::
22 Ocak 2025 Çarşamba

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

ANKARA'DAN TARSUS'A EN GÜZEL HEDİYE

13 Kasım 2023 Pazartesi 10:11

10 Kasım Atatürk’ü anma  gününde Tarsus çok güzel  ve anlamlı bir gün yaşadı.

Tarsuslular Ata’sını anmak için Cumhuriyet alanına,yani Atatürk anıtı önüne koştu. Atasını vefatının 85.yılında özlemle, rahmetle ve saygıyla andı. (andık)

09.05’de sirenler  dakika çalarken Tarsus’ta hayat 2 dakikalığına durdu. Tabi bu uygulama ülke genelinde yapıldığı için Türkiye’de 09.05’de 2 dakika her yerde hayat  durmuş oldu.

Atamızı bir kez daha özlemle rahmetle andık. Birde Cuma günü olması nedeniyle fatihamızı da gönderdik.   İnşallah dualarımız yerini bulmuştur.

TÜRK BAYRAĞI

Rengini şehidimizin kanından,  ay yıldızını gökteki ay ve yıldızdan alan  muhteşem Türk Bayrağı hepimizin onuru ve gururu..

Bu 10 Kasım anma proğramında Türk Bayrağı ile ilgili güzel bir hediyeleşme görseli yaşadık.

2012 yılında Ankara’da kurulan TADER (Ankara Tarsuslular Derneği) 10 Kasım Atatürk’ü anma  gününde  Tarsus’a güzel bir hediye getirdi..

TADER Başkanı arkadaşımız Semih Özsu, Ankara’da  Anıtkabir’de büyük gönderde dalgalanan  24 metrekarelik Türk Bayrağını  Tarsus’a getirerek  bir Tarsuslu olarak, bir hemşehrimiz olarak doğduğu topraklara güzel bir miras bıraktı.

Semih bey ve beraberinde gelenler, bu 10 Kasım’da hem  bizlerle ve tüm hemşehrileri ile birlikte Atatürk’ü andılar, hem de Atatürk’ün kabrinden Tarsus’a  güzel bir hediye getirdiler.

Semih Özsu “Anıtkabir komutanlığına müracaat ederek daha önce gönderde dalgalanan Türk Bayrağını istedik. Teslim aldık. Bu Türk Bayrağını derneğimizde saklamak yerine Tarsus Kaymakamlığına hediye etmeyi uygun bulduk. Ankara’dan Türk Bayrağımızı alıp getirdik” dedi.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’ya, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın da bulunduğu bir ortamda  Ankara’dan getirilen Türk Bayrağı teslim edildi.

Semih Özsu’nun konuşmalarını ve Akkoza’ya verdiği röportajı dinliyorum..

Semih kardeşim hem mutlu, hem heyecanlı, hem de gururlu…

“Biz Tarsus Sevdalısıyız.  2012 yılında derneğimiz TADER’i Ankara’da kurduk. Bu 10 Kasım’da değişik ve anlamlı bir çalışma yapalım istedik. Atatürk sevdalısı olarak çalışmalarımızı bu yönde yapmak ve Cumhuriyetimizi ilelebet ileriye götürmek için çalışmak zorundayız. Atatürk’ün izinde vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkmak zorundayız.  Atatürk’ün istirahatgahında dalgalanan ve belirli zamanlarda değiştirilen  şanlı bayrağımızı  komutanlarımızdan teslim  alıp Tarsus’umuza getirdik. Bu emaneti alıp Tarsus Kaymakamımıza teslim etmeyi daha uygun gördük.  Tarsus’u her zaman sevdik ve seveceğiz ve sahip çıkacağız.  Elbette her zaman güzel Vatanımıza da sahip çıkacağız.

Günümüzde vatanına sahip çıkmayanların durumu ortada. Biz hem vatanımıza sahip çıkarak hem de Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkarak sorumluluklarımızı bilerek ve birbirimizi kucaklayarak yaşamak durumundayız.   Ülkemizi her alanda daha güçlü bir noktaya getirmek için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek durumundayız. Ulu önder Atatürk’ün dediği gibi insan olarak, toplum olarak hepimiz birbirimize kenetlenmeliyiz. Birlik olmalıyız. Birlikten kuvvet doğar ve bizi kimse bölemez. Bizden sonraki kuşaklara bu güzel ülkeyi daha ileri götürerek teslim etmek istiyoruz. Büyük önderimizi de vefatının 85. yıldönümünde rahmetle , saygıyla, özlemle anıyoruz”

xx

Bu güzel ve anlamlı sözlerden sonra Türk Bayrağını öperek Tarsus’un en büyük mülki amirine teslim eden Semih Özsu kardeşim, bu 10 Kasım’da hem Atasını unutmamış, hem de Tarsus’a güzel bir hediye getirerek hepimizin gönlünü fethetmiştir…

Kendisini ve ekibini kutluyorum, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.

Bence Tarsusluluk ve hemşehrilik ruhu  böyle olmalı ve örnek alınmalı..

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI