::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

BENÝM ADIM ÖÐRETMEN

27 Kasým 2017 Pazartesi 10:57

Geride kalan 24 Kasým bizler için çok duygusal ve anlamlý geçti.

75. Yýl Kültür Merkezinde çok anlamlý ve güzel, güzel olduðu kadar anlamlý, anlamlý olduðu kadar vatan ve millet sevgisini, öðretmen sevgisini coþturan bir etkinlik vardý.

Kültür Merkezinin salonunu dolduran yüzlerce öðretmen, öðrenci, protokol mensuplarý ve vatandaþlar gözyaþlarýný tutamadý.

Kimisi gözpýnarlarýný serbest býraktý, boncuk boncuk yaþlar döküldü gözlerinden.. kimisi ise gözyaþlarýný içine akýttý, duygulandý. Hepimizin boðazý düðümlendi. Konuþamadýk, sustuk.

Þehit öðretmenler adýna öðretmenleri anlatan “Magosa Limaný”' adlý türküyü seslendiren  Beden Eðitimi Öðretmeni Gülay Kuru bile türkünün yarýsýnda donakaldý. Magosa Limaný adlý türküyü söylerken Gülay Öðretmen ile bizlerde birlikte söyledik, bizlerde birlikte durakladýk. Çünkü Magosa Limaný parçasýnýn sözleri boðazýmýzý düðümledi.

Nasýl düðümlenmesin ki..

O türküyü söylerken karþýmýzda Mustafa Ýstemihan Talay Yatýlý Bölge Ortaokulu öðrencilerin oluþturduðu fonda  Tunceli'de þehit edilen þehit Öðretmenlerimizden üçü vardý..

Tarsuslu Þehit öðretmen  Temizkan vardý..

Yine geçen yýl þehit düþen Þehit müzik öðretmeni Þenay Aybüke Yalçýn vardý..

Ve.. Yine bir baþka þehit öðretmenimiz Necmettin Yýlmaz'ýn büyükçe birer fotoðraflarý vardý.

Nasýl ki hemþehrimiz Buminhan Temizkan'ý unutmuyorsak,  geçen yýl Batman'ýn Kozluk ilçesinde PKK'lý teröristlerce düzenlenen silahlý saldýrý  sonucunda þehit olan 23 yaþýndaki müzik öðretmeni Þenay Aybuke  Yalçýn'ý ve Tunceli Pülümür karayolunda terör örgütü PKK mensuplarý tarafýndan þehit  edilen sýnýf öðretmeni Necmettin Yýlmaz'ý da diðer tüm þehit öðretmenleri de unutmadýk.

Onlar bu vatan için canlarýný verdiler.

Onlar bu vatana yararlý yeni fidanlar yetiþtirmek için eðitim ordusunun birer neferi olarak var oldular.

Yine Eðitim ordusunun birer neferi olarak etrafýna bir mum gibi aydýnlýk ve ýþýk verirken öldürüldüler. Þehit edildiler.. Bedenen yok edildiler.

Ama onlar fikirleri ve verdikleri eðitimlerle..Yaptýklarý çalýþmalarla ve akan kanlarýyla yeni vücutlarda var oldular.

Ýþte bu þehit öðretmenlerimizi de 24 Kasým'da  andýk.

Mustafa Ýstemihan Talay Yatýlý Bölge Ortaokulu  müdürü baþarýlý eðitimci Selahaddin Ozanoðlu ve  20 kiþilik  “Benim adým Öðretmen ekibinin” hazýrladýðý o güzel proðram dillere destan oldu. O etkinlik umuyorum ki yýllarca dillerden düþmeyecektir.

Çünkü o etkinliði oraya gelip izleyemeyenler için Foto Sami kardeþim kamerayla kayýt yaparak bu güzel proðramýn ölümsüz hale gelip yýllarca izlenebilmesinde emek ve destek verdi.

VE SÜRPRÝZ KLÝP ÝLE GÖNÜLLERE TAHT KURDULAR

Yine  24 Kasým Öðretmenler Günü etkinlikleri kapsamýnda  alkýþý hakeden baþarýlý müdürümüz Selahaddin Ozanoðlu'nun emek ve destekleri ile güzel bir klip hazýrlanmýþtý. Tarsus'ta deðiþik okullarda görev yapan öðretmenler 24 Kasým Öðretmenler Günü'ne ithafen bir klip çekerek bunu salondakilere izlettiler.

Þiiri Servet Zengin'e, söz ve müziði Aysel Cihan Karaman'a ait 'Benim Adým Öðretmen' þarkýsýna  çekilen klip  gerçekten anlamlý ve güzeldi.

Tarsuslu sanatçý Emrah Samet'in müzik yönetmenliðini yaptýðý eser  sahnede izlenirken pür dikkat kesildik.

M. Ýstemihan Talay YBO müdürü Selahaddin Ozanoðlu'nun klip yönetmenliðini yaptýðý 'Benim Adým Öðretmen' klibi de çok anlamlý ve güzeldi. Baþta Þelale ve Kleopatra kapýsý olmak üzere Tarsus'un tarihi mekanlarýrda ve farklý  yerlerde çekilen bu klipte birçok okuldan öðretmenler,  þarkýya eþlik ettiler.

Hepsi de ayný amaç doðrultusunda bir araya gelen öðretmenler klip çekimlerinde hayli baþarýlý oldular. Profesyonel sanatçýlarý aratmadýlar..

Bu klibin çekilmesinde destek olan Tarsus Kaymakamý Yüksel Ünal'a, Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Mehmet Kalaycý'ya, Foto Sami Color'a (Samittin Yýlmaz'a) ve þarkýyý seslendiren öðretmenlere teþekkür ederiz.

Toplumun inþaasýnda büyük özveriyle çalýþan tüm öðretmenlerin öðretmenler gününü  bir kez daha kutlarken, Müdür Selahaddin Ozanoðlu  ile tüm öðretmen arkadaþlarýný ve bu etkinliðin baþýndan sonuna emek harcayan  herkesi kutluyorum.

Mersin genelinde en küçük etkinlikleri bile canlý yayýnla ekrana getiren Kanal 33 TV 'ninde bu etkinliði 24 Kasým Öðretmenler gününde  yayýnlamasýný isterdim.  Müdürüm Selahaddin Ozanoðlu ve Milli Eðitim Müdürlüðümüz inþallah bu görüntüleri Kanal 33 TV veya baþka bir kanalda yayýnlatýrlarsa daha geniþ kesimler izleme olanaðý bulacaklardýr. Bu da olmazsa okulun salonunda  veya Kültür Merkezinde baþka birgün ekrana verilme fýrsatý mlursa  izlemeyenler de, diðer tüm öðretmenlerimizde izleme olanaðý  bulacaklardýr

Paylaþ:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DÝÐER YAZILARI