::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

ATOM KARINCA

24 Ekim 2018 Çarşamba 09:22

Bizim gençlik yıllarımızda o zamanki adıyla Türkiye 1. Ligi olan şimdiki Süper ligde   forma giyen  bir rıza Çalımbay vardı. Beşiktaşlı olan Rıza o kadar çok koşar ve fırsatçılığını konuştururdu ki, attığı gollerle ve takımının galip gelmesindeki emeği ile Türk Spor kamuoyu ona “ATOM KARINCA” lakabını takmıştı.

Çocukların sevgilisi olan çizgi filmdeki Atom karınca gibi, Beşiktaş’ın acar futbolcusu Rıza Çalımbay’da bir ATOM KARINCA idi.

Bugünlerde ise Tarsus idmanyurdu forması giyen bir futbolcumuz var. Adı  Mustafa Yılmaz..

Henüz 19 yaşında fişek gibi bir delikanlı olan Mustafa Yılmaz, sezon başında Adana Demirspor’dan takımımıza kiralık olarak gelmiş. 1. Ligde yer alan Adana Demirspor bu sezon süper lige çıkmak ve şampiyonluk hedefine ulaşmak için daha büyük düşünüyor. O nedenle kadrosundaki Mustafa Yılmaz’ı biraz tecrübe edinmesi ve tabiri caizse(futbol terimiyle) pişmesi için Tarsus İdmanyurdu’na kiralık vermiştir.

Mustafa Yılmaz da kiralık geldiği Tarsus İdmanyurdu’nda kendisine verilen formanın hakkını gayet iyi veriyor. Üstelik bu oyuncumuz birçok maçta yedek olduğu halde, oyuna girer girmez takımını ateşliyor. Seyirciye ve stada ayrı bir hava veriyor.

Bugüne kadar oynadığı lig maçlarında rakip fileleri 6 kez havalandıran Mustafa Yılmaz,  Pazar günkü Bandırmaspor maçında  son iki golümüzü atarak takımımızın galip gelmesini sağladı.

 Pazar günü  Bandırmaspor karşısında tarihi bir galibiyet alınırken bu maçta takımımızın 3. Golünü atıp skoru 3-3’e getiren Mustafa Yılmaz, 90 artı 4. Dakikada bir gol daha atarak maçı 4-3 kazanmamızda etken oldu.

Öyle ki Mustafa Yılmaz oyuna girdiği 24. dakikada takımımız  yenik durumda idi. Taraftarlar Mustafa’nın oyuna girmesiyle skorun ve oyunun yönünün değişeceğini biliyorlardı. Öyle ki takımımız ilk yarıyı 2-1 yenik kapatırken Mustafa’nın bir asisti gol olmuş, ikinci yarıya umutlu başlamıştık. Her ne kadar 52. Dakikada beklemediğimiz bir golle 3-1 yenik duruma düşsek de, taraftar ve teknik heyet takımına güveniyordu.

Kendisine forma şansı verilen her maçta klasını konuşturup ya gol atan yada attıran  Atom karınca Mustafa skor 3-2 aleyhimize iken maçın son anlarında kendisine uzatılan pasları gole çevirmesini bildi. Önce 89’da kafayla ağları sarsan  Mustafa  skoru 3-3’e getirdiğinde biraz olsun nefes aldık. 2-0 yenilgiden maçı 3-3 bitirmek bile bize teselli ikramiyesi olacaktı. Ancak 90+4. Dakikada bir kez daha Bandırma kalesini fetheden Mustafa neredeyse sıfır noktasındaki çizgiden Bandırma kalevisi Ramazan’ı avlamasını bildi ve ağları sarsan golüyle skoru 4-3 lehimize çevirdi.

Ve  1 dakika sonra hakemin bitiş düdüğü ile Tarsus idmanyurdu sahadan 4-3 galip ayrılırken bu inanılmaz geri dönüşte tüm futbolcuların olduğu gibi Atom karınca Mustafa’nın da emeği büyüktü.

Taraftar da tüm takımı trübünlere çağırdığı gibi Mustafa’ya özel alkış yaptı. O da taraftara üçlük çektirip başarısını  tüm Tarsus camiası ile paylaştı.

Maçtan sonra taraftarın özel ilgisini gören Mustafa Yılmaz ile bazı taraftarlarda hatıra fotoğrafı çektirirken o da hayatının en önemli ve muhteşem maçını yaşıyordu.

Allah sana sakatlık ve hastalık vermesin. Maşallah’ın var Mustafa..

Başarılarının devamını diliyorum..

Ayakların dert görmesin  ATOM KARINCA Mustafa..

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI