::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bülent ACUN Bülent ACUN

BİR DEMET KİTAP

02 Temmuz 2021 Cuma 09:32

Birkaç gün önce sevgili dostum Ferhat Aksu aradı.

-Müsait isen çay içmeye geleceğim, dedi.

-Ne demek hay hay! deyip memnuniyetle kabul ettim.

Güzel ve serin bir mekanda buluştuk.

Masaya oturur oturmaz, Ferhat kardeşim masanın üzerine içi bir demet kitap dolu çantayı koyarak şöyle dedi:

-Eli boş gidilmez gidilen yere. Eli boş gelmedim, kitap getirdim.’’

-Hay Allah razı olsun’’ diye ekledim:’’ Ne iyi ettin sevgili kardeşim. ‘’

O gün Ferhat Aksu dostumun bendenize hediye olarak getirdiği kitaplar kendisi ile yaptığımız koyu sohbetimizde çay kokusu ile birlikte bize eşlik etti. Kitap ve çay kokuları arasında samimi bir dost ile sıcak ve koyu bir sohbet.

Hayattan keyif almak bu olsa gerek. Sevgili Ferhat Aksu dostumun bendenize takdim ettiği kitaplar yeni devir yayınlarından. Yeni devir ismi kitapseverlerin aşinası oldukları bir isim. Peki  Ferhat beyin çantasından hangi kitaplar çıktı?

İşte o kitaplar:

-TASAVVUF TEDBİRLERİ-

Okura başlıkları ile tebessüm, muhtevası ile tefekkür ettiren yazıların ve kitapların yazarı Hüseyin Akın yine yapmış yapacağını, yazmış yazacağını. Sahip olduğumuz  nimetleri çılgınca tüketişimize tasarruf tedbirlerinin kifayetsiz kaldığını gören Akın, bu durum karşısında ‘’bir şeyler yapmalı, bir şeyler yazmalı’’demiş ve yapılacak ve yazılacak şeylerin adını da koymuş: Tasavvuf Tedbirleri

-ASAYİŞ BERKEMAL-

Burak Kıllıoğlu imzalı bu  kitap hayatın içinden ilginç konulara değinmesi münasebetiyle bir solukta okunmayı hak ediyor.

Yazar Asayiş’in berkemal olmasının şifresini şu cümleyle okurlarıyla paylaşıyor.’’Hayatı anlamlandırmak için ilk önce anlamak, anlayabilmek içinde sorgulamak gerekiyor. İşte o zaman ‘’geçici’’olduğumuz bu yerde bir nebze de olsa asayiş berkemal olur.

-İYİ DERTLER ARKADAŞLAR-

Sinematik öykü aracılığıyla mazlum coğrafyamızda hüzünlü bir seyahate çıkıp o seyahatte soylu bir dert sahibi olup kardeşlerinizin içine düştüğü savaş, zulüm ve yoksulluk ateşlerini gözyaşlarıyla söndürmek ister misiniz? cevabınız evet ise Bilali Yıldırım’ın İYİ DERTLER ARKADAŞALAR’’ kitabı tam size göre .

-AT KAFASI-

Bu kitabı ile okuru adeta ata bindiren İshak Koç,okura at üzerinde keyifli bir tarih ve kültür gezisi vaad ediyor. Modern zamanda haz ve hızın insanı hayli yorduğu bu demde at üzerinde yapılacak dingin bir kültür seyahati size çok iyi gelecek.

-HİLAL COĞRAFYASI-

‘’Seyahat Ya Rasülallah’’diyenler için Abdussamed Karataş’ın ‘Hilal Coğrafyası’ isimli kitabı iyi bir seçim. Okuru Hilal coğrafyasına doğru esaslı bir yolculuğa çıkaran kitapta okura her ülkede o ülkeye iz bırakmış örnek bir şahsiyet, arkadaşlık ve rehberlik ediyor.

-YENİ UFUKLARIN KIYISINDA-

Gökçen Göksal’ın kaleminden raflardaki yerini alan ‘’Yeni Ufukların Kıyısında’’kitabı okura entellektüel bir zenginlikten esaslı haberler veriyor.

Sayfaları arasında dolaşırken yazarın emeğinin ciddi manada hissedildiği kitap, kültür tarihimizin kapılarını aralamayı gaye edinmiş bir  eser gibi duruyor.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI