::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

ANKARA'NIN YOLLARI VE GAZETECİLER

12 Ekim 2018 Cuma 16:17

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun bu hafta sonunda Ankara’da  genel kurul toplantısı var.

Bende Tarsus MEDYAD’ın yönetiminden ve   genel kurul delegesi olduğum için bu kongreye katılacağım.

Halen TGF Federasyon Başkanı  olan Yılmaz Karaca, bu kapsamda Tarsus’a da gelerek bizleri ziyaret etti. Kendisini  kentimizde ağırladık, misafir ettik.

Basında önemli bir mevkide bulunan  ve Eskişehir ilinde çok güzel gazete yayınlayan Yılmaz Karaca gibi değerleri aramızda görmek gerçekten çok güzel.

Medya Mensupları Derneği (MEDYAD) başkanı Okan Çalışkan ve yönetim kurulu üyesi gazeteciler  ile bir araya gelen Başkan Karaca’ya, Tarsus’lu gazeteciler teşekkür edip seçimlerde başarılar diledi. Bende hem MEDYAD yönetiminden hem de TGF Tarsus delegesi olarak  Yılmaz’a başarılar diledim.

MEDYAD hizmet binamızda sayın karaca ile yerel ve ulusal basında yaşanan sıkıntıları görüştük.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti başkanı , TGF genel başkan yardımcısı Cafer Esendemir ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, TGF  yönetim kurulu üyesi Çetin Gürol da hazır bulunurken hepimizin temennisi TGF seçimlerinin huzur içinde geçmesi ve hayırlara vesile olmasıdır.

Eskişehirli olan ve beyefendi kişiliği ile tanıdığımız Sayın  Yılmaz Karaca, basın kuruluşlarının içinde bulunduğu sıkıntıları ve çözüm yolları üzerine bizleri bilgilendirdi.

Türkiye’de basın özgürlüğünün düşük seviyede olduğunu belirten Karaca, Anadolu Basınının bu konuda teminat olduğunu ifade ederken bizleride bir nevi onurlandırmış oldu.

Sohbetimizin sonunda biz Tarsuslu gazetecileri 14 Ekim tarihinde Ankara’da yapılacak olan büyük kongreye davet etti. Dolayısıyla bu hafta sonunda Ankara’da TGF’nin kongresinde olacağız.

Medyad Başkanı Okan Çalışkan ve delegeler, geçmiş yıllardan beri Medyad’ın çalışmalarında yanında olan ve Tarsus Medyad’ın federasyona alınmasında destek olan Yılmaz Karaca’nın yanında olduklarını ve destek vereceklerini söylediler.

ANADOLU BASINININ DESTEKÇİSİ

Anadolu Basınının Türkiye için arz ettiği öneme vurgu yapan Yılmaz Karaca, Devletin önlem alması gerektiğine vurgu yaptı. Yılmaz Karaca  “Anadolu basınının sesi tamamen kısılırsa, bu ülkede özgürlüğün tamamen yok olmasına sebep olacaktır. Türkiye’nin teminatı Anadolu basınıdır. Anadolu basını yaşamalı, bunun için tüm kurum ve kuruluşlar, başta devlet olmak üzere, destek vermek zorundadır. Bugün ‘Basın İlan Kurulu’ isminde bir kuruluşumuz var. Türk Basınının gelişmesini sağlaması gerekir.. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Ankara’da göç idaresinin projesini uyguluyor. Bu müdürlük şu anda Anadolu basınının içinde bulunduğu yangına bir bardak su dökmek zorundadır. Ama maalesef şu anda devlet politikasını devam ettirerek, dış güçlerin programlarını organize etmektedir.”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, basının içinde bulunduğu duruma devlet eli ile önlem alınmasının gerekliliğine, aksi takdirde birçok kuruluşun kapanacağına vurgu yaptı.

Sonra bizleri de kongreye davet etti.

Bende Yılmaz Karaca ile rakibi Alanya gazetesi sahibi Mehmet Ali Dim’e kongrede başarılar diliyorum.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI