::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

ANILAR

17 Ocak 2018 Çarşamba 09:56

Türkiye Emekliler Derneği Tarsus  Şube başkanı ve genel merkez  mali sekreteri Ömer Kurnaz,  emeklilere yeni bir yer kazandırmıştı.

Yıldızlar köşesi karşısı Ziraat Bankası üstündeki  bu merkeze ilk kez gittim.

Yazı işleri müdürümüz Ahmet Can Erdoğan ve yazarımız Yakup Boncuk ile birlikte TÜED lokalini ziyaret ettik

Orada Türkiye Emekliler Derneği Tarsus  Şube başkanı ve genel merkez  mali sekreteri Ömer Kurnaz ile ekibi bizi çok güzel karşıladı. Çok güzel uğurladı.

Kurnaz ve ekibinin ince, nazik ve samimi içten davranışı  karşısında teşekkür ediyorum.

Orada çok güzel bir misafir ağırlama ile karşılaştık.

Hep bunlar Ömer Kurnaz’ın disiplini ve çalışması ile oluşturduğu yönetiminin güzel davranışları.

Orada çok güzel bir lokal, bir idare binası ve teraslı oturma salonu yapılmış.

Şehrin göbeğinde emeklilerin uğrak yeri haline gelen bu lokalin terasında tüm emekliler gelip oturup gazete okuyabiliyor, çaylarını içebiliyor. Görevlilerde işi olanlarla yakından ilgileniyor. Emeklilerde gördükleri bu güzel karşılama ve  sıcak davranışlardan sonra teşekkür edip gidiyorlar.

XXX

NEREDEN NEREYE?

Türkiye Emekliler Derneği Tarsus  Şube başkanı ve genel merkez  mali sekreteri Ömer Kurnaz’ın bu derneği nereden alıp nerelere getirdiğini herkes biliyor.

TÜED Tarsus şubesinin şu anki konumu da belli.

Hiç akıla gelir miydi, TÜED’in böyle bir lokale kavuşacağı.

Ama Ömer Kurnaz başarılı oldu ve  emeklileri böyle güzel bir binaya kavuşturdu. Kurnaz’dan bazı konular çok dinledim. Kurnaz anlattı, bende not aldım. Anlattıklarını dinlerken tüylerim diken diken oldu ve bu çalışmaları takdir ettim.

Geçmiş belki çabuk unutuluyor ama ben unutmam.

Yıllar önceydi. Tarsus’a  SGK açılmadan önce sağlık karneleri Mersin’e Sigorta müdürlüğüne götürülüp onaylatırılırdı. O zaman eski yönetim kurulu üyesi Mehmet Koçak amcanın hakkı ödenmez. Şu an rahatsız olan Koçak’ı o yıllarda Mersin’den kapıdan kovduklarını unutamıyor Ömer Kurnaz..

“ Yöneticimiz Mehmet Koçak’ın Mersin’den SSK müdürü tarafından kovulmasını hazmedemedim ve hemen Ankara’ya giderek dönemin Kültür Bakanı İstemihan Talay ile görüştüm. Sonraki gün o  SSK müdürü bizi kapıda karşılayıp,  hakkımızı teslim etti” diyor.

Sözlerine devamla..”Basınında yardımıyla Tarsus’a SSK şimdiki adıyla SGK Müdürlüğünü açtırdık.

ve hizmeti emeklinin ayağına getirdik”

Şu anda şimdilerde o eski günler ve eski yapraklı sağlık karneleri unutulmuş olabilir. Ama bunlar bizde ve Ömer Kurnaz kardeşimde birer anı olarak kaldı. Şimdi doktora gittiğimizde  TC numaranızla   sağlık hizmeti alabiliyorsunuz.

Xx

ÖMER KURNAZ ANLATIYOR

Kurnaz “Mustafa bey sizde bizim geçmişte yaşardığımız sıkıntıları biliyorsunuz” diyor.

Bende hak veriyorum.

“Atatürk parkının içindeki tuvaleti  emekliler derneği yapıp, hizmet ürettik. Bunu dediğim için bazıları bize sitem ediyor. İnsan geldiği yeri unutur mu Mustafa  bey” diye soruyor.

Bende “Haklısın” diyorum. Çünkü insan geldiği yeri unutmamalı.

İşçi emeklilerimizin şu anki yeri artık 5 yıldızlı bir ofis gibi olmuş. Tüm emekliler Yıldızlar köşesi karşısındaki TÜED lokaline gelip burada istirahat edebiliyor, çayını yudumlayıp istediği hizmeti alabiliyor.

O dönem çok sayıda fabrika işçisi vardı. Emeklilerimizin çoğu o zamanki fabrikalardan çalışıp emekli olanlardan. O zamanlar her yıl 400-500 emekli geliyordu bize. Artık fabrikalar kapandığı için öyle çok insan emekli olmuyor. Ama o günler aranır oldu.

Ömer Kurnaz ile sohbet bitmez.
Kendisi uzun yıllar İsmet Paşa Mahallesinin muhtarlığını yaptı. Şuanda Türkiye Emekliler Derneği Tarsus  Şube başkanı ve genel merkez  mali sekreterliğini de yapıyor .  Ömer Kurnaz’ın bu konumu bizler için büyük şans..

ANKARADA DOST KAPISI..

Evet. Ankara’ya giden emekli ve fakir vatandaşların Ankara’daki dost kapısıdır Ömer Kurnaz

Orada Kurnaz bizlere ve bu kentten gidenlere güzel bir ev sahipliği yapıyor.

Ankara’da işi olanın altına araba da veriyor, rehber de veriyor. İşi bitince de otogara kadar gönderiyor. Gerekli ilgi ve  önem veriliyor. Bu nedenle bende emekliler ve hemşehrilerimiz adına Kurnaz ve genel başkanına teşekkür ediyorum.

Şu an Ankara’ya bir siyasetçinin yanına gitseniz, hangisi sizi iyi ağırlar ve misafir ettirebilir. Bu bir siyasetçi olmamasına rağmen Ömer Kurnaz da var.

Xx

HOŞUMA GTİTİ

Kurnaz, birde  çalışanlarla ilgili bilgi veriyor.

“Genel merkeze ve  Balıkesir Erdek’deki sosyal tesislerimizde insanlar çalışıyor. Elimden gelse hepsini Tarsus’tan götürürüm. Erdek’te yazın tatilde görevlilerin tamamını, aşçıyı bile Tarsus’tan götürüyorum. Bu yaptıklarımızda genel başkanımız Kasım Ergün’ün de payı çok. Genel başkanımızla uzun yıllardır birlikte çalışıyoruz. Kazım Ergün kardeşime de teşekkür ediyorum, kendisiyle gurur duyuyorum” diyor.

Kurnaz,genel başkanını da unutmuyor ve teşekkür ediyor.

Tarsus’tan Ankara’ya giden birçok hemşehrimiz Ankara’ya Erdek’e gidip çalışıyor.  Eşine çocuğuna ekmek parası gönderiyor oralardan. Bunu, bu ortamı sağlayan Kurnaz’a çalışanlardan da teşekkür var.

Xx

SON ARZUM..

Türkiye Emekliler Derneği Tarsus  Şube başkanı ve genel merkez  mali sekreteri Ömer Kurnaz, son arzusunu ve yapacağı işi de anlatıyor.

“Emeklilerimiz ve hemşehrilerimiz için   Çukurova sahillerinde bir yer arıyorum. Tarsus’tan  Anamur’a kadar sahillerde  sosyal tesis yapacak bir yer arıyorum.Yetkililer Tarsus sahillerinden bize yer tahsis etseler, buraya çok güzel bir solsal tesis yaptıracağız. Genel merkezimizin de onay verdiği bu tesis  arsa bulunca hemen yapılacak. Tarsus plajı kıyısından olursa, bu bölgenin insanı için hemen tesisi yaptırırız. Bu hizmeti de inşallah genel merkez yönetimindeyken gerçekleştirmeyi arzu ediyorum”

Kurnaz ile saatlerce konuşsak bitmez.

Kendisi bürokrasi ile iç içe. Parti ayrımı yok. “Biz her partiye  yakınız. Bizim partimiz olmaz, biz hizmetin partisiyiz. Her partiye eşit yaklaşıyoruz. Hepsi de bizim başkanımız. Şehrimize hizmet edenlerden Allah razı olsun. Onlarla  diyaloglarımız hep iyidir. Bu da böyle bilinsin” diyor.

Ne diyeyim.!Allah’ım Ömer Kurnaz ve ekibinin yar ve yardımcısı olsun diyorum.

Tüm emeklilere bundan sonraki ömürlerinde sağlık, sıhhat ve mutluluk diliyorum.

İyi ki varsın  Ömer Başkan.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI