::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa ERDOĞAN Mustafa ERDOĞAN

BİR DOKUN BİN AH İŞİT!

28 Mart 2022 Pazartesi 08:31

Geçtiğimiz gün Tarihi Tarsus Evlerinin acı halini yazdık.   Buradaki tarihi evlere büyük Odaların sahip çıkması gerektiğini dile getirdik.

Bu yazım üzerine beni çok arayan ve e mail atan oldu.  Teşekkür ettiler, duyarlılığımızdan dolayı..

Okurlarımız ve halkımız “Mustafa bey.. Haklı bir konuya el atmışsınız “ dediler.

Bir de dediler ki:

”O , Tarihi evler sokağına ucube gibi  taşlar döşendi. Bu taşların tarih ile ilgisi yok. Bu taşlardan dolayı  insanlar sokaklarda  yürüyemiyor.

Ya bu taşlar o sokaklardan sökülsün, ya da bir başka bir çözüm bulunsun” dediler.

Hakikaten öyle. Bu sokaklarda yürünemiyor. Bu konuyla Tarsus Belediyesi mi, Büyükşehir Belediyesi  mi, kaymakamlık mı ilgilenecek?

Bu taşların bir an evvel değişmesi lazım.

Bilhassa kadınlarımız bu sokakta yürüyemiyor.  Hatta erkekler bile yürüyemiyor, ayakları dönüyor. Bilekleri burkuluyor insanların…

Bu Tarsus’ta  birkaç yıl öncesine kadar  her taraf parke taş döşenmişti.

Sonra ne yaptılar?Hepsinin üzerine asfalt döktüler.

Demek ki  o taşlar hatalıymış.

Belediye başkanı HALUK BOZDOĞAN bazen çok doğru söylüyor.

Tekrar hatırlatıyorum. Tarihi sokaklardaki bu taşlar mutlaka değişmeli.

                                   DEVAMI 4’DE

UCUBE GÖRÜNTÜ

BAŞTARAFI 1’DE-

Sorunları irdelemeye  devam edelim.  Bakın, Tarsus halkı, değerli okurlarımız bir önemli konu daha!

Hz. Danyal (a.s) makamının dibine bir ucube Pano  kondu.  Büyük dev bir reklam panosu yerleştirildi. O kadar büyük ki, Makam-ı Danyal Camisinin görüntüsünü bozdu. Bd reklam panosu oradaki devletin bankasının önünü de tamamen kapattı.

Bankanın önünün kapanması önemli değil ama Hz. Danyal A.S.  makamının önü ve caminin önü kapandı, görüntü kirliliği oluştu.  Bu çevre ve görüntü kirliliğinin bir an evvel kaldırılması lazım.

Burası 3.derece arkeolojik sit ve kentsel sit  alanı!  Buraya böyle bir ucubenin dikilmesi tamamen yanlış.

Yarın bir gün SİT alanı olduğu için  Koruma kurulundan bir yazı gelebilir. Bu nedenle bu panoyu koyanlar bu ucubeyi oradan bir an evvel kaldırmalı.

HATIRLAR MISINIZ?

Bunda 5 yıl kadar evvel idi..

Yine  Makam bölgesindeki  orta göbeğe büyük bir  Pano konulmuştu.

O görüntü Caminin ve Hz. Danyal A.S. görüntüsünü bozuyor diye kaldırtmışlardı. Şimdi  konulan ucubenin de kaldırılmasında yarar var.

Çünkü bu pano da oraya hiç yakışmadı ve kirlilik yapıyor..

ZAFER  ÇEKMEZ’DEN ZİYARET

Geçtiğimiz gün ziyaretime bazı arkadaşlar geldi.

Mayıs ayının ilk haftasında  Mersin Esnaf Odaları Birliği seçimi yapılacak. Bu birliğe 69 oda kayıtlı.   MESOB’da şu anda TALAT DİNÇER başkan. Ama seçimlerde iki adayın çekişeceği kesin. Bu adaylardan biri Mersin CHP eski milletvekili Vahit Çekmez’in oğlu ZAFER ÇEKMEZ.

Zafer bey geçen gün ziyaretime geldi. Ve MESOB için başkan adaylığını resmen açıkladı. Tarsus’ta birçok oda başkanı da Zafer beyi destekliyor.

Ziyaretimize  beraberinde  İnşaat Malzemeleri Satıcıları Odası başkanı Mustafa Güçyetmez, Tuhafiyeciler Odası başkanı Hüseyin Özkır ve uzun yıllar Tarsus Fırıncılar Odası başkanlığı yapmış şu anda da yönetimde olan Belediye Meclis üyesi Ziya  Ateş ile  geldiler. Bu başkanlarda Zafer Çekmez’in yanında olduklarını deklare ettiler.

Seçimdir bu, kimin kazanıp kimin kaybedeceği belli olmaz.

Ben, ZAFER ÇEKMEZ ve arkadaşlarına ziyaretimize hoş geldiniz diyor, davetleri içinde ayrıca teşekkür ediyoruz.

Allah’ım, tüm esnafların yar ve yardımcısı olsun.

AHMET KALMIŞ

Memleket Partisinin Tarsus ilçe başkanı DR. AHMET KALMIŞ sevilen biri. Geçtiğimiz günlerde Tarsus Belediye Başkanlığına da adaylığını açıkladı. Ahmet Kalmış, doktorluk görevini bitirir bitirmez  boş zamanlarda köy kent demeden geziyor.  Gezilerine hız verdi. Kendisi tanınırlıktan dolayı her kesim tarafından bilinen biri. Her gittiği yerde sevg i ve saygı görüyor. Gittiği yerlerde hasta olanların da sıkıntısını dinliyor, gerekirse muayene ediyor. Malumunuz bir müddet evvel AHMET KALMIŞ , gazetemizi ziyaretinde belediye başkanlığına aday adayı olduğunu açıklamıştı. Sonra sosyal medya  yayınında da bunu deklare etti.  Sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla yaptığı kahvaltılı toplantısında da yine aday adaylığını tekrarlamıştı. Politika zor bir görev.

 Ben AHMET KALMIŞ’a çıktığı bu zorlu yolda kolaylıklar ve başarılar diliyoruz.

Her gittiği yerde güler yüzle karşılanan Ahmet Kalmış kardeşime başarılar diliyorum.

DUYDUNUZ MU?

Evet duydunuz mu?

Kervan Humus’ta bir kişilik humus kaç lira?

Bu bir kişilik Humus nerdeyse  bir çömçe.  Fiyatı ise 28 TL olmuş. İki kişi gitseniz 56 TL ödeyeceksiniz. Belki de 60 TL bırakacaksınız iki kişilik humusa.

Eskiden Humus, fakir yemeği idi. Şimdi zengin yemeği oldu..

Ben bir tabak Humus’un bu fiyata satıldığını bilmiyordum. Bir vatandaş  Humus yemiş, fişini almış hesabı ödemiş bana getirip fişi gösterdi.

Orada bir kişilik Humusla doymayan 1.5 kişilik yese 50 TL’yi bulacak. Bir normal humus, bir tereyağlı, birde pastırmalı Humus yemeği var.

Pastırmalı veya Tereyağlı yeseniz, bir humus fiyatını ikiye katlıyacaktır. Bir kişilik normal Humus yemeği 28 TL, iki kişi gitmiş ve 56 TL hesap ödemişler.

 Adamlar birde daracık kaldırıma masaları koymuş, kaldırımı zapt etmiş? olduğuğu söyleniyor

Millet  oradan geçemiyor. Yolun ortasından yürümek zorunda kalıyor.

Bu kaldırım işgali ile de kim ilgilenecek?

Vatandaş gelip bize sitem ediyor. Bunları niye yazmıyorsunuz.? Lütfen yazın belediye ekipleri duysun, böyle kaldırım işgal edenlere çeki düzen verilsin diyorlar.

Bu konuda diyeceklerim bugünlük bu kadar.

Allah böyle davrananlara vicdan versin..

*****

BİR NOT: Türkiye Esnaf  ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) KKTC’de seminer düzenliyor. Bu seminere Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden bölge birlik başkanlarının yanısıra Tarsus Esnaf Kefalet Kooperatifi başkanı Mahmut Şahin ile Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi başkanı Bektaş Aslan da

katılıyor ..Başkanlar bu vesileyle hem seminere katılıp hem de tatil yapma imkanı bulacak.

YENİ HAFTANIN HERKESE SAĞLIK, MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ DİLİYORUM

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
YAZARIN DİĞER YAZILARI