::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

BİR ANA BABANIN MUTLULUĞU

04 Eylül 2020 Cuma 15:13

BİR ANA BABANIN MUTLULUĞU

Hayatta sıkıntılar kadar mutlu anlar da vardır.

Bir insan okula başlayınca mutlu olur, bitirince, yeni ve daha yüksek okullara gidince mutluluğu artar.  Başarılı bir eğitim almak elbette önemli ve mutluluk vericidir.

Hele birde askerlik, sonra evlenme gibi zincirin halkalarına yenileri eklenince insanın mutlulukları da kat be kat artar.

Güzel bir meslek sahibi olan, para kazanan, iş ve aşk hayatında başarılı olanların mutluluğu daha da artar.

Hayatın  zorlu ve dikenli yollarında  zor günler yaşasanız da, sıkıntı çekseniz de, küçük mutluluklar sizi hayata bağlar.

Sonra insanoğlunun çoğalma evrimindeki gibi, sizlerde çoğalırsınız, evlenince, çocuğunuz olunca; sonra torununuz olunca çoğalır küçük, büyük önemli mutluluklar yaşarsınız.

Öncelikle Allah kimsenin ağız tadını ve aile mutluluğunu bozmasın diyorum.

Malum bugünlerde okullar açılacak mı, açılmayacak mı telaşı var. Okullar açılsa da öğrenciler okula gidebilecek mi, gidemeyecek mi?

Yoksa uzaktan mı eğitim alacak?
Bunların cevapları yakın zamanda netleşecek.

xx

YÜKSEL VE AHMET ATUM

Bugün eğitim konusunda mutluluk yaşayan iki aileyi örnek vermek istiyorum.

Zorbaz Otel sahibi Yüksel Atum’un sevinci..

Yüksel Atum, tanınmış sevilen sayılan bir işadamı. Üstelik Tarsus siyasetinde adından söz ettiren biri. Hükümet kanadında adı bilinen,hatırı sayılan biri.  Üstelik, Tarsus’un gelişmesi için turizm alanında yatırım yapan, eğitime önem veren bir kardeşimiz.

Geçtiğimiz  günlerde Üniversite yerleştirme sonuçları açıklanınca Yüksel beyin mutluluğu bir kat daha artmış. Oğlu Ahmet Atum Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü kazanmış.

Bu haber Yüksel beyi ve Atum ailesini öyle mutlu etmiş ki.. Sevincini dile getirirken “Oğlum Ahmet, Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü kazandı. Buna kendisi de biz de çok sevindik. Başarılarının devamını diliyorum...Rabbim herkesin çocuğunu muvaffak eylesin inşallah...” diyerek sevincini paylaşmış. Bizde bu sevince ortak oluyor Atum ailesini ve evlatlarını kutluyoruz..

xx

NOKAYLAR VE MEHMET YILMAZ

Yine bir başka anne babanın mutluluğuna şahit olduk. Tarsus’un tanınmış ve sevilen ailelerinden Nokay ve Yılmaz ailelerinin fertlerinden iki gencimiz daha başarılarıyla ailelerinin gurur kaynağı oldu.

Hasan Yılmaz ve Nilgün  Nurulhida Nokay  Yılmaz hanımın iki oğlundan biri Eczacı oldu. Tarsus Kız Meslek Lisesi (Adile Onbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi) karşısında geçen ay Yeni Nokay Eczanesini halkımızın hizmetine açtı. Yani okulunu bitirdi, mesleğini yapmak için Eczane açtı. Bu Nokay ve Yılmaz ailelerini mutlu etti.

Yine  Hasan Yılmaz ve Nilgün Nurulhida  Nokay  Yılmaz hanımın ikinci oğulları  Mehmet Yarkın Yılmaz da  Hukuk okuyordu. Nihayet Mehmet de  Başakşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesini başarıyla tamamladı. Şu sıralar İstanbul’da stajını gören ve gelecekte başarılı ve iyi bir hukukçu olacağına inandığımız Mehmet  Yarkın Yılmaz’ın mezuniyet ve diploma törenine katılan Hasan Yılmaz ve Nilgün Nurulhida Nokay  Yılmaz hanım ne kadar gururlansalar, mutlu olsalar yeridir diye düşünüyorum. Nilgün hanım ve Hasan bey “Oğlumuz Mehmet Yarkın Yılmaz'a meslek hayatında iyi bir hukukçu olması, hukukun üstünlüğü ilkesini her zaman savunması dileklerimizle; başarılar diliyoruz. Yolu açık ve aydınlık olsun” diyerek kutladılar, sevincine ortak oldular.

İşte size Tarsus’tan iki ayrı aile ve anne babaların mutluluğu..

Allah herkese böyle hayırlı evlatlar nasip etsin.

Ne mutlu onlara..

Yakup Boncuk Tel. 0533 324 8800

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI