::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

ALLAH GÜÇ VE KUVVET VERSİN

13 Mayıs 2019 Pazartesi 13:42

Mübarek bir aydayız.  Böyle kutsal bir ayda, Belediye Başkanı DR. HALUK BOZDOĞAN gece gündüz demiyor çalışıyor. Allah başkana güç ve kuvvet versin.

Başkan Bozdoğan’a vatandaşlardan  birkaç  öneri var. Bunları bana vatandaşlar karşılaştığımızda söylüyorlar. Bende başkana burdan iletiyorum.

Zaten başkan DR. HALUK BOZDOĞAN’da önerilere açık biri.

ATATÜRK ANITI

Sevgili başkanım.
Yıllardır hasretini çektiğimiz Şelale mıntıkasında Atatürk’ün gelişini simgeleyen bir anıt yapılması istenmekte.  Cumhuriyetimizin kurucusu MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN yıllar önce Tarsus’a ve şelaleye gelmesi ve orada marul yemesi hala hafızalarda  iz bırakmıştır.

Buranın girişine veya münhal bir yere ATATÜRK’ün marul yerken  halini anlatan bir resim yada anıt yapılmasını istiyoruz. Karacaoğlan Anıtı gibi bir anıt neden yapılmasın.

Bu çok önemli bir konu.

Atatürk , hayatı boyunca bildiğimiz kadarıyla Tarsus’a 4 kez gelmiş. Her geldiğinde de şelaleye uğramış. Buraya gelişinde marul ve ayran ikram etmişler. Bunları bizler elbette biliyoruz.

Bu konuyu insanların gözünde canlandırmak için anıt yapılırsa vatandaşlarımız sevinecek. Üstelik buraya dışardan gelenlerde konu hakkında teferruatlı bilgi sahibi olacaktır.

Halktan gelen bu isteği bir değerlendirmenizi istiyoruz.

xx

SAATLİ ÇEŞME

Sevgili başkanım bir başka isteğimiz.
Zatı alinize bizzat yüz yüze  söyleşimizde bahsettiği eski mermer Çeşme en kısa zamanda yerine taşınmalı.

Şimdiki Kaymakam binası  karşısındaki eski belediyenin olduğu yerdeki meydana  bu çeşmenin taşınması konusunu sizinle görüşmüştük. Buraya bu tarihi çeşmeyi getirecek olmanızı  vatandaşlar olumlu karşıladı. Bu fikri herkes beğendi. Bu çeşme üzerinde güneşe ayarlı saat olması da önemli . Gazetemizde bu haberin çıkmasından sonra vatandaşlar  size teşekkür ettiler, bende  bu hususu köşemden iletiyorum.

Bu mermer  saatli çeşmenin en kısa zamanda Kaymakamlık karşısındaki  meydana getirilip etrafının peyzaj çalışması yapılarak düzenlenmesi isteniyor. Birde burası ağaçlandırılırsa çok güzel olacaktır. Bunu size iletiyoruz. İnşallah bu çeşme en kısa zamanda buraya getirilir  ve tarihimiz gözler önüne serilir.

Sizin tarihe verdiğiniz önemi biliyoruz. Bu düşünceniz olumlu ve yerinde.

xx

DENETİM

DR. HALUK BOZDOĞAN geçen gün halkın sağlığı için önemli bir denetim yaptı. Uzun süredir yapılmayan fırın denetimleri aniden önceki gün gece yapıldı. Bizatihi  DR. HALUK BOZDOĞAN’ın  başkanlığında yapılan bu denetim hayli yararlı olmuştur. Zabıta ekipleri ile birlikte  fırınlara ani denetim yapılarak  temizlik ve hijyen konularına, ekmek gramajlarına  dikkat edilmesi olumlu ve yerinde olmuştur. Başkanın sağlıkçı olması ve sağlığa önem vermesi de vatandaş nezdinde olumlu bulundu. Gıda ile ilgili denetimlerin artırılmasını ve sık sık tekrarlanmasını istiyoruz.

Allah, başkan HALUK BOZDOĞAN’a güç ve kuvvet versin.

xx   

YENİ HAFTANIN HALKIMIZA VE OKUYUCULARIMIZA SAĞLIK HUZUR, MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI