::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

BAŞKAN CAN İLE MEDYAD'DA BULUŞMA

05 Aralık 2016 Pazartesi 08:10

Zaman zaman kentimizde yöneticiledr veya siyasiler, basınla bir araya gelir, toplantılar yapar. Yaptıkları ve yapacakları hizmetleri anlatırlar. Basın mensupları da  sorular sorar. Cevaplarını alırlar.

Önceki gün ise kısa adı MEDYAD olan Medya Mensupları Derneğinin bir konuğu vardı. Konuk, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can idi. Bu kez başkanın basını davet etmesi yerine, basın olarak MEDYAD; başkanı kahvaltıya davet etti.

Toplantının sabah kahvaltısıyla başlaması, hem basın ile belediye başkanı ve  belediyeden gelen arkadaşların daha samimi bir ortamda buluşmalarına vesile oldu. Hem de sohbetvari bir toplantı olması nedeniyle herkes istediği soruyu sorabildi, sanıyorum istediği cevabı da aldı. MEDYAD olarak başkan Okan Çalışkan ve yönetim kurulu üyelerinin iyi bir evsahipliği yaptığına inanıyorum. Basın mensubu olup MEDYAD üyesi olsun veya olmasın, davetimize icabet eden tüm gazeteci, yazar arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu  kahvaltılı toplantının Tarsus basınına yakışır bir şekilde gerçekleşmesi için 3 günlük bir hazırlık yapan başkan Okan Çalışkan’ı ayrıca  tebrik etmek istiyorum.

Yine bu toplantıya gelerek katılım gösteren  Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu başkan yardımcısı üstadımız  Cafer Esendemir abimize, MEDYAD’ın kurucularından ve Onursal başkanlarından bizlerin Tonton Amcası Selçuk Togo abimize, MEDYAD yönetimine Mersin temsilcisi olarak girerek bizlerin Mersin’de sesi olan Kanal 2000 TV genel yayın yönetmeni arkadaşımız Nebahat Demir hanıma çok çok teşekkür etmek istiyorum.

Aslında gerek belediye başkanları olsun, gerek diğer siyasi partilerin yöneticileri, önemli meslek kuruluşları ve oda başkanları, ayda bir olmasa da 3 ayda bir, 6 ayda bir toplantılar yaparak hem çalışmaları değerlendirmeli, hem de basının görüşlerini almalı. Bu istişareler bence çok yararlı olmaktadır, olacaktır da.

Belediye Başkanı Şevket Can’ın anlattığı konuların çoğunu bizler açılışlarda,  mecliste, diğer toplantılarda veya bizlere gelen basın bültenlerinden biliyoruz, duyuyoruz, okuyoruz. Ancak bunların dışında fikir teatisi yapılması, yapılan işlerin doğru olup olmadığı veya eleştiri konusu bölümlerinin olup olmadığının sorulması  yapılan işlerin daha iyi değerlendirilmesini sağlıyor.

 

Yani her şeyi ben yaptım oldu mantığı ile değerlendirmek doğru değildir.Örneğin bir basın mensubunun bir gün öncesinde sosyal medyada  son aylarda yapımları hızla devam eden Taziye evlerini eleştirmesi ve bu konuda  oradaki  gazetecilerce başkanın görüşlerinin sorulması, Şevket Can’ın da bizlerin bilmediği yada aklına gelemeyeceği bilgiler vermesiyle insanların görüş açısı değişebiliyor.

Belki kenar mahallelerde Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlarımızın yaşadığı semtlerde yapılan Taziye evlerini sizlerde gereksiz buluyor olabilirsiniz. Ancak başkan Can açıklamalarıyla bizleri aydınlattı.

Can başkan der ki “Bu taziye evleri  özellikle kenar semtlerde oturan Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlarımız için çok önemlidir. Yoksa bizler cenazesi olan herkese taziye çadırı gönderiyoruz. Ancak Taziye evi olunca buraya kötü niyetli guruplar giremez. Terör örgütleri bu Evlerin içinde propaganda yapamaz. Hatta biz Taziye Evi olmayan mahallelere Taziye çadırı göndermemiş olsak, burada Terör gurupları kendi propangandalarını yapar, kendi  sözde bayraklarını bile asabilir. Bu tehlike ve tehditlerin aşılmasında Taziye Evleri çok önemlidir. Üstelik, bu vatandaşlarımızın cenazesi olduğunda en az 3-4 gün  taziyeleri Taziye çadırında veya evinde kabul etme geleneği var. Onların bu örf, adet ve geleneklerine saygı duymak durumundayız.”

Bu açıklamayı örnek olarak verdim. Çünkü eleştirenlerinde olduğu ortamda karşı açıklamalarında bilinmesi lazım. Ortayı bulmak ve kime hak vereceğinizi bilmek gerek.

Bunun dışında konuşulanların çoğunu gazeteler ve diğer köşe yazarı arkadaşlarımız yazdı. Yapılan ve yapılacak hizmetler anlatıldı. Tüm yapılanlar Tarsus ve Tarsus’ta yaşayanlar için olduğuna göre, bunların hepsini önemsiyorum.

ODA BAŞKANLARINA

FIRSAT

Belediye Başkanı Şevket Can ile sohbetimizde  Cengiz Topel Caddesindeki Eski Maliye binasının durumunu sorduk. Can başkan, bu binayı takasla belediyeye aldıklarını ve ne yapacaklarına karar veremediklerini söyledi. O samimi ortamda bir de “Basın mensubu arkadaşlarımızında firkini almak istiyorum. Bu güzel binayı sizler olsanız, hangi amaçla değerlendirmek istersiniz” diye sordu. Bazı arkadaşlar fikrini söyledi. En uygunu ise kentimizde dağınık yerlerde bulunan Odaların yönetim ve başkanlık makamlarının bir araya toplanmasında  eski Maliye Sarayının  değerlendirilebileceği konuşuldu. Can başkan da bu öneriye sıcak baktı. Buradan  Oda başkanlarına bunu hatırlatalım. Kendi mülkü binası olmayan ve kirada oturan Odaların bu bina için başkanla görüşmesini salık veriyorum. Yine eski belediye binasının KYK’ya verilmesiyle burası hareketlenmeye başladı. Gelecek yıl bu binada yüzlerce kız öğrenci barınabilecek, kentimize ve ekonomiye hareketlilik getirecek. Eski Maliye sarayını da oda başkanları istemeyecek olursa, burası KYK’ya verilip erkek öğrenci yurdu olarak değerlendirilebilecek. Veya daha değişik projesi olan varsa  belediyeye bildirebilir.

Tüm yapılanlar ve çabalarımız daha iyi, daha sorunsuz ve daha yaşanabilir bir Tarsus için..

Toplantıyı düzenleyen MEDYAD’a ve katılımcılara teşekkür ediyorum.

Bu tür toplantıların  3 veya 6 ayda bir tekrarlanmasını öneriyorum.

                          

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI