçamdan benim gibiler beni aşacaklar doğacaktır”

Kanla, karanlıkla beslenenler tarih boyunca bilgiyle, akılla yapamadıklarını sinsi hain tuzaklarla yapmaya çalışırlar. Tarihin tozlu sayfaları bu hainlerin yaptıkları ile doludur. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, ne kadar bomba patlatırlarsa patlatsınlar Mumcu’nun, Üçok’un, Aksoy’un açtığı aydınlık yolu kapatamadılar. “Bir gün mezarlarımızda güller açacak ey halkım unutma bizi… Bir gün sesimiz hepinizin kulaklarında yankılanacak ey halkım unutma bizi…” demişti Mumcu…

Biz de  kendisini Unutmadık…Unutmayacağız..

xxx

TARSUSLU SABRİ KÜN..

Tarsus Medya Mensupları Derneği (MEDYAD) Başkanı Okan Çalışkan, bir mesaj yayınlayarak 24 Ocak tarihinde katledilen değerlerimizi rahmetle andıklarını söyledi.

Çalışkan “Atatürk’ün ve Cumhuriyetimizin yılmaz savunucularından gazeteci yazar  Uğur Mumcu ve Ali Gaffar Okkan'ı ayrıca Okkan ile aynı saldırıda şehit olan koruma polisi hemşehrimiz Tarsuslu Polis memuru Sabri Kün’ü rahmetle anıyoruz” dedi.

VE BİR TEŞEKKÜR

Bu acı  ve hüzün dolu satırlardan sonra, içimizi ısıtan bir güzel haber vereyim. Bu konuda  bir de  teşekkürümüz var.

Tarsus Medya Mensupları Derneği (MEDYAD) Başkanı Okan Çalışkan, daha önceki yıllarda üniversite öğrencilerine ve 5 yıl önce de Mehmet Yaşot’a en kıdemli yazar, gazeteci olması nedeniyle bir tablet bilgisayar hediye etmişti. Çalışkan dün de bir üniversiteli  bir kızımıza  Laptop bilgisayar hediye etti.Konya Selçuk Üniversitesi'nde eğitimini sürdüren başarılı kardeşimiz Y. Oğuz’a  eğitim hayatında başarılar diliyoruz. Bu arada  Tarsus Belediyesinde işçi olarak çalışan ve ismini vermeyen bir arkadaşımız daha başka bir öğrencimize bilgisayar sözü vermiş. Bu bilgisayarda MEDYAD’a ulaştığında bir ihtiyaç sahibi öğrencimizi daha sevindireceğiz. Bu işe gönül veren, emek ve destek veren herkese teşekkür ederim.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI