::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

BAŞKANLA SOHBET

17 Temmuz 2020 Cuma 09:55

Bugün gazetemizin manşetinde Tarsus  belediye başkanı Haluk Bozdoğan ile ilgili görüşmemiz var.

Kendisine geçmiş olsun dileğinde bulunmak üzere makamına gittik. Başkanla bir süre sohbet ettik.

Makamına girişte gelenlerin fotoğrafı çekiliyor. 5 dakika sonra fotoğraf karta basılmış ve zarfa konulmuş olarak önünüze geliyor. Başkandan hediye..

İlk kez böyle güzel bir şey gördüm. Memnunda olduk.

 Başkana teşekkür ediyorum.

Bozdoğan , selamlaşıp hoşsohbetten sonra “Bekleyin, sabredin hizmetlerimizi görün” diyor. Bilim ve Sanat Akademisinin bugün açılışı var.

Başkan anlatmaya başladı..

“Geçtiğimiz hafta  içinde üç ayrı  tesisi hizmete açtık. Bugün yeni  bir tane daha açıyoruz. Önümüzdeki haftalarda yeni tesisler açacağız. Bizi izlemeye devam edin” diyor.

Haluk Bozdoğan bazı konularda çok dertli.

Mesela.. “Bu kentte dedikodudan bıktım. Nokta

İnsanlar hep birbirinin aleyhine konuşuyor!. Nokta” dedi.

Bende. “Haklısın başkan. Tarsus'luların huyudur bu. Birbirinin arkasından konuşmak” dedim.

“Mustafa bey sen yıllardır yazıyorsun bunları, ama bir arpa boyu düzelme yok” deyince  bende ”Haklısın başkan ama halkı alıştırmak düzeltmek lazım” dedim.

 

MALİ DİSİPLİN

Başkan Dr. HALUK BOZDOĞAN “Belediyede mali disiplini kontrol altına aldım. Artık belediyeden sinek uçsa haberim var” dedi.

Bende “Teşekkürler başkan” dedim.

Birde çalışanlar arasında koordineyi tamamen sağladık. Belediyede en ufak bir olay yok. Mali durumumuz düzeliyor. Bundan sonra daha iyi olacak.

Elbette Başkan Dr. Haluk Bozdoğan  bazı konularda dertli. Bazılarını üstü kapalı anlattı.

Bozdoğan “Çalışana hiçbir şey demiyorum. Ama çalışmayanın ensesindeyim. Burada tüyü bitmedik yetimin hakkı var. Tarsus halkı bana güvendi inandı ve oy verdi. Bende ekip arkadaşlarımla bu güvene layık olmaya çalışacağım” diye ekledi.

 

DİYANETİN YER İSTEĞİ

Başkan Dr. Haluk Bozdoğan ile çok şey konuştuk. Sayfalara sığmaz. Örnek.. Türkiye Diyanet Vakfı Parkın yanındaki yeri istemişler. “Bize dört dönüm yer verin. Belediyeye 4 katlı otopark verelim. Üzerine iş merkezleri yapalım, belediye ile birlikte çalıştıralım. Birde 2 bin kişilik cami yapalım o meydana” demişler.

BAŞKAN DR. HALUK BOZDOĞAN “Bende konuyu inceliyorum ve çalışmaları yaptırıyorum. Önümüzdeki günlerde anlaşma olursa, buraya iş merkezleri, 4 katlı otopark ve birde 2 bin kişilik cami yapacaklar” dedi.

Sonra sözlerine devamla “Ankara Büyükşehir Belediye başkanı MANSUR YAVAŞ beni aradı. Necatibey'de 2 dönüm belediyeye ait yer varmış. Burayı Diyanete vermiş. Olumlu işler yapıldı. Sende etüdünü yap. Benimsersen iyi bir yatırım olur, bunu değerlendir” dedi. Mansur başkanla iyi bir diyaloğumuz oldu.” dedi.

 

GÜL BAHÇESİ!

Ben başkana “Makamdaki Hz. Danyal meydanına gül bahçesi yapmayacak mısınız” dedim.

HALUK BOZDOĞAN “Mustafa bey sana söz veriyorum . Orayı bütünleştireceğim,. Sonra gül bahçesi yapacağım” dedi.“Orada  Kuradacıların bir yeri var. Kubat paşanın yan tarafında. Orayı almak için çalışıyorum. Orayı alırsak Tarsus'a ve Hz. Danyal'a yakışır bir meydan yapacağım. Burada ayrıca çeşitli etkinlikler yapılacak” dedi.

Bekliyoruz.. Hz. Danyal meydana inşallah ele alınıp Gül Bahçesi olacak. Bizde başkana inanıyoruz.

 

TARİHİ EVLER

Tarsus'un Tarihi evlerini sordum.

Cevapladı… “Eskiden belediyeye ait bir otel yeri vardı. Geçmiş dönem orayı satmıştı. Ben tekrar kiralıyorum.  Adana'dan bir firma gelmiş, burada yer almış. Buraya kimse sahip çıkmamış. Ben  el attım. Belediyeye ait eski otel yerini kiraladık. Diğer kiralanan yerlerden de belediyeye yer alacağım. Çalışmalarımız sürüyor. Bu bölgeyi turizme kazandıracağız. Belediyenin girmediği bir yerde başkası yatırım yapmıyor. ^Biz belediye olarak buralara girip  buraları canlandıracağız. Çok engeller olmasına rağmen bu zorlu işi başaracağız. Burada 12 tane devlete ait yer var. Adanalı bir firma iyi olan yerleri kiralamış. Biz bu kiralık yerleri alıp kiraya tutacağız ve işletmeye açacağız. Orada butik oteller yapacağız”  

 

ÜRETİCİLERDEN SÜT ALINACAK

Dr. Haluk Bozdoğan “Köylerden süt üretenlerden süt alıyoruz. Bazı süt fabrikalarının rakibi oluyoruz. Üreticiden daha fazla para verip sütlerini alıyoruz. Sütten kefir, tereyağı, peynir yapacağız. Bunların bir bölümünü fakir ve dar gelirli ailelere dağıtacağız. Bir bölümünü de masrafı çıksın diye normal fiyata satmayı düşünürüz.

Üreticiden aldığımız sütlerin parasını peşin olarak ödüyoruz.

 

BERRAK SU

Berrak su şehrimizde kurulu. Önemli bir yatırım.

Başkan “Berrak Su firması yetkilileri ile görüştük. Anlaşma halindeyiz. Pazarlık yapıyoruz. Anlaşırsak  Berrak suyu alıp şehir dışına büyük firmalara bu suyu pazarlayacağız Bazı ihtiyaç sahiplerine ise bölge bölge , mahalle mahalle ücretsiz dağıtacağız. Berrak su şehrimizin öz kaynağı. Bu tesise sahip çıkacağız. İnşallah önümüzdeki günlerde bu pazarlık bittiğinde duyururuz. Sizde duyarsınız. Bu iş tamamlanınca Tarsus'un suyunun bir bölümünü dar gelirli kardeşlerimize dağıtacağız.”

 

DEDİKODU BİTMELİ!

Başkan Dr. Haluk Bozdoğan ile görüşmemiz aslında geçmiş olsun içindi. Ama sohbette birçok haber çıktı. Yerimizi bu kadar zaman buldukça bu görüşmemizdeki konuları sizlere aktaracağım.

Ben 14 ay önce gördüğüm BAŞKAN DR. HALUK BOZDOĞAN değil. İşi kavramış göreve tamamen sarılmış  işine bağlı ve hakim bir başkan görüntüsü çizdi. Kendisini bir hizmet aşkı bürümüş.”Gece gündüz çalışıyoruz Mustafa bey” dedi.

Bende bunu biliyorum. Kapıdan ayrılırken , yani vedalaşırken “Mustafa bey bu kentte bu dedidokuyu bitirmek için ne yapacağız” dedi.

Bende “Başkanım bu kentte dedikodu bitmez, siz hizmet kervanını  yürütün mutlaka bu konuşulanlar bir gün biter” dedim.

Bugün Bağlar mahallesinde Bilim  ve Sanat  Akademisinin açılışı var. Başkan Dr. Haluk Bozdoğan, bugünkü açılışa herkesi davet etti.

BENDE SİZLERE DUYURUP HERKESE HAYIRLI CUMALAR DİLİYORUM.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI