::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mehmet YAŞOT Mehmet YAŞOT

BENİ YENİDEN MESLEĞE DÖNDEREN MESLEKTAŞIM

28 Ağustos 2019 Çarşamba 12:29

BENİ YENİDEN MESLEĞE DÖNDEREN MESLEKTAŞIM

Yaşımız ilerliyor..

Aramızdan birçok arkadaşımız, dostumuz hayatını kaybediyor.

Allahın verdiği can yine yüce yaradan tarafından alınıyor.

Bundan 8 yıl önce bu ay içinde kaybettiğimiz bir arkadaşımız, meslektaşımız var.

Yarım asırdır kesintisiz olarak okurlarına ulaştırılmaya devam eden Yenises Gazetesi’nin sahibi Gündoğdu Homurlu  vefat edene kadar tam 42 yıl bu mesleğin cefasını çekti.

1936 yılında doğan ve gazetecilik mesleğinin yanı sıra aktif siyasetle de bir süre uğraşan Gündoğdu Homurlu, 1971 ve 1972 yıllarında Demokrat Parti (DP) Tarsus İlçe Başkanlığı yaptı.  Daha sonra kurulan Adalet partisinde görev aldı. 1969 yılında da Tarsus İdmanyurdu Kulübü Başkanlığı görevlerinde bulundu. Bir süre bu görevine devam eden ve ayrılan Homurlu; 1974 yılında Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına getirildi.

Başkanlık yaptığı süreçte yönetiminde yer alan arkadaşları yine bizimde can dostlarımızdı.

Bizim de arkadaşlarımızdı, meslektaşlarımızdı.

Şu an hak dünyasında olan bir  Erol Tokatlı, Tevfik Urbay, Ali Şanlı, Hilmi Dolaşmaz ve Fethi Çevikaslan da Gündoğdu Homurlu gibi unutulmayanlardan.

Gündoğdu Homurlu, her ne kadar gazetecilik, spor ve siyasi arenada başarılı olmuşsa da en büyük arzusu eğitimdi. Tarsus’taki eğitimin en üst seviyelere çıkmasını arzu eden Homurlu, bu düşünce ile (TEV) Tarsus Eğitim Vakfı’nı kurarak kurucu üye sıfatıyla Tarsus eğitimine çok büyük eserler kazandırdı. Homurlu, evli ve 3 çocuk babası olan basın duayenini 22 Ağustos 2011 tarihinde kaybetmiştik.

Gazetemiz ve MEDYAD başkanı Okan çalışkan kadirşinaslık ve vefa örneği gösterip Gündoğdu Homurlu’yu unutmadılar. Bizde unutmadık.

Benim çok eski arkadaşım dır değerli insan Gündoğdu Homurlu.

Bu meslekte büyük fedakarlıklar göstermiştir. Gündoğdu Homurlu’yu bende  8.  ölüm yıldönümünde hüzünlenerek onu rahmetle anıyorum.... Işıklar içinde uyu sevgili Gündoğdu..

Yıllar önceydi..

Ben Tarsus basınına küsmüşken , bana yuvarlanan taş yosun tutmaz,,senin gibi benim gibi gazetecilere Tarsus ‘un  ihtiyacı var . Tarsus’a dönmelisin” diyerek beni Tarsus’a dönmeye  ikna etmişti. Onun  beni ikna etmesiyle tekrar mesleğe dönüş yapmıştım. Bakın elim kalem tutup aklım yerinde, gözlerim gördükçe yazmaya devam ediyorum. Yenises’den merhum Gündoğdu Homurlu’yu rahmetle anarken, 10 yılı aşkındır köşe yazılarıma yer veren Tarsus Ekspres gazetesi kurucu sahibi Mustafa Erdoğan’a da, yazı işleri müdürü Ahmet Can Erdoğan’a da teşekkür ediyorum...

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI