::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

AZMİ'NİN AZMİ!

01 Aralık 2021 Çarşamba 13:06

Azmi Erdoğan Tarsuslu bir kardeşimiz.. İçimizden çıkmış bir hemşehrimiz..

O şu anda Türkiye’nin Tek Demir Adamı  olarak 4. kez  bu ünvanı almış biri.Öyle ki geçtiğimiz günlerde yapılan yarışlarda yine kendi “Rekorunu kırdı”..

Türkiye’de düzenlenen, dünyanın dört bir yanından sporcuların katıldığı Ironman yarışında Tarsuslu Sporcu Azmi Erdoğan, kendi rekorunu kırarak derece elde etmişti.

2021 yılı içerisinde den fazla Triatlon yarışına katılan, aynı zamanda Kapadokya Ultra Trailde ve Ironmande, hem bölgemizi hem de kanserle mücadele eden çocuklar için koşarak derecelerle dönmesi bizleri bir daha gururlandırdı.

Hatta dünyanın en zor yarışmalarından olan, zorlu üç branşın olduğu antrenman koşullarında bu yarışa hazırlanan, 2 kilometre yüzme, 90 kilometre bisiklet ve 21 kilometrelik koşuda yarışan Azmi Erdoğan, Tarsus ve Mersin’i temsil ederek kanserle mücadele eden çocuklar için bu yarışta gururla temsil ederek Türk Bayrağını dalgalandırdı.

Tarsuslu hemşehrimiz Azmi Erdoğan, çok yönlü bir sporcu..

Birçok alanda başarısı olduğu gibi, en son ve en önemli başarılarından birisi ise ’İstanbul Boğazı'nda bu yıl 33.sü  düzenlenen Kıtalararası Yüzme Yarışı 'nda Asya'dan Avrupa'ya 1 saat 12 dakikada geçmesi.. Böylece 3. kez 'Kıtalararası Yüzücü' ünvanını almaya hak kazanan Azmi’nin azmi bitmek bilmiyor.

Azmi Erdoğan’ı, geçtiğimiz günlerde  Tarsus MEDYAD’da,  gazeteci arkadaşım Aynur Sevinç ile Aynurca proğramında sosyal medyada canlı yayına aldık. Azmi kardeşimiz yaptıklarını, hedeflerini ve başarılarını, bizlerin bilmediğimiz yönlerini anlattı. 40 dakikalık proğramda Aynur Sevinç’in sorularını yanıtlayan Azmi’nin azmi gerçekten önemli. Başarıları ise bizlerin göğsünü kabarttı.

Sıkı bir çalışma programında hazırlanan sporcu Azmi Erdoğan  “Bu yıl çok tempolu bir yarış süreci geçirdim. Bedenen ve zihnen hazır olunması gereken bir süreç ve parkur. Bu anlamda elimden gelenin en iyisini yapıp bölgemi temsil ettiğim için çok mutlu ve gururluyum. Bana bu süreçte destek olan herkese teşekkür ederim.” dedi ve heyecanını dile getirerek sözlerini sonlandırdı.

5 saat 19 dakika süresince yarışarak en iyi derecesini yapan Azmi Erdoğan, çok iyi bir derece ile yarışı bitirdi.

xx

ECRİN İLE YARIŞTI

Azmi Erdoğan geçen Cuma günü yine karşımıza çıktı. Bu kez 13. Tarsus Uluslar arası yarı maraton tanıtımında başkan Vahap Seçer’in yanında oturarak  kendini birde kendi ağzından tanıttı. Yanında ise Ecrin Aydoğ adlı kemik hastası kızımız vardı. 10 yaşındaki Mersin’li Ecrin’e hastalığının iyileşmesi adına  maddi manevi destek olmak için vardı. Ve maratonda Ecrin’in tekerlekli sandalyesi ile birlikte 21 kilometreyi birlikte koştular. Yarışma onlar için sembolikti, ama dikkatleri çekme adına  iyi ve güzel oldu. Elde ettikleri derece ne olursa olsan Azmi ve Ecrin gönüllerin şampiyonu oldular. Maraton alınandaki  yüzlerce kişinin alkışını aldıkları gibi bizlerinde bir kez daha alkışını aldılar, takdirini kazandılar. Bizlere yaşama sevinci aşıladılar. Sporun dostluk, kardeşlik ve barışın simgesi olduğunu ispatladılar.

Bu nedenle  kendilerine tekrar teşekkür ediyorum.

Azmi kardeşimizin katıldığı yarışlar süresince yol ve konaklama imkanlarında sponsor bulma sıkıntısı yaşaması ise üzücü yanı.. Bu değerli spor adamının desteğe ihtiyacı olduğunu unutmayalım..

Son sözümüz.. Azmi Erdoğan, 2022 yılı için destek bekliyor.

Destek bizlerden, başarılara başarı katmak, yeni madalyalar kazanarak Tarsus’un, Mersin’in ve  ülkemizin adını daha geniş alanlara duyurmak Azmi’den olsun..

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI