::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yakup BONCUk Yakup BONCUk

BİR ÇİÇEK İKİ ÇİÇEK ÜÇ ÇİÇEK

15 Nisan 2019 Pazartesi 10:08

Bugünlerde tüm yurtta olduğu gibi Tarsus'umuza da bahar geldi.

1 Nisan itibariyle artık her tarafta çiçekler açtı.

Hafta sonu tatilinde doğaya çıktıysanız, kırlara gittiyseniz, her tarafın rengarenk çiçeklerle donanmış olduğunu görürsünüz.

Elbette  çiçekler açtı, her taraf yeşerdi. Çünkü doğa uyandı.

Bahar ile birlikte  her tarafta çiçekler açtı dedik ya?

Tarsus'ta eskiden tek çiçek açardı. 1 nisan sabahı uyandığımızda Tarsus'taki çiçek sayısı  üç kat artmıştı. Bir iken 3 olmuştu.

Yani düne kadar Tarsus'ta tek çiçek vardı.

31 Mart gecesi 1 Nisan sabahına bağlayan atmosferde  öğrendik ki bu sayı birden üçe çıkmış.

Son üç seçimdir Kurbanlı'da bir  çiçek açıyordu. Adı Aysuna Yılmaz idi.

Bu kez Bir Çiğdem açtı, birde Perihan abla.

Çiçeklerin ayısı üçe yükseldi.

Evet. Tarsus'ta sayıları 179  olan mahalle muhtarlarının içinde açan üç çiçekten bahsediyorum.

DYP eski milletvekili ve eski bakanlardan Ayfer Yılmaz'ın amca kızı  Aysuna Yılmaz bundan 3 dönem önce yani 15 yıl evvel  2004 yılında seçilen tek kadın muhtarımızdı.. 31 Mart'ta Aysuna hanım bir kez daha köylülerinin güven oyunu kazandı, 4. kez muhtar seçildi. Yanında bu kez Tarsus  Gaziler mahallesinde bir çiçek açtı. Çiğdem İpekkan Ekici.

Bir başka mahallemiz olan Altaylılarda ise Perihan Özcan Muhtarlık görevini devraldı.Bir çiçek de Altaylılarda açtı.

Böylece 50 kadar kadın muhtar adayımızdan ilk kez üç tanesi muhtar oldu. Kadınlara örnek oldular, kadınlara ve genç kızlara  cesaretleri ile örnek oldular.

Aysuna Yılmaz,  Perihan Özcan ve Çiğdem İpekkan Ekici.. Muhtarlarımız bugünlerde  mazbatalarını alıyor.  Çiğdem hanımın mazbatasını alınca yaptığı açıklama hoşuma gitti.Çiğdem hanım duygularını dile getirdi.

 “Nasıl yaşarsan öyle ölürsün. Öyle bir yaşa ki Rabbim, kulum senden razıyım desin… Öyle bir dua et ki; günahın tövbenin büyüklüğünden ağlasın…Şeytandan yaradana sığınki  nefsin seni değil; sen nefsini yakasın. Mazbatamızı aldık, görevimize başladık. Allah  muhçup etmesin”

Bende aynı güzel dilekleri ve başarı temennilerini  Çiğdem İpekkan Ekici ile birlikte Aysuna Yılmaz, ve  Perihan Özcan  içinde temenni ediyorum.

Hatta diğer 176  erkek muhtarımız içinde başarı dileklerimi sunuyorum.

İnanıyorum ki, yeni seçilen kadın muhtarlarımızdan  Çiğdem İpekkan Ekici ve Perihan Özcan da, hemcinsleri olan  düne kadar tek kadın muhtar diye bilinen Aysuna Yılmaz gibi görevlerinde başarılı olacaklardır.

 

TAZİYE DİLEĞİ

Gazetemiz editörü Demek Kızak hanım ile  Şeyda ve Oya Kızak'ın babaları, Nursel Kızak'ın hayat arkadaşı, ağabeyimiz, babamız, sevgili komşumuz AHMET KIZAK 12 Nisan'ı 13 Nisan'a bağlayan  gece hakkın rahmetine kavuştu. Mesai arkadaşımızın ve tüm Kızak ailesinin acısını paylaşır, merhum abimiz Ahmet Kızak'a Allah'tan rahmet dileriz.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI