::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

ANNELİĞİN EMEKLİLİĞİ YOK

14 Mayıs 2019 Salı 13:15

Bu yıl 12 Mayıs tarihi Anneler günü idi.

Herkes karınca kaderince elinden geldiğinde annelerinin gününü kutladı.

Bizler yine şanslıyız. Çok şükür annemiz sağ ve aramızda. Bizlerin   başında.  Annemizi başımızın tacı olarak seviyor  ve  sayıyoruz.

Annesi vefat eden kardeşlerimiz de  bulundukları şehrin kabirlerini ziyaret ederek vefat etmiş, öte aleme gitmiş annelerinin kabirlerini ziyaret ettiler, çiçekler koydular, dualar ettiler.

Anne babanızı sağ iken  sevip saymak koruyup kollamak çok önemli. Öte aleme göç etmiş olanları da unutmayarak kabirlerine çiçek bırakıp dua etmek de çok önemli.

Bu Anneler gününde yine Tarsus şehir mezarlığına giderek annelerinin kabrini ziyaret eden çok sayıda evlat gördük. Bundan mutluluk ve gurur duydum.

Yine Şehitliğe gelen annelerimiz vardı.  Evlatları bu vatan için canlarını verip şehit olunca Anneler gününde  annelerinin yanına gelemediler. Ama bu kez Anneler Şehitliğe giderek evlatlarıyla hasret giderdiler.

Bu Anneler gününde bunları da yaşamak anlamlıydı.

Bu vesile ile vefat etmiş anneleri ve şehit evlatlarını da rahmetle anıyorum.

xx

TV’de Türkiye genelindeki Anneler günü etkinliklerini izliyorum..

 Bir ulusal kanalda Sümeyye Yılancı adlı muhabir İstanbul’da Darülaceze’ye gitmiş, orada ropörtaj yapıyor. Orada anneleriyle konuşuyor. Çocuğu olanlar “Anneler gününde çocuklarımızın bizi ziyaret etmesi çok güzel. Anneliğin emekliliği yok. Anne olmak bir sanat. Herkes anne baba olamaz” derken çocuksuz bir  kadın ile yapılan ropörtaj da ise Süslü Füsun adlı kadın şunları söylüyor:

“Ben evlenmedim, çocuğumda yok. Bana göre şimdiki evlatlar ana babalarına yeterince sahip çıkmıyor. Bakın burada birçok kadın ve erkek, anne ve baba var. Evlatları onları getirip Darülaceze’ye bırakmış. Arada bir geliyorlar. Benim çocuk çocuğum olmadığı için böyle bir sorunum yok. Benim çocuğum   beni buralara atmış olsa ve ziyaretime bile gelmese, o dünya bana dar gelirdi. Hiç tanımadığımız insanlar buraya gelip bizleri ziyaret ediyor, çiçek ve hediyeler getiriyor. Bu nedenle ben ziyaretime gelen herkesi kendi çocuğum gibi kabul ediyorum” diyor.

Tarsus’ta da Anneler gününde birçok kişi Yaşlılar ve Huzurevini ziyaret etti.

Mesela Tarsus İdman Yurdu Taraftar Derneği  başkanı Özel Alp ve  yönetici arkadaşları da Tarsus yaşlılar ve huzurevine giderek güzel bir gün geçirdiler. Oradaki kadınlara çiçek verdiler. Onların ellerini öptüler. Erkeklere de Tarsus idman Yurdu atkısı ve sarı lacivert flamalar verdiler. Onların hal ve hatırını sordular.

Ne kadar güzel değil mi?

Tarsus Taraftarlar  Derneği üyeleri , Anneler Günü nedeniyle Tarsus  Yaşlılar ve Huzurevi'ni ziyaret etti.

Tarsus İdman Yurdu Taraftar Derneği Başkanı Özer Alp, Yönetim Kurulu  üyeleri ve bir grup taraftarlar, Tarsus Huzurevini ziyaret ederek huzurevi sakinlerinin  anneler gününü kutladı.

Başkan Alp, Yönetim Kurulu ve Taraftarlar, Huzurevi'ndeki sakinlerin  ellerini öperek Anneler gününü kutladılar.

Huzurevi sakinlerine birer çiçek vererek sevindiren Tarsus İdman Yurdu Taraftar Derneği Başkanı Özer Alp, ''Elleri öpülesi annelerimizin günü kutlu olsun. Tarsus İdman Yurdu Taraftar Derneği olarak bu önemli günde böyle bir ziyarette bulunmak istedik. Tarsus Huzurevine gelerek buradaki büyüklerimizin Anneler Günü'nü kutladık. Anneler bizlerin baştacıdır. Sadece bir gün değil her gün Annelerimizi  hatırlamalıyız. Hayatlarını kaybeden Annelerimizi saygıyla, rahmetle  anıyor, hayatta olan annelerimizi sevgi, saygıyla ellerinden öpüyoruz. Anneler günü kutlu olsun''dedi.

Tarsus İdman Yurdu Taraftar Derneği Tarsus Huzurevi sakinlerine birer tane Tarsus İdmanyurdu  Kaşkolu hediye  etti.

Bu güzel ve anlamlı ziyaret oradaki kadın ve erkek yaşlıları çok mutlu etti.

Bende bu Anneler gününde anneleri ve anne olan diğer kadınlarımızı ziyaret ederek hatırlarını soran çiçek veren,  tüm kardeşlerimizi kutluyorum.

Boşuna dememişler değilmi?.

Ana başa taç imiş..   Dertlere deva imiş,

Bir evlat pir olsa da, anaya muhtaç imiş.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI