::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

ALTIN ÇILDIRDI!

28 Ağustos 2019 Çarşamba 12:29

 

ALTIN ÇILDIRDI!

Altın çıldırdı, fiyatlar yükseldi. Çeyrek altın 460 TL’yi buldu. Gramı ise 287 TL’yi buldu. 100 gram altın alacak olsanız 30 bin TL’ye yakın paranız gidiyor. 5 gram altın alsanız, yada bir yüzük alsanız, 1500 TL para vermeniz gerekiyor.

Allah evleneceklerin yardımcısı olsun. Özellikle oğlan evlendirecek kız gelin edecekler, altına büyük paralar vermek zorunda kalacaklar.

BU İŞTEN KUYUMCULARDA MEMNUN DEĞİL.

Çünkü altının çok depar yapması, fiyatların anormal olarak yükselmesi ise  satışları da düşürüyor. Altını bulunanlar bunları satıyor, alanlar azalıyor..

Bunları sadece yazıyoruz. bunların fiyata yansıyacağını düşünmüyoruz. Ama durum  iyi değil. Bir gram altın 290 TL’yi bulmuş. Ona göre kaç gram altın alacaksanız 290 TL’yi o gramla çarpın. Ortaya çıkan  büyük rakamlar insanları kara kara düşündürüyor.

Düğün yapacakların Allah yar ve yardımcısı olsun.

xx

DOLAR FIRLADI

Dün ise dolar da aniden fırladı.

Bir aya yakın zamandır sakin olan Dolar dünden beri çıkışa geçti.

İki gün önce  5.40 TL  cıvarında olan doların TL cinsinden değeri  birden 5.80 kuruşa çıktı. Yani 6 TL’ye dayandı. Altın gibi dolar da aniden depar yaptı. Doların artışı piyasaya daha çok hareketlilik getiriyor. Altını belirli bir kesim alıyor. Ama dolar çıkışa geçince piyasa olumsuz etkileniyor. Doların fiyatı düştüğü zaman ise yapılan zamlar geri alınmıyor. Yine Dolar gibi Euro’nun çıkışı vatandaşın çok zararına oluyor.

Ne diyeyim? Yapacak bir şey yok.

Çünkü her şey bu dövizlere endeksli.

Ayakkabı alsanız, benzin alsanız, araba alsanız, hepsinin fiyatı dolara  ve euro’ya endeksli.

Dün vatandaşlar  altın fiyatları gibi birde döviz fiyatlarının çıkışı ile sarsıldı. Bizim melekte ne alırsanız alın dolara endeksli. Kağıt ithal, mürekkep ithal, gazete ve matbaa giderlerinin tamamı dolara endeksli.

Dün dolar fiyatları tavan yapınca bizim kullandığımız ürünlerde iyice zamlandı. Ürettiğimize zam yapamıyoruz, ama aldığımız ham maddelere ise dolar zammı  geliyor.

Yapacak bir şey yok. Dünya ekonomisi bu döviz cinslerine endekslenmiş. İnşallah bu çıkış sürmez ve düşüş olur da vatandaşımız daha çok mağdur olmaz.

Vay altın vay!

Vay dolar vay!

İkisi de değerli ve kıymetli.

Ne yaparsak yapalım ikisi de ekonomik açıdan vazgeçilmezlerden.

Parası olana bir şey olmuyor..

Ama fakir fukara alacaklarını  döviz çıkışı ve altın fiyatlarının fırlaması ile alamıyor.

Allah  özellikle düğün yapacak ailelerin yar ve yardımcısı olsun diyorum.

Allah bizleri bu ekonomik afetten korusun diyorum.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI