::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

BENİM İÇİN AĞLAYAN ADAM

20 Kasım 2020 Cuma 13:31

1999 yılında Tarsus’ta bir Jeoloji Mühendisi büro açmıştı. O zaman kendisiyle tanışmıştım. Adı Talat Alp idi.

Denizli ili Acıpayam ilçesindenmiş.. Eşi Tarsuslu olduğu için bizim güzel Tarsus’umuza gelip hanım köylü olmuştu.

Zaman zaman gazetelerimizde haberleri çıktı.  Bizlerde jeoloji konusunda halkımızı bilgilendirdik. 2 yıl kadar sonra aniden kayboldu. Bir firmada jeoloji mühendisi olarak işe başlamış, o yüzden Tarsus’tan uzaklaşmıştı. Tabi, iş - güç derken bir süre görüşemedik. Ama o sıralar  kansere yakalanmıştı.  Önce sağlık dedikleri gibi, sağlığı önemliydi. Yeniden sağlığına kavuşmak için çok çaba harcadı, gezmedik hastane ve doktor bırakmadı.

Bir gün yeniden Tarsus’a döndüğünde karşılaştık. Kansere yakalandığını ve başından geçenleri  anlattı. İyileşince bir ara siyasete atıldı. O zaman istediği gibi olmadı. Sonra siyasetten uzaklaştı. İşine gücüne baktı, sağlığını korumaya gayret etti.

Ardından yine bir süre Tarsus’tan uzaklaştı. Sanırım iki yıl kadar  görüşemedik. Derken 2015 yılında tekrar görüştük. Tekrar nükseden kanseri yine yenmişti. Bu hususta  toplantılara katılıyor konferanslar veriyordu.Bu gelişinde  yolda görüştüğümüzde  zaman bana sarıldı. Beni sağ salim karşısında gördüğü için çok sevindiğini söyledi.   2015 yılında Talat beye tanıdıkları  “Tarsuslu gazeteci Yakup öldü” diye bildirmişler. Talat beyin tanıdığı Tarsuslu gazeteci Yakup, bendim. Yani Yakup Boncuk. Talat bey bu haberi Denizli’de aldığında üzülmüş. Beni gördüğünde  “Senin için ağladım Yakup” demişti.

Talat bey   Denizli’den tekrar Tarsus’a döndüğünde benden önce eski gazeteci ablamız  Leyla Öziş hanımın işyerine uğramış. Orada söz Gazeteci Yakup’tan açılınca, Talat bey “Bizim Yakup iyi insandı. Ama erken gitti” diye bir cümle etmiş. Leyla hanım bu cümleyi şaşkınlıkla dinleyip “Nasıl erken gitti” diye sormuş.

Talat bey de  Gazeteci Yakup’un öldüğünü duyduğunu oysa, Yakup’u (Yani Yakup Boncuk’u) çok sevdiğini ve ölümüne üzüldüğünü söylemiş.Leyla hanım ise “Ölen Yakup Boncuk değil,Yakup Yarbay” diye anlatınca, beni görmek istemiş. Böylece kendisiyle tekrar görüştük. O zaman bana “Senin  öldüğünü söylediklerinde çok  üzüldüm ve ağladım kardeşim” dedi. Bende kendisini çok sevdiğimi söyledim. Birbirimize sarıldık.

İşte beni bir kardeş gibi çok seven bir adam!.

Benim ölüm haberime (gerçekten ölmemiş olsam da)  üzülüp ağlayan bir dost..

Maalesef bu gerçek dostu, 2020 yılının Kasım ayının ilk haftasında  kaybettik.

Kansere yenik düştü dostum, arkadaşım. Bu kez onun ölüm haberini duyduğumda ben üzüldüm ve ağladım.

xx

İYİ PARTİLİ  TALAT ALP KANSERE YENİLDİ

Aslen Denizlili olup uzun yıllardır Tarsus’ta Jeoloji mühendisi olarak görev yapan ve son yıllarda İyi parti ilçe yönetiminde görev üstlenen Talat Alp  maalesef kansere yenik düşerek hayatını kaybetmişti.

Cenazesi Denizli Acıpayam’da toprağa verilen kardeşime dostuma Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesinin ve İyi parti camiasının acılarını paylaşıyorum.

Ne diyelim? Takdiri  ilahi?

Ölüm karşısında elden bir şey gelmiyor. Bizlere ve arkamızda bıraktıklarımıza ise güzel anılar bırakmak, hoş seda ile anılmak düşüyor.

Sözün özü:  Talat Alp kardeşim, iyi adamdı. İyi  olmaya, iyi yaşamaya çalıştı.

Ama ecel onu erken aldı aramızdan. Nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun..

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI