::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

ASAYİŞ

19 Kasım 2019 Salı 11:26

Tarsus'un asayişi ile ilgili azimli ve kararlı gördüm Emniyet Müdürümüz ERCAN ELBİR'İ...

Emniyet Müdürümüz  göreve bir müddet evvel   başladı. Müdür ERCAN ELBİR göreve başlar başlamaz  herkesime ulaşıyor.

Kendisiyle tanışanlar, çalışmasını görenler bize anlatıyor. Bizde Müdür ERCAN beye teşekkür ediyoruz.Alışık olmadığımız konulardan biri.. Emniyet Müdürü ERCAN ELBİR  gerektiğinde  resmi elbisesini çıkartmıyor. Bu nedenle kendisini tebrik ediyorum.Emniyet Müdürü ERCAN ELBİR  göreve geldiği günden beri birçok yenilik yapıldı. Polis amir ve memur arkadaşları ile birçok konuya el attı. Şehirde Trafik, asayiş demeden  alanlarına giren her konuya hız verdiler.

TRAFİK NOKTALARI

Sizde son bir ayda gelişmelerin farkındasınızdır.

Her köşe başında kavşaklarda Polis araçları ve görevliler duruyor.

Bu dar kadro ile bu kadar güzel hizmet vermek kolay değil.

400 bine yaklaşan nüfusu ve 100 bini geçen araçlarıyla bu kente eksiksiz hizmet veren  Emniyet Müdürü ERCAN ELBİR ve ekibine teşekkür ediyorum.

Kendisi de bu ekiplerin kontrolünü yapıyor. Zaman zaman geziyor, zaman zaman  telsizle ve telefonla olayları takip ediyor.

Tarsus'un asayişini sağlıyor. Aniden yapılan denetimlerde ve şüpheli durumlarda yapılan arama ve kimlik kontrolü yerinde.

Yarenlik alanına çok önem veriliyor.

Geçen pazar günü  Mithatpaşa mahallesine bir dost ziyaretine gitmiştim. Oradaki bazı eş dost ve tanıdıklar dedi ki:

“Mustafa bey,  yeni Emniyet Müdürü ERCAN ELBİR  beyi şahsen tanımıyoruz. Ama kendisi asayiş yönünden mahallemize büyük önem veriyor. Kendisine bir buket çiçek yaptırıp gideceğiz. Teşekkür edeceğiz” dediler.

Bu kişilerin ismi bende mahfuz. Onların söyledikleri cümlelerde güzel. Yani yeni müdür şimdiden halkın gönlünü fethetmiş.

MERSİN'DEN GELDİ

Yeni Emniyet Müdürü ERCAN ELBİR  uzaktan değil, Mersin'den Tarsus'a geldi. Tarsus'u yakından tanıyor. Gelirken Müdür yardımcısı olarak Adnan Ünsal'ı da  beraberinde getirdi. Müdür yardımcısı   ADNAN ÜNSAL ile koordineli çalışıyor. Müdür Elbir ve ekibi Kaymakam KADİR SERTEL OTCU'ya  uyum sağlıyor. Gezdikleri yerlerde emniyeti ilgilendiren bir konu varsa, yeni Emniyet Müdürü Ercan Elbir hemen o konuyu çözüme kavuşturuyor. Bunlar övgü için değil, gerçekten yapılan güzel işler olduğu için yazıyorum.

Çünkü yapılan iş meydanda..

Bizler yatağımızda rahat uyuyorsak, canımız ve malımız emniyette ise bunda Tarsus Emniyetinin ve Jandarma ekiplerinin büyük payı var. Gezmek dolaşmak ve yaşamak bu kentte artık daha rahat.

Herkesin bildiği gibi..

“POLİS,  BİR ANNE KADAR ŞEFKATLİ, BİR ASKER KADAR DİSİPLİNLİDİR''

Ben yeni Emniyet Müdürü ERCAN ELBİR beyin mağrurluk yapmadan herkese sıcak yaklaşımını alkışlıyorum. Adeta içimizden biri. Müdür bey kimi görse “Kardeşim” diye hitap ediyor. Birini ilk kez de görse sarılıyor, devletin sıcaklığını hissettiriyor.

Vatandaşlardan da destek istiyor ki, piyasada hırsızlık uyuşturucu gibi konular azalsın, bitsin. Bu konuda bilgisi olanlar emniyete yardımcı olursa, hem emniyet daha rahat işini yapar , hem de  halkımız rahat eder.

Mülki amir olarak Kaymakam KADİR SERTEL OTCU da Yeni Emniyet Müdürü ERCAN ELBİR ile el ele vererek iyi diyaloglar kurarak görevlerini yapıyorlar. Her gün saat 11.00'de güvenlik toplantısını yaparak duruma hakim oluyorlar.

Ben bugüne kadar böyle uyumlu çalışan ve kentimizde asayişin berkemal olmasını sağlayan ikili görmedim.

 

KARAKOL DENETİMLERİ

 Emniyet Müdürü ERCAN ELBİR tüm karakolları geziyor. Bir bakıyorsunuz merkezde.. Bir bakıyorsunuz  Yenimahallede, bir bakıyorsunuz Gazipaşa'daki  Benli Polis merkezinde.. Tüm Polis merkezlerini  aniden geziyor, kontrol ediyor. En önem verdiği konu, anonslar.

 Emniyet Müdürü ERCAN ELBİR yapılan anonsları iyi takip ediyor ve   gerektiğinde müdahale ediyor.

Bizler resmi elbiseli müdüre pek alışık olmadığımızdan, yeni Emniyet Müdürü ERCAN ELBİR'in aramızda olması kendisini fark ettiriyor.

Diğer emniyet müdürlerimizde elbette bu kent için çalıştı. Ama onlar sadece resmi bayramlarda resmi kıyafet giyerdi.

Önceki Emniyet müdürümüz HALİS ÜNAL da bugünlerde  terfi almış. Şu anda Mersin'de görev yapıyor ve Mersin'de terfi  ederek 1. sınıf Emniyet Müdürü oldu. Kendisi 1994 yılında Tarsus'ta komiserdi, sonra Allah kısmet etti ve bu kentte emniyet müdürlüğü yaptıktan sonra birinci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi ederek, Polis Başmüfettişi oldu.

Kendisini kutluyorum.

Bugün yeni Emniyet Müdürü ERCAN ELBİR beye ve yardımcısı ADNAN ÜNSAL’a tekrar kentimize hoş geldiniz diyorum. Allah'ım emniyetimize, askerlerimize güç kuvvet versin. Mahalle bekçilerimize de kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

Allah'ım  hepsini korusun.

Ne mutlu  bize..

Tarsus'a böyle değerli bir emniyet müdürü geldiği  için.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI