::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

BASINA İLGİ

12 Ocak 2022 Çarşamba 09:35

Daha önceki 10 Ocak’larda rutin geçen  “Çalışan Gazeteciler  Bayramı” bu yıl biraz daha hareketli geçti.

İnanın bu yıl ki kadar hatırlandığımızı, sevildiğimizi, tebrik edildiğimizi hatırlamıyorum.

Özellikle son 4-5 yıldır gerek ekonomik krizlerden gerekse Pandemiden dolayı  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramını ağız tadıyla kutlayamıyorduk. Çünkü bu süreçte birçok gazete, televizyon ve radyo kapandı yada el değiştirdi. Birçok arkadaşımız işsiz kaldı. Birde pandeminin acı faturası olarak gazete satışları düşünce, ilan reklam geliri azalınca kapanma veya küçülme kaçınılmaz oldu.

Zaten yeni nesil gençler basılı, yazılı gazeteyi alıp okumuyor. Geçen gün 10-12 gencimize  “gazete okuyor musun” diye sordum. 3-4 tanesi evet dedi. Ancak onlarda yazılı gazete yerine internet medyasından gazeteleri okuduğunu söyledi. Bu 12 gencimizin hiçbiri son 5 yılda bayiye gidip gazete almamış. Korkarım ki 3-5 yıla kadar en fazla 10 yıla kadar yazılı basın kalmayacak. Yada 2-3 tane gazete kalacak diye korkuyorum. Korkum kendim için değil, Gazetecilik ve Basın Yayın, iletişim fakültelerinden mezun olan gençler için. Yazılı basın biterse görsel, işitsel basında istihdam sayısı azalacağı için ortalıkta binlerce hatta milyonu bulan sayıda  üniversite mezunu genç işsiz gezecek. Veya başka sektörlerde çalışmak için iş arayacak,.

Bu yıl beni sevindiren  konulara gelince..
Öncelikle bizleri unutmayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür ediyorum. Başkan  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramını kutlarken “Tarsus basını da, her güçlü kentte olduğu gibi kentimizin hak ettiği değeri edinmesi noktasında büyük söz sahibidir. Doğru ve hakkaniyetli olması, savunucu ve güvenilir olması, aynı amaç uğrunda yol arkadaşlığı yapmamız hususunda; rolü tartışılmazdır.’’ dedi.

Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şubesi başkan ve yöneticileri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebi ile gazetecileri  unutmadı..

Başkan İsmail Taşgit ve bazı yönetici arkadaşları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Münasebetiyle, MEDYAD (Medya Mensupları Derneği) başkanı Okan Çalışkan’a, Tarsus Ekspres , Zirve, Akdeniz, Yenises ve Akkoza, Yeni Doğuş gazetelerinin sahip  ve çalışanlarına  dernek flaması ve kalpak hediye ederek günlerini kutladılar.

GENÇLERDEN SAFAHAT

Gazete konusunda gençlerden dert yanarken dün Ak Partili 4 genç ziyaretimize geldi. Ak Parti Tarsus ilçe Gençlik kolları üyeleri gazetemizi ziyaret etti.

Genç kardeşlerim Ali Yalçın, Utku Karagözlü, Recep Tonğ ve Reşit Tonğ yazı ailemize Mehmet Akif Ersoy’un Safahat kitabını hediye ettiler. Yine aynı gün gazeteci, şair arkadaşım Mustafa Tatlıpayam çıkardığı şiir kitabını hediye etti.  Mustafa Tatlıpayam bugüne kadar yazdığı şiirleri ADINI SEN YAZ adı altında kitap haline getirdi.Tebrik ediyorum. İnanın 10 Ocak’ta aldığım en güzel  ve en anlamlı hediyeler bunlardı.

xx

AKDENİZ’E KUTLAMA

Bu arada 10 Ocak tarihi Tarsus Akdeniz gazetemizin yaş günüydü. 1994 yılında yayın hayatına atılan ve benimde 4-5 yıl bünyesinde çalışma imkanı bulduğum Akdeniz gazetesi 10 Ocak tarihinde 29. yayın yılına girdi. Bu vesileyle kurucu sahibi Mehmet Can Bulut ve yazı işleri müdürü Mehmet Ertanıroğlu, genel yayın sorumlusu Hakan Bulut’u kutluyorum.

Temennim, yeni dönemde 2022 ve sonrasında basının başına korktuğum şeylerin gelmemesi..

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI