::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

ANNELER ÇİÇEKTİR

08 Mayıs 2020 Cuma 13:09

Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü Anneler günü olarak kutlanır.

Bizleri 9 aydan fazla karnında taşıyıp büyüten, yemeyip yediren, içmeyip içiren o kutsal varlıklara aslında sadece Anneler gününde değil, her zaman saygı ve sevgide kusur etmememiz gerek.

Hele hele bugünlerde Annelerimizi sakın unutmayalım.

Malum bugünlerde Koronavirüs salgını herkesi birbirinden ayrı düşürdü. Evli olanlar anne ve babalarından uzakta olabilir, başka şehirde yaşayabilir.

Güzel ülkemin neresinde olursanız olun farketmez.  Mayıs ayının ikinci Pazar günü yani bu hafta 10 Mayıs  Anneler günü olarak kutlanacak. Sizde Anneler gününde onları unutmayın.

Bugünlerde Koronavirüs salgını nedeniyle hafta sonları yani cumartesi ve Pazar günü sokağa çıkama yasağı kalktı. Ama yaşı 20 ve altı olanlara yine yasak var..  Yine başka şehirlerde oturanlar annelerimize hafta sonu telefonla ulaşabilecek. Birlikte oturanlar ise şanslı. Ama uzakta ve evli olup ayrı oturanlar Pazar günü annelerini göremeyecek, ellerini tutup öpemeyecek.

O halde gelin bu Cuma, bu güzel günü kutlamaya başlayalım. Onlara küçük büyük demeden güzel birer hediye alalım.

Eğer yanlarına gidemiyorsak bir buket çiçek siparişi verebilirsiniz. Sizin yerinize çiçekçi esnafı kardeşlerimiz çiçeklerini adrese kadar götürüyorlar. Tarsus'tan başka kentlere de çiçek siparişi verebilirsiniz.

Önceki gün bir TV kanalında Ankara Çiçekçiler Odası başkanı Emin Çimen çok güzel konuştu. Çiçekçi esnafı için destek istedi.

Anneler günü öncesi cumartesi ve Pazar günleride çiçekçilere izin verilebileceğini anlattı. Dün bu izin çıktı. Çiçekçiler hafta sonu  sipariş verilen  adreslere çiçek hediyelerini götürebilecek..

Çimen “Türkiye genelinde  300 bin kişi çiçekçilikten ekmek yiyor. Bu sektörde Tarsus ve Mersin'de de binlerce insan var. Bu insanlara ve küçük esnafa destek şart. En azından bugünlerde Hükümet bir karar alıp çiçeğe uygulanan Yüzde 18 KDV oranını yüzde 5-6 veya 8'e indirebilir. Tarım ürünlerine uygulanan KDV yüzde 6'ya düştü. Yine bir tarım ürünü olan çiçekteki KDV geçici bir süreliğine indirilmelidir. Çünkü çiçek satılmayınca ömrü kısa zamanda bitiyor ve çöpe gidiyor. Üstelik alınan çiçeğin iade edilme şansı da yok..

Doğumdan ölüme her an hizmette olan ve yanıbaşımızdaki dost esnaflarımız arasında yer alan çiçekçi esnaflarımızı da düşünmek  zorundayız.

Elbette sağlık önemli. Ama sağlığımızı  riske atmadan küçük esnaflarımızı da düşünmeliyiz.

Ben bir Tarsuslu olarak Tarsus'taki çiçekçi kardeşlerimizin bu hafta mağduriyetini önlemek için bu düşüncelerimi paylaştım.

Birçok esnaf grubu gibi sıkıntılı ve zor bir süreç yaşayan Çiçekçilerimize Annelerg ününü kutlarken destek sağlayalım.

Unutmayın Annelere en güzel hediye çiçektir.. Ve annelerimizde bizler için çiçeklerin en güzelidir.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI