::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

ALLAH'IN SEVGİLİ KULUYDU O!

24 Aralık 2018 Pazartesi 14:17

“Niyazi Oksal” adını kime sorsanız tanır, bilir.

Ve nasıl biri olduğunu sorsanız cevabı hep aynıdır.

“Çok iyi bir insan ve sporun emektarı” derler Niyazi  Oksal abimiz için.

Dün 80 yaşına gelen bu değerli spor adımını 21 Aralık 2018 tarihinde kaybettik.

Her fani gibi Niyazi Oksal abimizde doğdu, büyük, faydalı ve iyi işler yaptı, gönlünü verdiği spor camiası içinde yüzlerce hatta binlerce sporcu yetiştirdi. Kendisi bekar olduğu için çocuğu yoktu. Ama binlerce evladı olmuştu.

Tarsus Yıldırımspor’un hemen her kademesinde görev almış olan Niyazi Oksal Sarı siyahlı kulübün genel kaptanlık ve başkanlık dahil her kademesinde görev üstlenmişti. Asırlık çınar Niyazi Oksal, bir süredir yaşlılığa dayalı rahatsızlıklar yaşıyordu. Önceki gün Tarsus Devlet Hastanesinde  tedavi altına alınan Oksal’ın vefatı herkes gibi bizi de çok üzdü.

Tarsus şehir mezarlığında kendisini son yolcuğuna uğurlamaya gelenler arasında kimler yoktu ki.. Tarsus İdmanyurdu Kulübü başkanı Eyüphan Eyüboğlu, TİEY Basın sözcüsü Hakan Canan Can, TİY eski başkanlarından İsmail Akdağcık, ve Cumali Yağcı, TİY ve Yıldırımspor sporcuları, Yıldırımsporun eski yeni yöneticileri, diğer spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri. Belediye başkan  yardımcılarından Hüseyin boro ve Rıdvan Aksoy.. Eski milletvekilleri, her partiden siyasetçiler ve belediye başkan a.adayları.. Sporcuları, spor adamları.. Ve Tarsus eski kaymakamlarından Bekir Atmaca.. Adana’dan ve Mersin’den spor adamları..

Kendiside  cenazede bulunan eski Savcılarımızdan Osman Homurlu duygularını dile getirirken şunları aktarıyordu:

“Niyazi bey 1939’da Tarsus' ta doğdu.16-17 yaşlarında futbol oynamaya başladı. Fener Gençlik futbol takımında futbolculuk ve idarecilik yaptı. Kulüp resmi değildi. Ankara' ya gide gele resmileştirdi. kulüp 2. Amatör kümede oynamaya başladı.Başarılı oldu.1. amatör kümeye çıktı.Ancak il Spor Müdürü Edip Buran Tarsus' ta takım fazla, Yıldırım Spor ile birleşin dedi.Kabul etmediklerinden Fener Gençlik kapatıldı.Yıldırım Spor da sağ bek mevkiinde futbol oynadı. 2-3 yıl oynadıktan sonra 100 TL. transfer ücreti ile Tarsus Spor'a geçti. Bu takımda fırıncı Süleyman ve Şalgamcı kaptan Yakup ile birlikte oynadı.Tarsus Spor' dan ayrılarak Yıldırım Spor' a idareci oldu.40 yıl bu kulüpte idarecilik yaptı. Bir çok futbolcu yetiştirdi.Yıldırım Spor' u başarılı bilinen bir kulüp yaptı.

Hakem kursuna katılıp başarı ile bitirdi. Ancak Lise diploması bulunmadığından resmi hakem olamadı. Özel maçlarda hakemlik yaptı.Sporda kavgaya, küfüre her zaman karşı oldu. Hakemlere küfredilmesini her zaman önledi. Bu nedenle hakemlerden saygı gördü.Tarsus gençlerinin Niyazi Hocasıydı. Her yerde saygı görüyordu.Çok iyi bir dosttu.

Kendisine sorduğumda ; " İdareciliğin çok zevkli bir iş olduğunu, tüm halkın sevgisi ve saygısını kazandığını, gençlerin başarısından büyük mutluluk duyduğunu, bu nedenle bu işi zevkle yapıyorum" demişti. Allah rahmet eylesin, ışıklar içinde uyusun”

“ÖZ BABAMI KAYBETMİŞ GİBİ ÜZGÜNÜM”

Yine bir başka sporcu gözyaşlarını tutamıyor ve “Öz babamı kaybetmiş gibi üzgünüm. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” diyordu.

Panço Bülent ise “Ben Niyazi Okrsal hocamın sayesinde Yıldırımsporda oynadım. Gol kralı bile oldum. Sporda hayatımın en güzel günlerini onunla Yıldırımsporda geçirdim” diyerek Niyazi Oksal’dan  memnuniyetini dile getirip dualar ediyordu.

Yıldırımsporda kader arkadaşlığı yaptığı eski kulüp başkanı  Avukat Yusuf Işın ve yönetimden Salih Erdoğan da Niyazi Oksal hocayı kaybettikleri için çok üzgündüler. Niyazi Oksal’ın Yıldırımspor sevdasını bildikleri için tabutunun üzerine sarı siyahlı kulüp bayrağını da örttüler..

Halk arasında bilinen efsaneye göre, gençliğinde  hastalanıp vefat eden Niyazi Oksal, morga konduktan sonra ayıkmış. Yeniden hayata  dönmüş. Yani o Allahın sevgili kullarından biriydi.

Yine O’nu toprağa verdiğimiz gün gördüm ki, O gerçekten Allah’ın sevgili kullarından biriymiş.

Arkasında cenaze namazı kılanlar, Hocanın  “Hakkınızı helal ediyor  musunuz” sorusuna “helal olsun” diye yanıt verirken  bizde hocamızı gözyaşlarıyla ve dualarla ebedi istirahatgahına gönderdik.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI